ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kycklingspett med jordötssås och grillad tomat

/


God morgon lördag! Jag var uppe med tuppen och fått en del gjort, vi hade en skön hemmakväll igår med godis och film, så skönt. Idag skiner solen och det är så där bitande kallt i luften. Ska ta en långrunda med Lucy strax sedan ner mot Göteborg.
Lovade kycklingspett med jordnötsssås vi åt igår, gillar ni det? Här kommer ett riktigt smarrigt helgtips!
Så gott med crunch i såsen och sesamfrön på kycklingen och lite hackade jordnötter över. Grillad tomat med lite citronpeppar och flingssalt med olivolja är också riktigt gott till.


Till jordnötssås är det gott med syra som bryter av, jag har alltid lime i och även lite balsamvinäger på salladen.
Vi hade sallad och råris till. Skulle jag inte haft råriset skulle jag haft rotgrönsaker eller klyftpotatis till.




Kycklingspett med jordnötssås 4 portioner 
4 fina kycklingfiléer
sesamfrön
Marinad:
1/2 dl olja
1/2 dl soja
1/2 dl sweet chilisås
1 pressad vitlök
1/2 pressad lime
chilipulver
salt och peppar
trägrillspett
Gör så här:
Rör ihop allt till marinaden, putsa och dela kycklingfiléerna i två delar, låt kycklingen ligga i marinaden minst 30 minuter, gärna längre. Trä kycklingen på spett och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper,  stek i mitten av ugnen på 200 grader, ca 20 minuter.  Strö sesamfrön över kycklingen de sista fem minuterna. Jag höjer till grill på ugnen sista 5 minuterna så kycklingen får fin färg.
Jordnötssås 4 portioner
250 ml kokosmjölk
1 dl jordnötssmör
2 vitlöksklyftor
1 lime, pressad saft
1/2 msk riven färsk ingefära
1 msk sweet chilisås
1-2 msk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
salt och peppar
ca 3 msk hackade jordnötter
Gör så här: 
Hacka vitlöken och fräs i olivolja på medelvärme. Häll i sambal oelek och rör om. Häll i kokosmjölken och rör runt. Häll i resten av ingredienserna och jordnötssmör, sänk plattan och rör så det inte bränns. Låt koka ihop.
Häll i lite grovhackade jordnötter i såsen, strö även lite över kycklingen och såsen när du lagt upp på tallriken eller ställ fram på bordet så gästerna få ta själva. Det är gott med lite crunch.
Grillad tomat
4 stycken
Dela tomaterna, lägg i en form, ringla över olivolja, citronpeppar, flingsalt och gratinera ca 10 minuter i ugnen.
Serveringstips: 
Ris (vi hade råris) rotgrönsaker, klyftpotatis, nudlar i soja och olivolja. Sallad, alltid gott med massa sallad till.


8
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00