• 2019-09-16, 19:24
  • 28

Hoppas ni fått en fin start på veckan, jag har nedräkning! Två dagar kvar till min stora releasefest för att fira min bok Middag hos mig! Missa inte tävlingen på instagram som pågår just nu, om några timmar drar jag tre vinnare som får ta med varsin gäst och är med på festen på onsdag.

Njuter av vädret den här tiden, kallare luft och höstsol, visst är det skönt. Förutom stormen i Göteborg igår.

Här kommer ett gott middagstips jag gjorde för några timmar sedan. En riktigt god gratäng med smak av söta körsbärstomater, basilika och pesto.

Pasta äter vi inte så ofta på veckorna men kunde inte låta bli idag. Den här är med tomatsås och pesto, ingen grädde utan mer tomat och basilika, vitlök och toppade med mozarella. Jag hade bacon i men god vegetarisk också. Ni måste testa denna.

Pastagratäng med pesto och basilika 4-6 portioner

500 gram Rigatoni eller penne pasta

400 gram körsbärstomater i tomatsås (en burk alltså)
300-400 gram krossade tomater  (jag tog inte hela men vill man ha mer tomatsås så gör man det, det suger in mycket i pastan)
8 små körsbärstomater
300 gram bacon, strimla i små bitar
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpesto
färsk basilika en kruka
200 gram riven mozarellaost
1 msk soja
salt och svartpeppar

Gör så här: 

Sätt på ugnen på 200 grader. Koka upp vattnet till pastan och koka pastan enligt anvisningar. Glöm inte salta vattnet och tillsätt lite olivolja. Klipp eller skär bacon i små bitar. Fräs i en panna utan olja eller smör. Det ska bli knaprigt. Skär vitlöken i små bitar, fräs i olja i stekpannan.

Koka upp tomatsåsen med körsbärstomaterna (två burkar) tillsätt peston, grovhacka halva krukan med basilika och lägg i tomatsåsen, salta och peppra. (Ganska rejält med svartpeppar, smaka av) häll i den hackade vitlöken, låt det småkoka några minuter, smaka av.

Häll av pastavattnet, häll pastan i en form och rör ner tomatsåsen och vänd runt allt ordentligt. Strö baconet över hela gratängen och vänd ner resten av den färska basilikan, spar några blad till dekorering. Dela babytomaterna och lägg över. Jag hade alltså extra små tomater förutom de i tomatsåsen.

Sist- strö riven mozarella över gratängen och gratinera ca 15 minuter i mitten av ugnen så osten smälter och gratängen får färg.

Servera med riven parmesan, färsk basilika och njut av en riktigt god tomatdoftande pastagratäng!

 

 

 

 

 

2019-09-16 Recept

Kommentarer

CarinaL 3 månader sen

I dag fick jag mitt ex av din bok o den är ju FANTASTISK 👍🏼❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

åh vad roligt! Tusen tack!

Margareta 3 månader sen

Hej. Skriver några rader att jag blev glad av att vara få öppna boken o man känner nytryck av den. Bläddrar i den o blir lycklig av alla fina bilder o recept. Tack snälla för denna fina. Margareta.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack snälla Margareta, jag håller med, doften av nytryck är magiskt, har luktat här ska du veta på alla böcker.

Tack för fina ord, hoppas du får mycket glädje av den!

Sussi 3 månader sen

Hahaha, ful kostym på Janne heheh…. ja ibland undrar man över kommentarer. Men såå fin bok!!! Min kräsna son lär älska dessa recept. GRATTIS till en så fin och härlig bok

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack snälla :) vad roligt att din son kommer gilla den! :)

Lotta 3 månader sen

Vilken bok😍 så fin o mkt tjockare än jag trodde! Älskar dina fina bilder o goda recept❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack Lotta, vad roligt att du tycker det. Ja det blev en riktigt tjock bok, inte vad jag hade planerat, haha.
240 sidor blev det och är så glad för den fina responsen som vi får nu.
Stort tack!

Ann-sofie 3 månader sen

Fick oxå din bok idag:)så fint skriven o så fina bilder:)recepten ser så goda ut ska prova laga många av dem:)Tack för du inspirerat mig så att jag börjat tycka att matlagning är kul kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack snälla, blir så glad! Matlagning ska inte vara jobbigt eller svårt, hoppas du läser mina kapitel /minnen så tror jag du kan finna inspiration där också.

Stor kram

Eva Eliasson 3 månader sen

Idag kom min bok från dig. Har varit så nyfiken på den och den gjorde mig inte besviken. Så fin, bra format och så mycket inspiration. Kommer hämta många recept i boken vilket jag också gjort förut genom bloggen. Har gjort många recept från dig och det har alltid varit så gott. Tack för en härlig bok med mycket inspiration för vardag och fest 🤗

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack Eva! Vad härligt, hoppas du får många fina och roliga minnesvärda middagar!

Kramar

Sandra 3 månader sen

Så många gånger dina recept räddat min vardag. 👏. Det är verkligen gott varje gång. Idag letar jag kycklingrecept😁 mums

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Vad skönt, tack snälla! Jag tycker också det är skönt att ha alla recept här inne, haha
men nu har jag en bok samlat med mina favoriter :)

Ullis 3 månader sen

Har inte kikat in här så mycket på sistone. Har din blogg blivit mera en matblogg nuförtiden? Alltså har den ändrat inriktning mer mot det sen du släppte kokboken?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Eftersom du inte varit här inne på länge så kanske det är svårt att veta?

Jag bloggar precis som vanligt, alltid mycket mat och mitt liv allt mellan himmel och jord. :)

Jenny 3 månader sen

Tack för härlig bok!
Blev glatt överraskad av det behändiga formatet på boken!
Passar perfekt på min kökshylla där den nu står lättillgänglig!
Kram
Jenny

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack, åh vad roligt! Trevlig läsning och hoppas du får glädje av den!
Kramar Johanna

Ulrika 3 månader sen

Hade varit kul om det lottades ut biljetter här också så vi gamla bloggläsasare utan Insta också har en chans!
Ha en härlig fest : ) : )

Svar på kommentaren:
Camilla 3 månader sen

Håller med! 👍 Alla har inte Insta 😊

Johanna Toftby 3 månader sen

Förstår det men som många tävlingar- ibland måste man ha sociala medier för att kunna vara med.
Det är lite tanken, vårt jobb, tävlingar och saker delas ut och tävlas ut- men man måste alltså ha FB eller instagram för att kunna vara med och tävla.

Det flesta tävlingarna är här men den här gången blev det för alla som har instagram. Snart kommer ny tävling- här inne för alla bloggläsare.

Kram

Kristina 3 månader sen

Ser jättegott ut ska testa detta. Förstår dock inte när 200-400 g tomatsås ska i. 400 g körsbärstomater i tomatsås är jag med på men ska jag ha i 400 g tomatsås från flaska? Kram kristina

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

En burk 400 gram tomatsås med körsbärstomater, en burk med vanlig krossade tomater. Jag tog inte hela burken av tomatsås.

Ändrade så det blev mer tydligt nu.

Siw andersson 3 månader sen

Nu har ja fått boken
Titta lite snabbt. Det fanns bra recept. Den kostym som janne hade på instragram fruktandsvärd ful
.kram siw

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Vad kul att du tycker om boken och hoppas du kan laga härlig mat :-)

Haha ska hälsar honom det.

Lena 3 månader sen

Siw det var en otrevlig kommentar.
Usch.
Bra Johanna, du svarar coolt.

Sussi 3 månader sen

Gjorde dina kycklingspett igår em. Hade middagstorka, så helt perfekt med det receptet. Såå gott!! min son, som är väldigt kräsen, åt en stor portion igår och även idag.
Dina recept är så goda!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Åh vad härligt, hälsa sonen :)

Kramar

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

De godaste lussekatterna får man med extra mycket saffran och smör! Gör de extra fina med pärlsocker så har du de godaste lussebullarna till andra advent. Lisa-Marie önskade sig lussebullar till frukost…

Innehåller annonslänkar till Ellos och reklam för min bok Middag hos mig  Vilken mysig morgon när jag gästade Soraya och Jesper i Nyhetsmorgon på TV4 i morse. Temat var juldukning och inspiration…

Hoppas ni har en riktigt fin andra advent! Jag sitter på tåget och är snart framme i Stockholm och ska direkt bort till TV4 och förbereda i studion inför morgonens sändning. Jag…