• 2019-09-30, 15:48
  • 2

Har ni fått en bra start på veckan? Har ett fullspäckat schema men vila idag och i morgon, det är en hel del intervjuer i olika tidningar och möten i veckan, lördag åker jag till Stockholm för Nyhetsmorgon på söndag. Återkommer om tid.
Men först tips på en riktigt god lax jag och Lisa-Marie gjorde häromdagen. Lax i ugn med pestotäcke på en bädd av ruccola och couscous, sedan rostade pinjenötter och granatäpplekärnor över.

Otroligt gott, så galet gott!

 

Lax i ugn med pestotäcke 4 portioner 

4 laxbitar a 125 gram
3/4 dl grön pesto
1/2-1 dl creme fraiche
citronpeppar
salt och peppar

Tillbehör: Couscous, ruccola, pinjenötter, granatäpplekärnor

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop peston med creme fraiche. Lägg laxen i folie i en form. Lisa-Marie bakar alltid laxen i folie, blir så saftigt och gott. Nu lade vi inte ihop folien men håller ihop allt bättre.

Lägg hela laxen eller portionsbitarna i formen och salta, peppra, även citronpeppar. Bred pestoröran över hela laxen. Gratinera laxen i ca 20-25 minuter.
Rosta pinjenötterna lätt snabbt i en stekpanna, akta så de inte bränns. Smaken kommer fram mer om man rostar dem.

Koka couscous enligt anvisningar, lägg på ett fat, lägg över rucola och ringla lite olivolja över. När laxen är klar, lyft försiktigt upp laxen med två stekspadar, lägg på fatet. Häll över mer pestosås från formen över hela laxen. Strö pinjenötterna över och granatäpplekärnor. (Finns frysta)

 

 

2019-09-30 Recept

Kommentarer

sofia eltin 1 år sen

Mums!!! Gillar verkligen alla dina recept som du delar med dig:-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Tack Sofia! Vad glad jag blir :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…