• 2019-10-06, 18:29
  • 15

Tusen tack för alla hälsningar efter jag var med i Nyhetsmorgon idag! Så roligt att få vara med till och från under hela programmet även om det var stressigt att hinna duka under tiden. Oj oj, ni skulle sett. Det är en ära att få vara med i ett av Sveriges populäraste program. Så tacksam för det och att få inspirera och tipsa. Det behöver inte vara krångligt att laga eller bjuda på middag. Använd naturen och ta in och duka med. Jag älskar det!

Dina gäster ska känna sig välkomna!

Ser ni bullarna? Tog med Lisa-Maries vackra och goda bullar och dukade upp och bjöd på.

I min bok Middag hos mig hittar ni massor med tips, recept och dekorationer. Ni kan beställa boken HÄR! 

Själva dukningen vad jag hade för porslin, linneservetter och alla blommor och vad jag dekorerade med kommer jag tips i nästa inlägg. Jag älskar sån här typ av dukning. Ruffigt, mysiga servetter med vackra små knippen med nypon, rönnbär och löv och band runtom. Massor med ljus och ert favoritporslin. Bjuda hem vänner är det bästa som finns!

Maria Forsblom som var dagens programledare. Vilket proffs! Varm och saklig. Underbar tjej.

Många frågade efter min höstdrink jag bröd på! Älskar ju sånna drinkar med pynt på. Istället för studentmössan till studenten om ni sett den.

Jag dukade höstdukning och bjöd på en höstdrink med paradisäpple. Visst är de gulligt ha gulligt pynt som drinkpinne.

1 champagneglas 

1 dl äppelmust – Pressa själv eller köp i matvaruaffären vid frukten, de säljer ofta pressade “överblivna äpplen”.
1 dl ginger ale
30 cl ingefärsshot (riv 1 msk riven färsk ingefära och 1/2 pressad citron
kanel + socker
träpinnar+paradisäpple eller annan dekoration
citron

Gör så här:
Vänd på ett champagneglas och tryck mot en halv citron så det blir saft på kanten av glaset.  Alltså skär en citron på mitten och snurra kanten på ett champagneglas så det blir citron på kanten så kanel fastnar.
Häll hälften kanel och hälften socker i en skål, doppa glaset så du får en kant med kanel och socker.
Häll i äppelmust, gingel ale, ingefärsshot och rör om med en sked. Fäst ett litet paradisäpple på en träpinne, jag hade grillspett som jag klippte av.
Har du inte paradisäpple kan du fästa torkade äppleskivor som också är festligt och gott!

Mina idoler Doktor Mikael och Leif GW var också med, så kul att vara med i samma program!

Och GöteborgsHanna Ferm, vilken bra låt! Väldigt gullig tjej jag träffat några gånger nu, vi har gjort en del välgörenhetsjobb i Göteborg tillsammans.

Jag och min underbara vän Mona åkte ut före 07 i morse, två bilar med grejer! Löv, grenar, blommor, hela mitt porslin jag släpade från Skövde, allt till höstdrinken för inte tala om alla pumpor Mona hade hjälpt mig att ta dit. Tack älskad vän, du är guld värd. Hjälpte mig med precis allt. Stöttade, hämtade allt från kaffe till att hjälpa mig hinna med att duka för det var stressigt.

Tack snälla för all din hjälp och att du orkade gå upp i ottan en söndagmorgon. Natt :)

Finns massor med filmer på min instagram/stories så kan ni se behind the sceenes! Så får ni se hur det ser ut i studion.

Nu ska jag sätta fart! Ska ut och äta med Magnus och Mats, men blir inte sent. Ska upp tidigt i morgon igen för att gästa Malou efter 10! Vi kanske ses då om ni kan och vill.

Stor kram på er alla

2019-10-06 Johanna Toftby

Kommentarer

Anya T. Velickovic 4 månader sen

Höstdukningen var fin! Vackert med inspiration från naturen.

Katrin Lindenhall 4 månader sen

Hej igen! Måste bara få fråga din fina skjortklänning du har i bloggen som du skriver att välja bort knytbandet vilket gör den tuffare blommig i sååå fina färger till DEN VÄSKAN så snyggt att ha till svarta stövlar den är slutsåld på Clarks vet du om någon annan säljer den? Vore tacksam för svar. Vilken känsla 🤗 att få ett sådant fint bemötande när det gäller boken. Det är så sant enkelt kan se så exklusivt ut. Man kan göra mycket med små medel. Så värd!!!. Lycka till med dina projekt och njut av känslan av att ha lyckats så bra. Vänliga hälsningar Katrin Lindenhall

Frida 4 månader sen

Blev jätteglad av att se dig i rutan igår och din superfina dukning, fick massa tips.
TACK!!!! <3
Har själv massor med Mateus porslin, även det med fjärliarna och den färgen du hade nu,plommon.
Vi ska nog käka på det ikväll :)
Kram

Lotta 4 månader sen

Du är så fin och duktig o superbra tips o idéer!
Kram till dej💕

Eva 4 månader sen

Jag älskar recept och du ger så mycket inspiration💞 jag frågade för ett tag sen om du hade nåt gått recept på långkok gryta och du sa du hade nåt du skulle testa. Är nyfiken på om du testat än🤗
Älskar att dina recept inte är krångliga och inte massa ingredienser som man inte brukar ha hemma.
Kram

Katrin Lindenhall 4 månader sen

Tusen åter tusen TACK Lotte för dina fina värmande ord. Önskar dig en jättefin morgondag. Visst är kläder kul och fina tips får man aldrig för många av.
Varma hälsningar från Katrin Lindenhall

Sandra 4 månader sen

Bilden med dig och Mona. Redigeringen gick inte så bra kanske men söta är ni ändå. Du och Gw med.
Tack för bra tips även om jag redan vet det mesta för det är inget nytt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Ledsen att göra dig besviken.
Ingen bild är redigerad.

Mona 4 månader sen

Haha, kan ju säga att jag är noll fan av redigerade bilder men ibland önskar jag att det gjordes. Det här är ett sånt tillfälle! Trött som en babian men superglad för Johannas skull!

Anneli 4 månader sen

Ingen som helst antydan till trötthet på någon av bilderna, fräscha som nyponrosor både Johanna och Mona 👍

Denise 4 månader sen

Hej! Tror du man kan göra glasen kvällen innan? Du var så fin imorse på Nyhetsmorgon, en stor förebild är du för mig!

Många kramar Denise

Lotte 4 månader sen

Måste ju först säga så glad jag blev när jag läste kommentaren av Katrin, sååå roligt när man hittar en ny favoritsida på nätet när någon tipsat :) Alltid kul att hitta massa snyggt som faller en i smaken och Ellos gillar jag med.

Så fin dukning du hade och drinken ser frisk och god ut. Jag ska nog ta och spana in din bok innan den tar slut

Katrin Lindenhall 4 månader sen

Ovanstående skulle inte stå anonym utan Katrin Lindenhall blev något blev vid inlägget. Mvh Katrin Lindenhall

Anonym 4 månader sen

Hej! Jag brukar inte kommentera men måste TACKA dig för tipset om pälsen den svarta LOVE IT 🤗 alla dina fina klädtips…aldrig för mycket i garderoben😊. Din blogg läser jag varje dag STORT GRATTIS TILL BOKEN, bloggen ger inspiration och energi livet är inte alltid guld och gröna skogar vilket du så fint framför och vågar ha åsikter om olika argument det är vardag piffat med det lilla extra💎🤗⭐.Det var så fint program⭐Hoppas ni fick en trevlig lunch hans show i Piteå var helt makalös🕺✨glömde smärtor i 2 timmar vilka fina män de två verkar vara löste att vi kunde åka⭐⭐⭐⭐⭐ sugen på favorit i repris “schlagernörd”🙈 kunde inte sitta still👌Även en ny Ellos kund jag som aldrig brukar handla så😀men de har så mycket fint allt har passat köpte i sommar jumpsuite i korall/rosa som du hade är 36 tog 38 ville den skulle falla som kjol👌kommer passa fint på Gran Canaria i vinter..först Änglarnas tid i Luleå Domkyrka….sen dunkappa som väger ingenting med en sned dragkedja i kragen vilket ger en snygg accessoar och figursydd i snygg längd till stövlar. Tack vare dig upptäckte jag Ellos. Önskar dig det bästa med dina projekt. Kikar in imorgon. Trevlig kväll och tusen tack än en gång för alla tips. Mvh Katrin Lindenhall

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag var på gymmet ikväll och märker direkt att en kille stirrar på mig. Han kommer till maskinen bredvid mig, säger hej och sedan släpper han mig inte med blicken utan glor på varenda repetition…

Jag var på gymmet ikväll och märker direkt att en kille stirrar på mig. Han kommer till maskinen bredvid mig, säger hej och sedan släpper han mig inte med blicken utan glor på varenda repetition…