ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Johanna Toftby

Saffranskladdkaka med mandelmassa och vit choklad

/


Lycka är att hitta saffran i skåpet! Längtar så mycket efter jul nu så kunde inte låta bli. Älskar allt med saffran, gillar ni? Tycker inte man behöver vänta tills julen, saffran kan man ju äta året om. Men härligt att få julkänsla, kladdkakan är med mandelmassa och vit choklad, massa smak av saffran.







Kladdkaka med saffran, mandelmassa, vit choklad och saffran 
125 gram smör
100 gram vit bakchoklad
100 gram mandelmassa
0,5 g saffran
2 dl socker
2 dl mjöl
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 krm salt
Rostad flagad mandel, florsocker
Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader, smöra och bröa en springform på ca 25 cm diameter. Smält smöret i en kastrull, dra åt sidan och rör ner grovhackad vit choklad och saffran. Rör tills den smält.


Blanda de torra ingredienserna i en bunke, riv ner mandelmassan. Häll ner smörblandningen med de torra ingredienserna, sist äggen, ett i taget och rör. Inte vispa.
Häll smeten i formen och häll på mandeln. Ställ kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska vara ganska kladdig inuti. (Den efterbakas)
Låt den svalna, pudra florsocker och servera med lättvispad grädde och ev rårörda lingon.
Äts med fördel dagen efter, så blir den lite seg.


15

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00