• 2019-09-27, 17:16
  • 1

Nu tror ni nog att ni läser fel rubrik, men det gör ni inte! Älskar julen mest av allt på hela året och när jag fick se den nya smaken på årets tomteskum som är polka kunde jag inte låta bli! Så här har ni årets första julbak! Fudge med polkasmak som ni måste testa när ni vill göra julgodis. Så galet goda tomteskum. Jag älskar polka och fudge- så detta kommer jag göra igen framöver.

Nu står det ett fat med julfudge i kylen så min syster och hennes Nicole kan gotta sig med i helgen när de bor hemma hos oss och passar Lucy.

Krossade lite polkagrisar och klippte pyttebitar av tomteskum och strödde på.

Fudge med tomteskum polka 20 bitar

12 skumtomtar polka
150 gram vit choklad
50 gram smör
2 dl socker
1 dl vispgrädde
några polkagrisar som krossas till dekoration

Gör så här: 

Klipp skumtomtarna i små bitar, hacka chokladen. Blanda skumtomtar, smör och grädde i en kastrull. Värm på svag värme tills allt har smält, låt det koka ca 10 minuter under tiden du rör. Det ska tjockna. Ta av från värmen och rör ner chokladen. Fortsätt röra så det blir blankt.

Häll fudgen i en form, lägg bakplåtspapper och forma om formen är för stor så gör du enkelt kanter. Höga fudge är fint.

Krossa litepolkagrisar och klipp tomteskum i små bitar och strö över, ställ i kyl en stund och skär sedan bitar.

Njut!

 

Uppdatering, detta skrev jag på tåget vid 11 i fm men tekniken strulat men nu så!

Nu är jag framme Stockholm, ikväll smäller det! Magnus har nypremiär på sin show Från Barbados till Gamla stan! Så kul det ska bli. Janne kommer upp strax efter mig och vi ska äta middag innan med Hanna, Daniel och Mona mfl.

KRAM

2019-09-27 Inredning, Recept

Kommentarer

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Är det något jag är noggrann med så är det att alltid ta mina vitaminer och mineraler varje dag. Magnesium tar jag varje kväll innan jag går och lägger mig, det gör att…

Nu kan jag berätta. Personen som ställt till det så mycket för mig och min familj de senaste åren är åtalad. Aftonbladet har skrivit om det HÄR  Skövde Nyheter HÄR,  Det kommer att bli rättegång…