• 2019-10-01, 18:25
  • 10

Första oktober! Åh vad jag älskar den här tiden. Speciellt idag. Solen skiner, lite kyligare luft, alla vackra färger på träden. Vi var uppe på en runda på berget med Lucy, helt underbar dag.

Perfekt tid också för att bjuda hem vänner eller familj på en mysig höstmiddag. Just detta kommer jag prata om i Nyhetsmorgon på söndag. Jag ska duka upp ett vackert höstbord så ni kan få tips på mysiga middagar nu när det blir mörkare ute.

Älskar middagar och har massor med tips i min bok Middag hos mig både för den lilla och stora familjen. Mängder med tips hur du dukar vackert med dekorationer som du kan plocka utomhus året om. En maffig och pampig dukning kan man göra med blommor och blad i från skog eller trädgård. Jag älskar blanda gammalt och nytt.

Njuter av att få umgås med mina stora tjejer, det står också en hel del om det i boken. När de börjar växa upp, hur man får tid med sina tonåringar, kan vara så sorgligt och svårt när de bara vill vara med sina kompisar och vi blir bortvalda. Naturlig process förstås men så jobbigt. I boken finns det massor med tips, hur vi gjorde. Inget är rätt, men jag har provat en hel del, lyssnat på andra, testat mig fram.

Gör saker alla tycker om. Strunta i att tvinga med dem på stan om de inte vill. Vill de inte äta lördagsmiddag och är äldre tonåringar kan du inte tvinga dem. Hitta andra dagar istället. Det var så jag skapade vårt onsdagsmys och vår träning tillsammans. Det viktiga är inte hur ofta, det viktiga är kvalitén.

En bild i farten uppe i spåret. Lucy älskar gå i skogen. Älskar att får motion, energi av lugnet.

Marilyn jobbar i eftermiddag, Lisa-Marie kommer snart hem. Tänk att den tiden snart är förbi och de flyttar ut. Båda tjejerna har sökt till högskolan nästa termin, vilket jag är glad över förstås och peppat dem att plugga till 100%. Om era tonåringar har tagit studenten och är skoltrötta, smartast är att bo kvar hemma, jobba mycket och tjäna pengar som de kan spara för att ha när de ska plugga vidare sen. De som vill flytta ut för fort förstår inte hur mycket det kostar att bo ensam…

Åkte vidare till Secondhand, Gengåvan. Jag och mormor gick ofta på Secondhand för några år sedan, älskar hitta saker som kommer till användning. Kolla här tex. Jag samlar på iittala. Hittade flera ljusstakar för 40kr/styck. De är svindyra annars. Så kul.

Jag har skänkt en del till Erikshjälpen, så bra att bli av med saker när man rensar och dessutom kommer till användning.

Går till en bra sak också.

 

 

2019-10-01 Johanna Toftby

Kommentarer

Charlotte 6 månader sen

Nu måste jag bara komma till skott och köpa din bok!! Kram / C

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Vad kul! :) Finns på Akademibokhandeln eller på Adlibris, Bokus.,

Kramar

Anya T. Velickovic 6 månader sen

Jag gillar också både loppisar och vackra höstdagar! Second hand blir ett mer personligt urval liksom.

Margareta 6 månader sen

Snygg hårfärg har du!

“Anonym” “M”

Margareta 6 månader sen

Härligt Johanna!
Både att handla och att skänka.
Då man skänker får man även en fikabiljett att använda i Erikshjälpens/Gengåvans cafe i Skövde.

Ps.. Du och dottern håller BRA FART ute i spåret.!!Lilla vovven gör så gott hon kan:D.
Idag såg jag er allt:D
Mvh “Anonym” “M”

Svar på kommentaren:
Anette 6 månader sen

Förföljer du Johanna eller?

Anya T. Velickovic 6 månader sen

Så du Anette menar att någon inte kan råka få syn på Johanna och känna igen henne utan att det måste vara förföljelse? Vad är det för noja?

Gabriella 6 månader sen

Härliga höstbilder! Vart kommer Marilyns väst från? Perfekt färg! 😃 Stor kram

Barbro 6 månader sen

Har också besökt Gengåvan några gånger när man har besökt Skövde och hittat lite småsaker som man har saknat och även lämnat en del.
Önskar dej nu en bra kväll.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  I dessa tider är det viktigare än någonsin att ta vara på de små sakerna i tillvaron. Det som gör mig glad utan att egentligen vara någon stor grej. Här…

Innehåller annonslänkar  I dessa tider är det viktigare än någonsin att ta vara på de små sakerna i tillvaron. Det som gör mig glad utan att egentligen vara någon stor grej. Här…

Innehåller annonslänkar Solen skiner! Nu är nog värmen på väg, tror ni inte det? Vi ska ha 17 grader på måndag, tror ju nästan inte det är sant. Man måste njuta och…