• 2019-10-03, 22:45
  • 20

Innehåller annonslänkar

Vilken rörig dag. Flängt omkring som en galning överallt, hämtat grejer och förberett Nyhetsmorgon i helgen, det är lite pyssel men det ska bli jättekul.

Såg någon påpeka att alla har minsann inte tid att träna när man vill eller vara ute i dagsljuset som jag kan. Men snälla nån. Man lägger ju in sin träning efter sitt eget schema, vill man hellre ligga i soffan gör man det också. Jag jobbar oftast 12-14 timmar per dag så jag är glad att jag kan bestämma själv när jag vill träna eller ut och gå. Skulle inte orkat jobba eller driva eget företag annars. Träna när det passar er, gör det för att ni ska orka jobba, orka ta hand om hem och familj, för att ni ska må bra.

Ikväll blev det ben på gymet. Hatälskar ben. Stora muskler som kräver mycket vikter, härligt slutkörd efteråt men skön känsla i hela kroppen. I morgon fm blir det gymet igen, skönt träna fredag dag så är det klart sen. Eller varför inte lunchträna. Det gjorde jag ofta när jag stod med kunder på salongen.

Tips på höstkläder är kul! Den här tiden alltså… så mysigt med alla sköna tröjor i alla färger. Jag får även julkänsla så fort vi kommer in i oktober och det blir kallare. I morgon ska jag baka en julkaka! Kan inte låta bli.

Gillar rost! Och den här tröjan är så skön. Är superkänslig för tröjor som sticks.

HÄR. 

Fin till skinnleggings, hög kjol om du vill vara festsnygg, jag har höga tighta byxor, stoppar alltid i lite men den är inte lång. Gillar när de inte är för långa.

Den här gosiga mjuka tröjan frågade många efter på instastory, den är så mjuk! Gillar den beiga färgen och roligt mönster.

HÄR. 

Nu har vinterkängorna och varma uggs åkt fram. Älskar dessa, bara hoppa i barfota, fryser aldrig.

HÄR: 

Jackan är second female förra året.

Sist en blommig tunika jag haft både som klänning och blus över leggings. Den är så fin på!

HÄR! Fin till fest med höga stövlar. Jag har utan band i midjan för på mig kändes det snyggare, blev en rakare och tuffare modell.

Hade den på min fina kollega Helens bokrelease i onsdags.

Lite fredagstips kanske till kaffet i morgon, hoppas ni får en riktigt fin fredag på kanelbullens dag.

God natt och kram på er

 

2019-10-03 Johanna Toftby

Kommentarer

Karin 10 månader sen

Du tycker inte att det känns sorgligt och en aningen drygt att du inte kan inse att varken du och din blogg är perfekt? Att ditt skrivande kan förbättras. Var i arbetslivet kan man säga att nämen jag är fullärd, behöver inte utvecklas eller lyssna på andra? Du skrev till mig att jag ska se möjligheterna. Det är nog snarare du som ska göra det. Mycket är bra på din blogg och jag har läst den länge men du skriver så fruktansvärt kategoriskt. Allt är inte svart/vitt. Om ditt liv är det så grattis. Då tillhör du nog undantagen. Har du inte kunskap och/eller tid att skriva nyanserat så låt bli. Bara att det att du tog upp det på bloggen visar på att det jag skrev tog skruv och det ser jag som positivt. Att du trots allt inser att det finns lite att fundera på. Din trogna fanclub kan gå ut och försvara dig men det är trots allt du som ansvarar för vad du skriver och vilka signaler du sänder ut. Nu ska jag ut och motionera. Jag som många andra gör vårt allra bästa. Heja oss!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Heja dig Karin! Kör hårt!

Marie.L 10 månader sen

Karin eller vad du nu heter.
Ingen vill läsa dina kommentarer, jag kan nog prata för många läsare här inne, fy vilken liten människa du är.

Anonym 10 månader sen

Hej J! Gillar din blogg till tusen! Tränar mycket på både gym och utomhus, fattar dock inte hur du hinner med både att skriva bok, vara ute på alla premiärer mitt i veckorna med Janne, träna, hänga med dina tjejer osv? Dygnet har ju 24 timmar,när sover du?🤣Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Tack snälla!

Jag har ett annorlunda jobb, kan planera, bestämma mina egna tider. Kan vara ledig ett par timmar mitt på dagen och umgås med tjejerna, Janne och jag har levt ihop i 8 år nu så vi mår bra av att inte umgås 24/7 ;-) vi gör massor ihop så det blir en del resande för min del för vi är stort sett bara i Göteborg när vi ses.
Men det går bra!

Mitt jobb är också resa, laga mat och träna… Men visst, det tar mycket tid, men älskar mitt jobb och livet just nu.

Kram!

Maria 10 månader sen

Vilka fina kläder. Är svårt sjuk cancer men blir så glad av att se när du piffar upp dej och dina smarriga recept. Trevlig helg.

Kicki 10 månader sen

Tänk att när du skrev detta inlägget igår så tänkte jag för mig själv att undrar hur lång tid det tar innan någon kommenterar att man inte har samma möjligheter till träning som du :)
Du behöver inte försvara dig Johanna, hur du än säger eller skriver så kommer det alltid att finnas de människorna som har synpunkter. Man glömmer uppenbart bort att alla i den här världen får leva och arbeta utifrån sina egna förutsättningar och att vi alla gör aktiva val med vårt liv, och att man behöver hitta sin egen väg. Tack för en alltid intressant och läsvärd blogg.

Anya T. Velickovic 10 månader sen

Bästa Johanna. Jo, jag tycker du gör det lite för enkelt med ditt resonemang om träning. Om man har slagit i knäet och har en skada så det gör Ont, är det baske mig inte så lätt att träna. Och nej, jag behöver ingen sjukgymnastik, det har jag redan testat till leda, jag behöver bara komma igång, men det är inte så lätt som sagt. Dessutom tycker jag tyvärr det är skittråkigt att stå och hoppa i någon maskin . . . finns det inga roligare sätt? Ha en bra fredag

Svar på kommentaren:
Marie 10 månader sen

Anya jag läser dina kommentarer, du är inte en enkel läsare att ha med att göra. Stackars Johanna.

Anya T. Velickovic 10 månader sen

Marie, att jag tycker att det inte är så enkelt att komma igång med träningen är inte på något sätt en kritik av Johanna. Det är väl jättebra att det fungerar för henne! Men det är inte bara “ut och gå och träna när du vill och det passar dig”. Inte om man har haft oturen att få en knäskada som försvårar det. Ha en fin dag du också.

AnnaE 10 månader sen

Har du testat yoga? Det är ju lite snällare träning eller hur man ska säga. 😊 Bara ett tips!

Maria 10 månader sen

Fast johnna kan inte veta om våra krämpor. Hon peppar en och gör så gott hon kan. Stor kram till henne och människor som peppar andra. Se det positiva.

Eva 10 månader sen

Jag har ett tips på motion som gör att det blir av. Jag bestämmer med grannen dagen innan tid när vi ska promenera vår timmes runda i skogen.
Det är olika vilken tid men ofta på helgen bestämmer vi kl 07 eller 08 vid vägen och vardagarna kan det bli kl 19, 20 eller 21 på kvällen. Perfekt sätt för då blir det av. Om man är lite seg så vet man att den andra personen står och väntar och drar ut en.
Så då blir det en rask promenad i en timme med trevligt sällskap💞

sofia eltin 10 månader sen

Jättefin rostbrun tröja! Du passar väldigt bra i färgen:-)

Kajsa 10 månader sen

Har aldrig kommenterat hos dig men läser lite då och då. Fascineras på allvar av de kommentarer du verkar få. Vissa verkar utgå från sig själv när de läser en blogg och blir kränkt av att ditt liv inte passar in på deras… Jag häpnar! Så bara för att du kan träna på dagtid får du skit för det? Jag orkar inte…

Jag är glad för din skull att du kan planera dina dagar. Det kan även jag som anställd. Jag har en mycket förstående chef och jag kan jobba hemifrån när det behövs av privata skäl. Om jag har möjligheten att klämma in ett träningspass på dagtid den dagen är det toppen, annars får jag prioritera in det på kvällstid. Det är ju bara du som har makt över din egen tid…

Jag hoppas att många unga tjejer läser din blogg (eller så är det bara ‘tanter’ som jag, 45+) och förstår värdet av att stå upp för sig själv, prioritera träning och laga mat från grunden. Heja!

ÅsaC 10 månader sen

Jag förstår att det är svårt för många att klämma in träningen, speciellt om under den delen av livet med småbarn.
Själv har jag prioriterat bort tvn på vardagarna. Tittar ytterst sällan utan tränar istället tre ggr per vecka för att få till den motion som jag behöver. Kanske kan funka för några?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Jag har ju också haft liv med småbarn, vet precis hur dagarna och nätterna ser ut. Jag tog med mig barnen till gymet. Spädbarn i kärra och en två-åring i lekrummet. Gick hur bra som helst. Trötta dagar, ingen sömn, ta en promenad med kärran och träna nästa dag. Eller lyft grejer hemma med barnen i vardagsrummet, de älskar vara med!

Alla härliga promenader. Vagnen är ju perfekt att dra uppför backar. Skrivet om detta hur mycket som helst, även i min förra bok.

Så man ska hitta sina egna möjligheter, jag får ofta höra kommentarer som- men du har så enkelt liv med vuxna barn och egen företagare så du bestämmer ju själv.

Jag jobbar mer än de flesta som jobbar heltid, men kan välja mina tider. Absolut. Men sluta jämför er med andra och se svårigheter. Hitta möjligheter och planera efter er tid och ert liv.

Anonym 10 månader sen

Blir ofta besviken på Ellos kläder , de ser snygga ut – men så är det i polyester eller akryl och det köper jag inte. Men det kanske är bra, för det är ju lättare att sluta köpa “bara för att”. Miljötänk o sånt ;-)
Kunde ju vara kul om du gick mer i second hand och visade vad du hittar där, men då får du ju inte betalt förstås …

Barbro 10 månader sen

Vad jag gillar din rostfärgade tröja-får nog kanske skicka efter den nån dag.
Önskar dej en bra fredag.
Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Igår kväll kom vi till Saltholmen efter fyra ljuvliga dagar ute med båten. Vilket väder augusti bjuder på, helt underbart! Vi stannade tre nätter med båten ute på Käringön och vilken idyll.…

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…

Igår kväll kom vi till Saltholmen efter fyra ljuvliga dagar ute med båten. Vilket väder augusti bjuder på, helt underbart! Vi stannade tre nätter med båten ute på Käringön och vilken idyll.…

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…