• 2019-09-22, 17:06
  • 5

Vilken skön söndag, solen skiner och luften är underbar nu. Har ni haft en bra helg? Nu kommer bloggen återgå till det vanliga, har varit fullt ös den här veckan inför releasefesten men nu ska det blir mer recept och allt sånt jag brukar blogga om.

Vi har varit i Slottskogen med Lucy, helt underbart där uppe nu, blev sugen på tacogratäng så vi stannade och handlade på vägen hem. Detta ska ni göra!

Köpte minitubs och högrevsfärs, men gott vegetariskt med guornfärs om man hellre vill ha det. Även utan tubs om man vill ha utan kolhydrater. Lägg på mer oströra bara.

Gratänger är ju bara så gott och enkelt, bara skära ner och in i ugnen. Så här enkelt gjorde jag den här tacogratängen, vansinnigt god och fin att ställa fram. Gör gärna en guacamole till!

Minitubs i botten, köttgfärs, massa grönsaker, jalapenos, salsasås, lök och vitlök och toppa med oströra. Så galet gott.

Gör gärna egen tacokrydda!

Tacogratäng på minitubs 4 portioner 

600 gram högrevsfärs eller quornfärs
8 minitubs (eller fler)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 påse tacokrydda eller 1 krm spiskummin, 1 krm paprikapulver, 1 krm chilipulver, 1 krm oregano, 1 krm lökpulver, 1 krm svartpeppar, 1 krm salt.
4 msk salsasås
1 gul paprika
2-3 tomater
ca 10 bitar jalapenos (finns på burk)
1 liten burk majs
200 gram stark riven ost
2 dl creme fraiche
olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 220 grader. Ta fram färsen och låt stå en stund före du steker. Fräs färsen i lite olja, hacka vitlöken och häll i färsen. Stek så den får färg, häll i kryddorna och lite vatten. Lägg ut minitubs i en stor form, lägg i färsen, skär paprika i små bitar, tomaterna i små bitar och lägg över färsen, skär löken i små bitar och strö över allt, lägg på jalapenos och rör ihop creme friache och ost i en bunke och klicka över allt.

Gratinera mitten av ugnen ca 15 minuter tills det fått fin färg.

Servera sallad och mer grönsaker, gärna en guacamole. Recept HÄR. 

 

 

 

 

2019-09-22 Recept

Kommentarer

ErikaGBG 4 veckor sen

Denna rätten blir det hos oss på Taco-fredagen! Tänkte jag skulle skrivit ut receptet för att inte glömma bort något, men tyckte det kom med så mycket, man kunde liksom inte välja bort. Bara en reflektion från en som inte är teknisk överhuvudtaget, men Catarina König på Elles mat och vin-blogg har ett bra sätt att skriva ut hennes recept på. Där väljer man vilka delar/bilder man önskar skriva ut! Kram och ha en bra slutkläm på veckan!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Tack Erika! Vad glad jag blir!

Catarina är en av alla bloggare på Bonnier och de har samma system för alla. Sedan är hon en ren matblogg så det är viktigt det funkar på bästa sätt. Duktig tjej!

Jag är som Åse 56 kilo helt egna och då blir tekniska biten annorlunda, men snart ska mina tekniker gå igenom hela sajten så vi kollar vad som ska ändras och finslipas på. Tack för dina synpunkter :)

kramar

Barbro 4 veckor sen

Åh vad det ser gott ut- får nog testas till helgen.
Här det varit ett toppen väder så man har varit på sjön och njutit.
Ha nu en fortsatt bra kväll och varm kram till dej,

Ulrika Hultberg 4 veckor sen

Vi har också fint väder i Perstorp i Skåne. 20 grader plus . Och luften är skön. Jag har tagit 2 långa promenader idag . Det ser gott ut med tacogratäng i mini tuba . Det var fina bilder från relase festen . Ha det så bra.
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Är det något jag är noggrann med så är det att alltid ta mina vitaminer och mineraler varje dag. Magnesium tar jag varje kväll innan jag går och lägger mig, det gör att…

Nu kan jag berätta. Personen som ställt till det så mycket för mig och min familj de senaste åren är åtalad. Aftonbladet har skrivit om det HÄR  Skövde Nyheter HÄR,  Det kommer att bli rättegång…