• 2019-09-12, 15:55
  • 16

Förbjud elsparkcyklarna! NU! Kasta bort skiten, bara få bort dem! Hur många dödsolyckor ska det behöva ske innan de förbjuds? Jag skiter i att det är ett miljövänligt sätt för folk som kan ta sig fram. Det blir betydligt fler olyckor i stället och det borde väl också räknas, människors liv? 

Nu har jag sett tillräckligt. Inte nog med att de slängs överallt mitt på gatan och ligger huller om buller, gång på gång inträffar det också fruktansvärda olyckor. Just nu kunde det ha slutat med en dödskrasch när jag och Lucy var ute på vår runda. 

Vi passerade den största korsningen i centrala Göteborg. Mitt framför mig kom det en man i kostym farande i hög fart på en elsparkcykel och måste tvärbromsa för rött i korsningen. Han fick inte stopp på sparkcykeln utan flög framåt, rakt ut i gatan! Samtidigt kom det en bil i hög fart och höll på att köra på honom. Han var inte många centimeter från att ha blivit mosad! 

Jag skrek rakt ut! Det där kunde gått riktigt illa, sa flera runtomkring. Själv förstod han knappt vad som hände. 

Förbjud dessa hemska förbannade elsparkcyklar, jag har sett för mycket nu. Tonåringar som åker flera stycken på samma cykel, som druckit alkohol, som inte har hjälm… 

Hur många dödskrascher ska det behövas innan vi blir av med eländena?

 

 

2019-09-12 Johanna Toftby

Kommentarer

Eva 1 år sen

Nu skriver Glenn Hysen också om sparkcyklarna i GT. Hoppas dom försvinner. Bra att ni tar upp problemet.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Gör han? Så bra!! Hurra för det!

Katja 1 år sen

Håller med dig fullständigt! Lämnad överallt och kommer farandes hur som helst! Livsfarligt.

Helena 1 år sen

Eländet. El-ändet. Ändå kul mitt i skiten!

Susanne 1 år sen

Du har helt rätt Johanna, bort med dom eller skapa bättre regler. Känns som att de gör mer skada än nytta.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Jag hoppas verkligen företagen som tagit fram hyrelsparkcyklar får lägga ner.
Eller så måste det bli nya regler.

Anna 1 år sen

Och de som kör på vanliga cyklar el elcyklar har slutat o lyda några som helst trafikregler , cykla på trottoarer är mer regel än undantag ! Blir förbannade när jag som promenerar går i vägen för dom !! Blir galen !!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Exakt, fick en tant bakom mig idag som vrålade varför jag inte flyttade på mig när hon kom vinglandes på cykeln. jag och Lucy gick på GÅNGBANAN. Blir så förbannad.
VAD SA DU vände jag mig om och ropade.
Precis mitt framför mig hade dessutom mannen flugit av sparkcykeln rakt ut i vägen.

Kaos.

Anya Velickovic 1 år sen

Jag håker med dig om elsparkcyklar. Jag tror säkert det var som du beskrev det med tanten som kom cyklande men jag har när jag cyklat varit med om motsatsen också – fotgängare som bara korsar cykelbanor helt nonchalant utan att se sig för. Jag anser att fotgängare ska se sig för om det kommer cyklister lika mycket som de bör se sig för för bilar och inte bara gå rakt ut i gatan eller korsa cykelbanor utan att titta.

Anya Velickovic 1 år sen

Håller med skulle det ha varit förstås ursäkta skrivfelet.

Marita 1 år sen

Instämmer !!! Två ggr har det varit nära att jag blivit påkörd 😒 så jag säger bara bort med skiten

CHRISTEL 1 år sen

Håller fullständigt med dig bort med dem det har hänt flera allvarliga olyckor i Helsingborg med fy för det kan verkligen gå riktigt illa

Ulrika 1 år sen

Instämmer totalt!

Maria 1 år sen

Håller fullständigt med dig. Här i Helsingborg där jag bor har en hittills kört ihjäl sig och eländet ligger och står överallt – i buskage, mitt på gång- och cykelbanor, på refuger, gågator och torg. Bort med skiten rent ut sagt, ingen blir gladare av dem i längden.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Så tragiskt.

Katarina 1 år sen

Håller med du!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg