Tacogratäng på minitubs
Vilken skön söndag, solen skiner och luften är underbar nu. Har ni haft en bra helg? Nu kommer bloggen återgå till det vanliga, har varit fullt ös den här veckan inför releasefesten men nu ska det blir mer recept och allt sånt jag brukar blogga om.
Vi har varit i Slottskogen med Lucy, helt underbart där uppe nu, blev sugen på tacogratäng så vi stannade och handlade på vägen hem. Detta ska ni göra!
Köpte minitubs och högrevsfärs, men gott vegetariskt med guornfärs om man hellre vill ha det. Även utan tubs om man vill ha utan kolhydrater. Lägg på mer oströra bara.
Gratänger är ju bara så gott och enkelt, bara skära ner och in i ugnen. Så här enkelt gjorde jag den här tacogratängen, vansinnigt god och fin att ställa fram. Gör gärna en guacamole till!
Minitubs i botten, köttgfärs, massa grönsaker, jalapenos, salsasås, lök och vitlök och toppa med oströra. Så galet gott.
Gör gärna egen tacokrydda!
Tacogratäng på minitubs 4 portioner
600 gram högrevsfärs eller quornfärs
8 minitubs (eller fler)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 påse tacokrydda eller 1 krm spiskummin, 1 krm paprikapulver, 1 krm chilipulver, 1 krm oregano, 1 krm lökpulver, 1 krm svartpeppar, 1 krm salt.
4 msk salsasås
1 gul paprika
2-3 tomater
ca 10 bitar jalapenos (finns på burk)
1 liten burk majs
200 gram stark riven ost
2 dl creme fraiche
olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader. Ta fram färsen och låt stå en stund före du steker. Fräs färsen i lite olja, hacka vitlöken och häll i färsen. Stek så den får färg, häll i kryddorna och lite vatten. Lägg ut minitubs i en stor form, lägg i färsen, skär paprika i små bitar, tomaterna i små bitar och lägg över färsen, skär löken i små bitar och strö över allt, lägg på jalapenos och rör ihop creme friache och ost i en bunke och klicka över allt.
Gratinera mitten av ugnen ca 15 minuter tills det fått fin färg.
Servera sallad och mer grönsaker, gärna en guacamole. Recept HÄR.