• 2019-09-11, 13:01
  • 3

Vilken paj! Den här åt jag precis, äter gärna vegetariskt eller fisk under veckorna och gillar ni paj med mandelbotten, ädelost och valnötter måste ni testa denna. God som vardagslunch men festlig på buffen. Jag älskar paj och i min bok finns det flera tips på goda pajer.

Ädelost ger så mycket smak, jag älskar det!

Ta vanlig grädde eller späd ut med mjölk. ta de grönsakerna du har hemma, men broccoli mättar och är så gott ihop med ädelosten och tomater. Jag strör inte ost över hela fyllningen, jag strör alltid osten runt om så man ser tomaterna och de är så goda när de blir lite grillade.

Och förstås en god sallad till är ett måste.

Njut av en riktigt smakrik, vegetarisk paj! Nu ska jag ut på stan här i Göteborg och hämta lite grejer till releasen, så galet mycket jobb detta är men jag älskar det! Tack för alla kommentarer om boken, blir så glad ska ni veta. Nu är det nära, idag skickas alla förbeställda böcker ut så håll utkik i veckan!

Ädelostpaj med valnötter- himmelskt god

Skriv ut recept
Tid:
45 min
Antal portioner:
6 portioner

Pajdegen

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredienser till pajdegen, har du mixer- mixa gärna mandelmjöl och sesamfrön. Tryck ut i en pajform och nagga i botten lite. Ställ in pajdegen mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Akta så den inte bränns. Ta ut pajdegen och lägg i fyllningen och äggstanningen

Fyllning och äggstanning

Höj upp ugnen till 220 grader efter du tagit ut det förgräddade pajskalet. Skär purjolöken i bitar, dela broccoli i mindre små buketter, jag kör ganska små i pajen så de inte sticker upp för mycket ovanför. Dela tomaterna i tunna skivor. Lägg fyllningen i det förgräddade pajskalet utom tomaterna. Vispa ihop äggen till äggstanningen i en bunke med grädde och creme fraiche, salta och peppra, häll i italiensk salladskrydda, riv ädelosten på grövsta rivjärnet och häll i stanningen. Häll äggstanningen över fyllningen i pajen, lägg tomaterna över och oregano. Grovhacka valnötterna något, strö över hela pajen. Lägg på osten, men jag täcker inte tomaterna, gott när de får mer färg och vackert om de syns. Gratinera längre ner i ugnen ca 20-30 minuter så den höjs upp och får färg.

Fyllningen

125 gram

ädelost

1/2 st

purjolök

1/2

broccolihuvud

1-2 st

tomater

1-2 dl

riven ost

3 st

ägg

2 dl

grädde eller valfri vätska

1 dl

creme fraiche

1/2 tsk

oregano

1/2 tsk

italiensk salladskrydda

1-2 msk

valnötter

nypa

salt och peppar

Pajdeg glutenfri

3 dl

mandelmjöl

1/2 dl

sesamfrön

1 msk

fiberhusk

40 gram

smör

1

ägg

2 tsk

olivolja

2019-09-11 Recept

Kommentarer

Madde 1 vecka sen

Så gott det såg ut. Måste helt klart testas. Är så dålig på att laga vegetarisk, men vill få in mer av det i vardagen,

Camilla 2 veckor sen

Hur många ägg i fyllningen? Hittar ej d när d står äggstanning.. ser så gott ut

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Tre, fattar inte vart de tog vägen, måste raderat av misstag, haha.
Sorry!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Vilken skön söndag, solen skiner och luften är underbar nu. Har ni haft en bra helg? Nu kommer bloggen återgå till det vanliga, har varit fullt ös den här veckan inför releasefesten…

Vilken skön söndag, solen skiner och luften är underbar nu. Har ni haft en bra helg? Nu kommer bloggen återgå till det vanliga, har varit fullt ös den här veckan inför releasefesten…