• 2019-09-15, 18:47
  • 8

Jag har precis lyssnat på en riktigt bra bok på Nextory som jag måste tipsa er om! “Vi skulle ha fjällvandrat: och 25 andra misstag jag gjorde när barnen växte upp!”, skriven av och inläst av Gunilla Bergensten.

Jag lyssnade på ett kapitel när jag var ute och gick i helgen och skrattade och grät under hela rundan. En tjej som gick framför mig vände sig om och undrade nog vad jag sysslade med. 

Boken handlar om föräldraskapet på ett humoristiskt – men också allvarligt och kärleksfullt – sätt. Jag fångades direkt, ni måste bara lyssna på den! Att författaren läser själv gör mig extra glad, det känns mycket mer personligt så.

Jag gillar kapitelindelningen med “25 andra misstag jag gjorde när barnen växte upp”. Precis som jag känner igen mig så kommer säkert ni att göra det också, boken ger en härlig eftertanke utan dåligt samvete eftersom den har så mycket värme, kärlek och humor.

Jag får panik när jag tänker på att barnen ska flytta ut. Vi skiljs åt. Allt tar slut. Ska jag inte få tjata mer om kläderna som ligger på golvet, eller be dem hjälpa till att plocka undan middagen, eller sitta uppe och vänta på att de ska komma hem på natten? Inga fler mysiga promenader på berget eller middagar tillsammans när vi pratar om allt vad vi gjort under veckan. Jag gråter bara jag tänker på det, ändå är det så det måste bli. Vi kan ju inte bo ihop hela livet, det klart jag förstår det och det är en ny fas bla bla bla. Men jag tycker ändå det är jobbigt! 

Jag får så mycket kärlek genom att lyssna på Gunilla Bergenstens bok. Att känna igen mig i vad hon själv berättar gör att jag känner mig mindre ensam i mitt grubblande.

Nu kan du också lyssna på boken hos Nextory! 

Jag älskar hur enkelt det är att lyssna eller läsa böcker hos Nextory, tänk att kunna lyssna på vilken bok du vill när som helst. Över 100 000 titlar! Ladda ner boken på ett par sekunder så kan du lyssna offline, byt bok när du vill och allt sparas i appen. 

Nu kan ni lyssna eller läsa gratis i 30 dagar på Nextory med koden toftby! Du hittar erbjudandet HÄR

(Gäller nya medlemmar)

 

2019-09-15 Johanna Toftby

Kommentarer

Anna 4 månader sen

Måste få tipsa om en superbra bok som handlar om när barnen flyttar hemifrån. Har hjälpt mig mycket då inga av mina vänner har kommit dit än. Svårt att förstå innan man står inför det själv. “Äntligen fri?” heter den.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Tack Anna, det är fruktansvärt jobbigt… man fattar inte förrän man närmar sig eller är med om det.
Blir så trött på kommentarer som ” men detta är ju livet, klart de ska flytta”.

JA. Jag vet. Tycker det är jobbigt ändå. Vi är otroligt tighta, så jobbigt när den dagen kommer och det är inte så långt bort..

Tack för tipset!

Susanne 4 månader sen

Alltså, det här att barnen blir större och flyttar är superjobbigt! Vet att det ska vara så, men ändå…Skönt att höra att det “inte bara är jag” som är extra känslig, att vi är många som brottas med de här känslorna!
Kram!!

Lena 4 månader sen

Är i just den fasen nu… Dottern flyttade hemifrån för 3 år sedan och förra veckan var det lillebrors tur. Det är så tyst och tomt hemma nu. Usch när han packade ihop sina grejer och hans rum gapade tomt, vidrigt! Och när han tog bort alla sladdar han haft i en härva i ett hörn i vardagsrummet som jag tidigare irriterat mig på för jag tyckt det var så fullt. När han tog bort sladd efter sladd och packade ner i flyttlådan gjorde det fysiskt ont. Jag kände bara att hugg hellre av mig armen än ta bort sladdarna…Men de jag pratat med och som redan gått igenom denna fas säger att det går över så jag litar på dom :-) Båda två kommer dock hem ganska ofta på helgerna så då är allt nästan som vanligt igen <3

Maria 4 månader sen

Hej!
Fick hem din fin bok idag, jag trodde dock att den skulle vara signerad av dig. Beställde från din blogg första dagen du skrev att den gick att beställa.
Skall bli spännande läsning ❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Hej!

Då har du nog tyvärr beställ från fel, Adlibris har två varianter. (hade)
En signerad och en utan signering. Det är inte jag som skickar böcker, det är butikerna på nätet.

Kan du maila Adlibris och kolla om de skickat fel? För där ser de vilken bok som du har beställt.

Hoppas du ändå får glädje av boken, men kolla gärna med Adlibris så får de skicka en ny om de gjort fel.

Kramar

Ann-sofie 4 månader sen

Förstår hur du känner.När dottern flyttade hemifrån så blev det väldigt tomt.saknade hennes kompisar med, var van vid att ha huset fullt;)men man vänjer sig träffas ju ofta ändå :))

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Åh jag kan knappt tänka på detta, även om jag är förberedd pga att jag har Janne i Göteborg och är både här och hemma i Skövde, barnen är stora och klarar sig själva men jag tänker inte göra mig av med boendet förrän de flyttar ut. De pluggar och sparar pengar, framöver ska de plugga på högskola och kommer flytta naturligt..

men ändå jobbigt. Men ny fas i livet <3 Precis som du säger, man träffas ändå sen och vänjer sig.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg