• 2019-09-30, 20:24
  • 33

Varför vill folk inte tycka att det är kul om någon jobbar mycket, sticker ut eller är framgångsrik? Man ska inte tror man är något… men man ska tydligen se till att ingen annan får vara nöjd och stolt heller. Är man dessutom kvinna, då är det ännu värre. 

Jag har fått så mycket fina kommentarer och hälsningar från er om releasefesten för min nya bok “Middag hos mig”. Men bakom ryggen tisslas och skvallras det, någon sa att kalaset var hur stort som helst, massor med folk och massor med presenter. Jajemen, precis så var det. Det var fantastiskt kul! Jag älskar bjuda in till fest! Och det är gästerna som gör festen. 

Den typen av kommentarer från den typen av människor har följt mig de senaste åren. Jag glömmer aldrig fotbollspappan som hånskrattade åt att jag valde att vara särbo för 8 år sedan i stället för att rycka upp barnen och flytta. Just det, man ska ju inte sticka ut och göra saker som ingen annan gör. Att vara med i ett tv-program som Ensam mamma söker var bara så korkat och egotrippat. Varför vill du synas så mycket? 

Jag kräks på såna kommentarer. Jag mår illa av idioter som vill trycka ner andras lycka.  

Varför klappar vi inte varandra på ryggen i stället? Varför är det så svårt att lyfta andra? En läsare till mig hörde av sig för ett tag sedan och berättade att familjen hade vunnit en stor summa pengar. Till sist fick de flytta till en annan ort för att missunnsamheten blev så fruktansvärd. Folk tog avstånd och snackade skit, familjen fick ett helvete. För att de blev glada över något. Jag får inte in det i mitt huvud. Så vidrigt med avundsjukan. 

Vinna pengar, vara med i tv, gillar att ha stora fester, att klä sig annorlunda, leva annorlunda, sticka ut hakan eller bara vara glad. Allt verkar vara straffbart för glädjedödarna.

Sluta, sluta, SLUTA förstöra andras lycka! Det är inte din motgång att andra når framgång. 

 

 

 

2019-09-30 Johanna Toftby

Kommentarer

Annelie Henning 10 månader sen

Kära Johanna
Jag förstår precis vad du menar med Jantelagen!Hemska regler som förminskar människor och tar heder och glädje från ALLA! Vi måste skrota den lagen omedelbart! Dessutom är inte Jantelagen svensk.Det var en dansk som tillfälligt besökte Norge.Då skrev han Jantelagen 1933! OM vi inte göder dessa förminskade regler så försvinner dom till sist! Kramar Annelie Henning i Jämtlands Sikås

Helene 10 månader sen

Så jävla bra skrivit det bästa jag läst på länge säger bara Go girl 💪💪💪

Lotta 10 månader sen

”Om kvinnor styrde världen så skulle allt vara så mycket bättre”.
OMG. Ge mig då en enkelbiljett till Mars.
Allt stavas avundsjuka. Om du ”fått” något (kämpat sig till det) så är något bestulet mig.
Suck.
Kämpa själv för f-n. Kolla på amerikanarna. Allt är möjligt, bara du ger järnet, där hyllar man framgång och ser upp till de som lyckas. Inte tvärtom.
Här är det ok med pengar om man vinner dem (och knappt då) har man arbetat sig till sin framgång, gud nåde dig. Offermentalitet. Där någon fått något har du förlorat något. Mysko. Och värst av alla är kvinnor, fast de säger sig stå för något annat.
På mitt jobb är det ”VM i trötthet” varje måndag. Då vågar man knappt andas om att man gick upp 04.30 & sprang 8 km innan jobbet..
Jobba på du Johanna, du vet vad som lönar sig! Kram ❤️

Margareta 10 månader sen

Ja,jag håller verkligen med dig där.
Alla är vi bra på något.

“Du kan inte vad jag kan.
Jag kan inte vad du kan,men..
Gud har en uppgift som passar för dej..
och en annan som passar för mej.”

Rakel Thimberg 10 månader sen

Din fest var fantastisk och de som snackar skit gör det av avundsjuka. Har själv råkat ut för personer som pratar skit om mej eller förvränger det jag sagt för att få egen vinning. Det kan göra fruktansvärt ont. Personer som håller på så här har en dålig självkänsla och måste trycka ner andra för att själv må bra. Jag vet att du inte tycker synd om dej själv utan engagerar dej i personer som blir utsatta. Den som börjar glädjas med andra och tacka för det man har, kommer att få mer och en enorm glädje i sitt liv.

Maria 10 månader sen

Men finns ju övervägande många som är glada för andras framgång. Men tyvärr svenskar är nog ganska avundsjuka. Jag tycker dina recept verkar så goda men precis börjat orka lite efter svår sjukdom. Rest mycket och tycker vi är för dåliga att peppa andra. Men jag gör det. Kram.

Agnetha 10 månader sen

Bry dig inte i dom ”små” människorna lägg din energi på dom som lyfter dig 😊

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Ja absolut :)

Men detta inlägg är ju inte “stackars mig”… jag lyfter ett stort problem i samhäller som jag ser många har det jobbigt med.
En familj som vann pengar fick liksom flytta. Allvarligt… hur sjukt är det inte.

Vi måste påminna oss om att andras framgång är inte vår motgång. För många är det nämligen utan att veta om det.

Detta inlägg är för att hjälpa andra. Inte mig ;)

Elsa 10 månader sen

Sista meningen: Det är inte din motgång att andra når framgång. Så på pricken sant!
Jag tror att ju mer man gläds med andra ju mer spiller det över på sig själv. Och tvärtom, ju mer man missunnar andra ju mer spiller det också över på en själv. Man blir bitter och får en besk eftersmak i sitt eget liv.
Pröva ni som tycker Johanna glänser för mycket, pröva ändra tankesätt så får ni se vad som händer. Intressant “experiment”.
Och ännu, det är fritt fram för alla att göra något och förändra sin egen situation om man inte är nöjd. Offerkoftan på är inget vackert, som Mark Levengood sa i programmet Din sanning, med Anna Hedenmo. Många kloka saker sade han.
Johanna. Väldigt tråkigt att du måste ta del av denna baksida av din framgång. Hoppas ändå att allt det positiva överväger och att du kan ta till dig och vara stolt över allt du gör.

L 10 månader sen

Helt galet, vi borde stötta varandra istället, både i medgång och motgång.

Anya T. Velickovic 10 månader sen

Naturligtvis får du eller andra lov att lyckas eller “sticka ut hakan” och gå sina egna vägar om man vill. Men du ska inte antaga att det beror på avundsjuka om alla inte är uppmuntrande eller hejar på. De som inte gör det är kanske helt enkelt inte intresserade av att göra samma val som du, eller tycker du har fel helt enkelt. Låt dem tycka det. Det kommer alltid att finnas folk som inte håller med dig eller gillar det du gör. Kommer alltid att finnas folk som inte håller med mig om mina val och beslut i livet. Gå din egen väg utan att se dig över axeln efter varandra tycker.
Lycka till med alla dina “projekt” . . .

Svar på kommentaren:
Ann 10 månader sen

Du hänger nog inte med i vad Johanna menar.
Framgång, vinna pengar, lyckas….

Handlar ju inte om åsikter eller ”håller inte med”.

Du valde tex se det här negativt.

Anya Velickovic 10 månader sen

Nej Ann, jag valde inte att se det negativt. Då hade jag inte skrivit lycka till.
Men man kan inte vara on a mission om att man ska få alla att ändra sig.

Ann-sofie 10 månader sen

Jag förstår mig inte på människor som inte kan glädjas med andra.jag känner dig inte personligen men följer dig här och läst dina böcker och jag tycker du är värd all framgång och jag blir glad när jag läser att din “bokfest” Var så lyckad:)kram

Lena W 10 månader sen

Ja det är vidrigt!! Men du är så härlig så bara fortsätt inspirera oss som gärna följer dig på din resa. Tycker du är grym!! Kram

Marita 10 månader sen

Tragiskt att det ska va
Det är kvinnor som är missunnar andra kvinnor när det går bra då blir dom som hökar snackar skit snackar bakom ryggen nä usch för sådana människor dom går raka spåret ur mitt liv , har ingen ork och lägga energi på sånt så puts väck med dom . När jag hade gått ner 50 kg i vikt och tyckte själv jag var jättefin och stolt då säger grannen ; Du ska inte tro att det är snyggt o va så smal 😢 Tack för den liksom . Jag beundrar dig Johanna och ditt enorma driv , lycka till med din bok ( strongt gjort ) önskar dig allt gott i liven med Janne och barnen ♥️😘

Svar på kommentaren:
Marita 10 månader sen

Det gick lite fort ser jag nu när jag skrev 🙈

Therese 10 månader sen

Vilket bra uttryck! i slutet. Det har jag aldrig hört.
“Inte din motgång att andra når framgång”
Du är en inspirationskälla Johanna!
Attraktionslagen! istället för jantelagen!

Lehna 10 månader sen

Ja vad hände med det viktiga systerskapet ❤
Jag är volontär på ett kvinnohus och där är man fantastisk på att hjälpa, stötta och lyfta varann.
Hur kan det vara “enklare” när det är så mycket tragiskt runt om kring.
Jobbar man hårt och det vet jag att du gör så förtjänar man framgång….det är coolt att lyckas!
Det är ju inget som bara “trillat” över dig.
Jag tycker du är grym så lycka till 😃 och vem älskar inte presenter 😍 Grattis till den fina boken och njut av dina fantastiska framgångar 🥂🍾🥂

Majsan 10 månader sen

Så fin bok…hoppas du ger ut fler receptböcker!🙏💙

Caroline 10 månader sen

Så tråkigt!! Delad glädje är fantastiskt! Stor kram underbara du!!

Karin 10 månader sen

Håller helt med dig. Avundsjuka människor och andra som gör allt för att förstöra ens liv, är värsta som finns.

Mona Stenberg 10 månader sen

Det är så hemskt med avundsjukan😔
Så roligt när det går bra för andra å att de finner lyckan å kärleken eller att det går bra med ekonomin.
Här är ett till exempel,
är mannen yngre än kvinnan då blir det inte bra men tvärtom det är så bra.
Härligt Johanna med det du gör, fortsatt att ge kärlek, lycka å fina idéer till oss alla😍🍀🙏🏻
Dina böcker är så bra å jag kände igen mig i den första😢
Kokboken är så underbar med så vackra bilder😍🍀
Varmt lycka till med allt🍀❤️
Samt inflyttningen till nya lägenheten.
Kram till dig å Janne🤗❤️❤️🍀

Agneta🌹 10 månader sen

Heja dig Johanna🌺
Avundsjuka finns i varje vrå!!
Önskar dig all lycka😊du är en kämpe!

Anna 10 månader sen

Varför skulle man INTE vilja fira och ha en stor fest vid ett sådant här tillfälle!? Klart man ska fira med alla sina vänner.

Elisabeth 10 månader sen

Åh så bra skrivet!! Så är det ju tyvärr -Ingen får sticka ut. Ingen får jobba hårt och lyckas. Ingen får vara nöjd och glad för det man har. Jag säger – Njut av livet och gläds åt andra för tusan! Tänk så mycket rolig är det blir då! Kör på Johanna, jag tycker du är helt suverän!!

Madde 10 månader sen

Det är så trist och oftast är det vi kvinnor. Festen var så trevlig, mycket folk, god mat och dryck, och trevlig underhållning. Istället för att hata, ta reda på hur du gjorde och ta efter det istället 😊

Carolin 10 månader sen

Så sant allt du skriver. Tyvärr är det nog vanligast bland oss kvinnor 40+. Bottnar sig i missunnsamhet.
Jag brukar säga:
Real Queens fix each others crowns!

Kämpa vidare och var stolt över det arbete du gjort!

Eva 10 månader sen

Bra skrivet! Jag skäms!

Jessica 10 månader sen

Är du dessutom kvinna och framgångsrik så ska du tryckas till ytterligare. Det får gå bra men inte FÖR bra, då kommer missunsamheten som ett brev på posten!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Exakt! Så sjukt!

Annelie 10 månader sen

Hej håller med dej helt och hållet 👍
Finns det något värre än den Svenska avundsjukan??? Behandla människor som du själv vill bli behandlad är mitt motto 🤗
Gillar dej och din blogg ❤ ( böckerna är kanon)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…