• 2019-10-12, 20:57
  • 3

Idag har det varit en stor dag för Jannes älskade barnbarn Oliwer som har blivit döpt i Täby Kyrka.

Oliwer Viking Fors Lagerhall.

Barndop är ju så mysigt och fint, jag älskar dop i kyrkan, de var ett känslosamt och fint dop för vår lilla Oliwer.

Jag, Janne och hans föräldrar Cristina och Pelle åkte upp igår för att hjälpa dem fixa i lokalen de hade hyrt, Malin har även frågat om jag ville hjälpa dem med lite pynt och det klart jag ville! Älskar duka och göra fint!

Ingen klarar göra allt själv inför ett stort kalas, dop eller fest. Be om hjälp. Våga fråga om tips och hjälp, det blir så mycket roligare om man gör det tillsammans.

Man kan göra massor med enkla saker, ska tipsa om några saker och i nästa inlägg kommer bilderna från dopet.

Jag köpte ballonger på Buttriks i Göteborg, älskar ballonger för det gör massor, en tom och kal lokal blir mysig och festlig.

Helium ballonger kan man blåsa upp själv, de blir billigare än blåsa upp i en butik, framförallt praktiskt lättare för det är svårt släpa med massa uppblåsta ballonger. Det man ska tänka på är en viktig sak många glömmer eller inte får veta i butiken:

Glöm inte köpa med ett medel som är som en slags impregnering, annars pyser gasen ut. Ballonger utan medel håller ca 6-8 timmar. Tänk mardrömmen att ha stått och fixat och gjort fint med alla ballonger kvällen före vilken oftast man gör, sen kommer man på festen eller dopet dagen efter och alla ballonger ligger ner….

Så glöm inte lägga i ett medel om ni ska ha heliumballonger som ska stå sig längre än 6-8 timmar.

Man trycker ut lite medel i en ballong, “geggar” runt utanpå ballongen och sen fyller man med helium från tuben.

Vi hade ca 25 ballonger på borden, jag köpte blå och vita i pärlemor och knöt silversnören i olika längder så det blev varannan blå och  varannan silver. Ni ser på bilderna. Jag köpte även små “tyngder” i varje som håller ballongen.

Ida fotade fina närbilder på ballongerna.

Lite konfetti som gammelfarfar och Erik strödde ut.

Blå enkla servetter kan man sätta snören runt om, ha alltid en “lätt hand” så blir servetterna luftiga och fina. Jag köpte enkla blå presentsnören på rulle.

Lägg ut servetterna på bordet så blir det dekoration.

Alla är engagerade, så kul att fixa fint inför kalas! Huvudpersonen hade det bra hos gammelfarmor.

Visst är det kul när alla är med och hjälper till, Malins mamma stod hemma och gjorde jättefina smörgåstårtor, jag minns våra dop för tjejerna, herregud vad mycket det är att fixa och som småbarnsförälder är det fullt upp.

Sen åkte vi till hotellet som vi alltid bor på när vi är uppe och hälsar på dem, Scandic Täby! Åt en god middag när vi kom fram, laxen på menyn var supergod!

…och i morse när vi skulle iväg.

 

2019-10-12 Johanna Toftby

Kommentarer

Linnea 9 månader sen

Jätte fint! jag har fixat dop för mina barn och även barnbarn och det är sååå roligt:) idag beställt din bok, varit lite nyfiken!

Carolin König 9 månader sen

Ja, it takes a village to raise a child:)

Fint!

Barbro 9 månader sen

Med enkla medel går det bra man behöver krångla till det. Vad fint ni hade gjort det.
Ha nu en bra dag.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…