• 2019-10-02, 20:54
  • 17

Drömdagen för mig är en timma på berget, i skogen med Lucy för motion och dagsljus och en timma träning på gymmet. Älskar gå in på gymet nu när det blir mörkare och mörkare. Får så mycket energi! Trivs där, alla är där för samma sak.

Körde överkropp idag, biceps, triceps och axlar, alltid mage och lite rygg efter. Mår så bra av styrketräning, försök få in det i er vardag minst ett par gånger i veckan. Det gör underverk för hormonbesvär och om hjärtat hoppar mycket. Bra fettförbränning ihop med cardio.

Har nu gått ner mina semesterkilon, var svullen som en fotboll i ansiktet efter sommaren, men kan mina knep för att sätta fart på förbränningen. Nu ska jag öka på träningen ännu mer, älskar den här perioden för det blir mer tid att gå in på gymet på något sätt. Mörkret tänker jag inte låta mig göra mig trött och hängig.

Träna mer och rör på dig, var ute i dagsljus minst en timma om dagen, tänd massa ljus, umgås med nära och kära under mysiga middagar så klarar vi den här mörka årstiden bättre.

Kvällsmat efter träningen blev två stekta ägg i kokosolja, en avocado och tomatsallad (tomat, lök, persilja, olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar) och pinjenötter. Mättande och riktigt gott.

Tittar ni på bönderna? Så charmiga, haha! Tjejen som gav killen en burk med kakor…. som han tuggar i sig en under dejten. Så roligt och gulligt :)

2019-10-02 Recept

Kommentarer

Sussi 1 år sen

Men oj! Jättebra för många att få denna inspiration Johanna! Men…. så passar det ju inte alla :). Förstår inte problemet?
Jo jag läser och ser Johannas tips, det är väl jättebra!
men… vill man inte göra denna träning som Johanna föreslår så är det ju bara att Inte göra det. Själv går jag i skogen med mina hundar varje dag, bra för rygg,knä och mentalt.

Bara så onödigt att skriva att alla har inte de förutsättningarna. Självklart kan alla röra på sig lite

Karin 1 år sen

Även om jag vet att dina avsikter är goda och att du menar väl…men alla har inte dina förutsättningar. Vuxna barn och ett arbete där du disponerar din tid själv. Gör så gör si. Javisst men pepp handlar också om fingertoppskänsla. Dåligt samvete är ingen vidare morot. Prioriteringar kan man ju alltid ta upp. Att gemene man måste prioritera för att uppnå god hälsa och ett välbefinnande. Tycker det är bättre att komma med förslag på hur man kan få in träning i sin vardag så att det passar olika individer med olika liv. Din blogg beskriver din träning men dina försök till att motivera blir direktiv istället för uppmuntran.

Svar på kommentaren:
Anna 1 år sen

Va, dåligt samvete?! Så olika man kan uppfatta text :) Du får väl utgå från sig själv och dina egna förutsättningar med mat/träning? Hon kan väl omöjligtvis skriva ett inlägg som passar alla? Gör det du själv mår bra av

Johanna Toftby 1 år sen

Då tar du det fel. Tänk vad olika man kan se det. Jag har också haft småbarn. Hade med mig dem på gymmet varje gång, gick långa promenader med vagnen. Man kan inte jämföra sig med hur andra jobbar. “men du jobbar si och så” du har det lättare att komma iväg på träning.
Fel tänkt. Tänk på hur du skulle få in en timmas motion om dagen i ditt schema. Kanske före jobb, kanske på lunchen, kanske efter jobb.

Du ska se möjligheter istället för svårigheter, det blir lätt negativa tankar annars.

Jag arbetar ca 14 timmar per dag. Jag kan bestämma själv, absolut men på 24 timmar på ett dygn hinner alla få in minst 30 minuter motion, det är vårt ansvar.
Se möjligheterna istället.

Karin 1 år sen

Jag motionerar varje dag och har inga problem med självkänsla och självförtroende. Läs lite psykologi och hur sociala medier sätter en enorm press på framför allt kvinnor som ofta står med dubbla arbeten och kämpar för att få vardagen att gå ihop. Prata med dom om att se möjligheter. Det finns många bra sätt att inspirera och ditt svar på min kommentar var så mkt bättre än det du försökte förmedla i inlägget.
Att du går i försvarsställning och säger att jag tänker fel visar ju också att du kanske borde fundera på hur du svarar. Olika är bra eller hur var det nu?

Lena.K 1 år sen

Karin jag ler åt din kommentar.

Jag jobbar i vården, helger, nätter och har småbarn. Ofta helt slut efter jobbet.

Ändå ser jag inte Johannas inspirerande tips som negativt. Jag väljer när jag vill träna. Men man väljer hur man kan tolka saker.

Hon kan ju inte skriva när andra ska träna.

Camilla 1 år sen

Men alla människor har ju olika förutsättningar, så har det alltid varit och kommer alltid att vara. Skulle man göra allt som rekommenderas i tidningar, bloggar, på TV osv skulle inte dygnets timmar räcka till. Det är därför det är så bra att man själv kan välja vad som passar in i ens eget liv, välja vad man inspireras av och kan/vill ta till sig. Eller också kan man välja att inte ta till sig något alls och aldrig träna/motionera, du har fri vilja där. Får man aldrig förespråka något som någon annan i världen kanske inte har råd/tid/förutsättningar att göra kan ingen någonsin förespråka något eller tycka att något är bra/fint/nyttigt/skönt.

Birgitta Larsson 1 år sen

Hej! Har länge följt dig på bloggen! Kollar gärna dina recept !! Så nu har jag beställt din receptbok!!! Kul ska det bli!! Tack för en bra blogg!! Kram Birgitta

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Vad roligt Birgitta! Hoppas du gillar den :)

Kramar

Eva 1 år sen

Godmorgon 🙋‍♀️
Vill bara säga att din blogg är så bra! Önskar dig en fin helg som snart är här🍁🌻🍁🍁🍁
Må som bäst!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Tack Eva! Vad glad jag blir! <3 Kram och tack det samma!

Maria 1 år sen

Hej, lite nyfiken på hur du gjort för att öka på din förbränning och gått ner semesterkilona! Behöver tips!😀

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Som jag skrivit om här under tiden, ökar träningen, drar in på kolhydrater under veckorna, mer vegetariskt, mer protein.

Bort med godis, alkohol, pommes osv under veckan helt. Öka motionen, gå varje dag minst en timma raskt, styrketräna.

Heja!

Lotta 1 år sen

Fräsch mat! Du är superfräsch oxå. Måste själv uppbåda energi att göra come back på gymmet. Ute i dagsljus är jag alltid tack vare jobbet på förskola. Längtar efter att din kokbok ska landa i lådan. Älskar oxå hösten. Härlig mat, många ljus. Ha det så gott!

Svar på kommentaren:
Anna 1 år sen

Har samma problem som du, ingen energi att ta mig till gymmet. Vet att jag tycker att det är jätteskönt när jag väl kommer dit. Men just nu är soffan skönare. Alla säger att det är väl bara att gå dit, men det funkar inte riktigt så…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Anna- din kropp du bestämmer. Mår du bättre av soffan så väljer du den. Men alla vet nog innerst inne att vi måste komma upp från soffan någon gång.
Risken är för stor att man drar på sig sjukdomar. Hjärta och lungor, psykiskt… så det är nog smart för enbart för sin egen investering att röra på sig.
I början är det svårt, men man måste ha jävlar anamma och karaktär och bestämma sig.
Men. Det är ändå din kropp om du bestämmer över hur den vill må.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg