• 2019-10-09, 19:22
  • 7

Igår var jag och min fina vän Michela på Visa Vägen-priset i Göteborg. Det är ett fantastiskt pris som delas ut av Samhall för att lyfta de eldsjälar som jobbar för att inkludera personer med funktionshinder på arbetsmarknaden. De ser personers möjligheter i stället för svårigheter, en inställning som gör mig så glad och som samtidigt ger lite insikt i hur bra och fritt från bekymmer de flesta av oss egentligen har, men ändå går vi och gnäller och klagar.

Jag har själv jobbat med underbara människor från Samhall när jag signerat mina böcker på Förlagssystem. Samhall är fantastiskt, de ger så många människor möjlighet att arbeta på riktigt. Det är så många som hamnar utanför på grund av diagnoser som inte syns, ADHD, depressioner, utbrändhet, psykiska sjukdomar… så många saker kan göra att människor inte klarar skolan eller blir sjukskrivna i stället för att få känna sig uppskattade och behövda. Alla behöver få synas och känna gemenskap!

Jag tänker på de som hjälpt mig på Förlagssystem, de är så fokuserade, snabba och härliga. Men många får svårt att få ett arbete för att arbetsgivarna bara ser svårigheterna, inte talangen eller viljan att göra nytta.

Därför är Samhalls Visa Vägen-pris så fint, det lyfter fram människorna som jobbar hårt för att hjälpa andra att komma ut i arbetslivet. Varje gång de lyckas så blir någon annan en del av samhället i stället för att bli utanför. 

Pontus Kåmark som vann förra årets eldsjäl var prisutdelare ihop med Thomas Ravelli på galan.

Jag blev väldigt berörd på prisutdelningen i går. Tårarna slutade inte rinna när den fantastiska Alexander Engström berättade sin historia. Han överlevde den svåra sjukdomen osteopetros och tog sig vidare genom att skapa musik.  Första gången jag såg honom var tillsammans med sin mamma hos Malou, där han framförde sin egenskrivna låt “The Lake”. Malou grät i studion och jag grät minst lika mycket igår. Ni måste lyssna! Jag älskar låten, det går rakt in hjärtat.

När han pratade på scenen igår om hur ingen annan ska få sätta gränser för vad han klarar av så var inte ett öga torrt. Hans tal och hans musik gick rakt in i hjärtat. Lyssna på hans musik HÄR och se honom hos Malou hela intervjun HÄR. 

Tack Samhall Visa vägen 2019 för en viktig och jättefin kväll på Gothia i Göteborg!

 

2019-10-09 Johanna Toftby

Kommentarer

Christina 10 månader sen

Tack för att du belyser de som har det lite extra tufft att ta sig fram i samhället!

Katarina 10 månader sen

Samhall gör en fantastisk insats! Jag jobbade tidigare på ett företag där Samhall hanterade alla kök/fikaytor och även städning. Det var helt underbart att se dessa personer som var så lyckliga över att ha ett jobb, känna sig behövda och de verkligen brann för sin insats. Man blev glad varje gång och det var alltid väldigt rent och snyggt. Vissa ville prata när man träffade dem medan andra var helt fokuserade på jobbet, alla fick vara precis som de ville :).

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Ja visst är det!

Jag har samma upplevelse, vissa pratar mer, andra är fullt fokuserade på sina uppgifter. Underbara!

Kramar

Eva 10 månader sen

Åh vilken fin kille💞 tårarna rinner på mig också!
Alla ska få vara någon och få ha en samhörighet.
Visst gnäller vi för småsaker så är det.

Marie 10 månader sen

Åh vilken kille, vilken låt!

Jenny 10 månader sen

Vilket bra pris. Jag hade faktiskt ingen aning om att det fanns😊

Marika 10 månader sen

Tack Johanna för detta fina inlägg.
Min dotter har adhd och jobbar via Samhall sedan två år, hon blir sedd och klarar sina uppgifter, bästa som har hänt.

Kram till alla som kämpar med diagnoser, det finns hjälp att få.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Idag kom tjejerna ner från Skövde, vilken mysig dag vi haft ute på Saltholmen där vi har båten. Just därför jag ville ha den där i år för det är ett bra…

Igår kväll kom vi till Saltholmen efter fyra ljuvliga dagar ute med båten. Vilket väder augusti bjuder på, helt underbart! Vi stannade tre nätter med båten ute på Käringön och vilken idyll.…

Idag kom tjejerna ner från Skövde, vilken mysig dag vi haft ute på Saltholmen där vi har båten. Just därför jag ville ha den där i år för det är ett bra…

Igår kväll kom vi till Saltholmen efter fyra ljuvliga dagar ute med båten. Vilket väder augusti bjuder på, helt underbart! Vi stannade tre nätter med båten ute på Käringön och vilken idyll.…

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…