• 2019-10-02, 16:59
  • 7

Kantareller med lök och grädde, toppa med parmesanost och lägg på rostat bröd. Himmelskt gott! Fick hur många meddelanden som helst på inststories igår när jag filmade och lade ut. Bjöd Janne på en kvällssmörgås, äter aldrig bröd på veckorna men ibland är det gott.

Jag gör det enkelt, brukar bli godast, timjan och lök, lite grädde och koka ihop. Så gott! Gott rödvin är trevligt till, men igår på en vardag tog vi mjölk. Inte heller fel. Är uppvuxen på bondgård så mjölk är livets dryck.

Lyxig kantarellsmörgås till två personer 

200 gram kantareller
1/2 gul lök
1 vitlök
1 msk smör
ca 1 dl grädde
20 gram parmesan
1/2 tsk timjan
hackad persilja
salt och peppar
2 skivor formfranska eller bröd som går att rosta (smör eller färskost)

Gör så här 

Rensa och putsa kantarellerna. Skär de större svamparna. Stek dem i en stekpanna på hög värme utan smör så vattnet i svampen försvinner. När de krymp och fått lite färg, lägg i 1 msk smör, sänk plattan. Rör runt, salta och peppra, hacka lök och vitlök och lägg i med svampen och fräs på medelvärme.
Lägg ner timjan, häll på grädde lite i taget och rör om. Det ska bli som en stuvning men jag har inget mjöl. Det blir supergott ändå. Häll på sista grädden, vänd om allt. Ställ åt sidan.

Rosta bröden, de ska vara nyrostade. Bred lite smör eller färskost på. Lägg på kantarellblandningen över hela smörgåsen. Hyvla rikligt med parmesanost över och toppa med hackad persilja. Jag har alltid den frysta hemma.

 

2019-10-02 Recept

Kommentarer

Lotta 3 veckor sen

Men nu får du väl lägga av? Dax för en ny kokbok?! 😀
Måste prova detta!

Karin 3 veckor sen

Så gott med kantareller och parmesan.
Va har du tagit mitt recept igen.Man kan nästan tro du kopierat min rätt.
Jag bara skämtar.
Just paremesan till svamp är så gott även med rödlök.
Nu blev jag hungrig på detta igen.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 veckor sen

Mycket gott! :))

Ulrika Hultberg 3 veckor sen

Det såg väldigt gott ut med kantarell smörgås. Muma mums .

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 veckor sen

Otroligt gott!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Är det något jag är noggrann med så är det att alltid ta mina vitaminer och mineraler varje dag. Magnesium tar jag varje kväll innan jag går och lägger mig, det gör att…

Nu kan jag berätta. Personen som ställt till det så mycket för mig och min familj de senaste åren är åtalad. Aftonbladet har skrivit om det HÄR  Skövde Nyheter HÄR,  Det kommer att bli rättegång…