• 2019-09-24, 13:22
  • 4

8.55 vaknade jag idag, snacka om sovmorgon. Ställer aldrig klocka, det är fördelen med egenföretagare men är alltid vaken vid 7.30 men inatt sov jag över 9 timmar. Så skönt! Har varit helt slut efter boksläpp och release men nu är jag pigg igen. Balans och återhämtning.

Den här laxen gjorde jag häromdagen, den blev riktigt god. Passar både till vardag och fest, enkelt i en stor hög stekpanna och bara ställa fram så gästerna får ta själva.

Jag älskar parmesansmak, detta blev riktigt gott! Tomater med sin syra passar bra ihop med parmesan.

Lax i parmesansås med tomat och spenat 4 portioner

4 laxfiléer ca 150 gram/person
1-2 dl färsk bladspenat
8 babytomater
1 stor schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1,5 dl riven parmesanost
1/2 dl vitt matlagningsvin eller vanligt vin
1 dl creme fraiche
3 dl grädde (jag tar hälften mjölk, hälften grädde 40%)
1 nypa citronpeppar
1 nypa svartpeppar och salt
1-2 msk olivolja

Gör så här:
Stek laxen i olja så den får fin stekyta, den ska bara få färg. Lägg på en tallrik åt sidan. Hacka löken i små bitar och skär vitlöken i mindre bitar, fräs i olivolja i en panna med högre kanter. Stek så det mjuknar, tillsätt vinet och koka ihop så ca 1-2 msk återstår. Häll i vätskan i lökblandningen och tillsätt kryddorna och parmesanosten. Låt koka ihop, lägg i laxen och sänk plattan, späd med mer vätska om det behövs. Ska bara småputtra så laxen blir klart och smakerna sätter sig. Dela tomaterna i halvor och lägg i tomaterna och spenaten. Låt koka några minuter, sedan klart.

Serveringstips: Det mesta funkar! 
Till vardag: Råris, blomkålsris, vanligt ris eller klyftpotatis. Även pressad potatis som är festligare om du bjuder på middag. Förstås en fräsch och krispig sallad gärna med olivolja, balsamico, citronpeppar. Ställ fram kryddor, gärna färska på bordet.

Till fest skulle jag haft pressad potatis eller goda potatishalvor i ugn med havssalt, olja och timjan.

Gott!

2019-09-24 Recept ,

Kommentarer

Jenny 4 veckor sen

Åh vilket recept😍 ser väldigt gott ut. Väldigt fint porslin.

Eva Eliasson 4 veckor sen

Så gott med parmesan, blir helgens recept

Lena Höglund 4 veckor sen

Låter supergott

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Är det något jag är noggrann med så är det att alltid ta mina vitaminer och mineraler varje dag. Magnesium tar jag varje kväll innan jag går och lägger mig, det gör att…

Nu kan jag berätta. Personen som ställt till det så mycket för mig och min familj de senaste åren är åtalad. Aftonbladet har skrivit om det HÄR  Skövde Nyheter HÄR,  Det kommer att bli rättegång…