• 2019-10-13, 23:00
  • 13

Nu är det mycket kalas men så underbart! Har precis satt mig ner efter städat och fixat efter Marilyns 20-årskalas vi haft för hela släkten på middag idag. Men har hunnit ta fram bilderna från dopet jag vill visa er, bloggade om hur vi dukade för Oliwers dop igår som ni hittar HÄR. Oliwer är alltså Jannes första barnbarn, Erik och Malins lilla prins som nu är 4 månader och blev döpt igår i Täby kyrka.

Oliwer Viking Fors Lagerhall. 

Så glad att vi fotade den här bilden efter dopet så man ser den söta dopklänningen och namnet som mormor hade broderat så fint. Han är så lik Erik och Janne på ögonen, ni bloggläsare brukar också säga det. Häftigt att man ser så mycket likheter, eller hur?

Älskar den här bilden på Janne och Oliwer, hans ögonsten. Även om han fortfarande tycker det är skumt och konstigt att säga farfar. Haha, vad hände!

Jag och Janne och även hans föräldrar åkte upp dagen före för at hjälpa dem med dukningen i lokalen vi skulle vara i,  alla som har haft småbarn vet hur fullt upp man har, sen vet ni nog en som älskar att fixa dukning och jag hjälper gärna till.

Finns inget roligare än fixa för kalas och fest!

Lilla Oliwer var så fin i kyrkan, nyfiken och tittade på allt som hände, inte ett pip sa han. Så söt och fin i sin dopklänning.

Visst är det helt underbart med barndop i kyrkan.

Janne har startat en fond som han satt in pengar till Oliwer och jag sprang iväg och letade efter det klassiska Brio tåget, bara älskar riktiga klassiska leksaker. Nu ska vi köpa fina delar till tåget så han kan leka med när han blir lite äldre. Mina barn hade massor från Brio, även jag när jag var liten.

Janne med sin äldsta söta dotter Ida.

Mormor hade gjort så fina och goda smörgåstårtor.

Här är Oliwers farmor Hege med deras äldsta dotter Ida. Hege är alltså Jannes exfru. Jättetrevlig och fin, vi har träffats innan men nu satt vi ihop och pratade mycket. Visst är det härligt med ex och gemensamma barn och nya relationer men man kan umgås ändå. Mina barns pappa Lasse var tex här på Marilyns kalas idag. Så kul för barnen. Sen vet jag ex som lägger sig i, tjatar hål i huvet på exet och ska ha kvar sin gamla relation även om det finns en ny. Mindre charmigt och fungerar ju sällan i längden.

Min snygga tårtgeneral hade med sig stora tårtor från Almondy. Kladdkaka, dajmtårta och en med peanut och karamell. Den måste ni prova, jättegod.

Eriks syster Ida som är faster till Oliwer var förstås med och hjälpte även till i köket.

Här är Oliwer med sina föräldrar, Janne och Hege som är farmor och farfar och Malins föräldrar, mormor och morfar.

Lånade Oliwer en stund, så stor kille nu.

Här är fina familjen samlade, tack för ett fint dop!

2019-10-13 Johanna Toftby

Kommentarer

Maria 9 månader sen

Idas klänning…så snygg! Var kan man hitta den?

Eva 9 månader sen

Fina bilder, älskar också barndop!
Jannes barn Erik och Ida är väldigt lika.

Marie 9 månader sen

Vad fint, Johanna du ärduktig med allt, märker du lägger ner din själ i att duka och göra fint, hjälpa alla.
Du får gärna komma och duka hos mig , hehe.

Helt rätt att ni kan umgås på högtider och kalas med barnens föräldrar. Skönt för barnen och alla andra också.
Min kille har ett ex som hör av sig om allt, ringer ofta och ska lägga sig i allt, det är otroligt jobbigt för alla även för honom.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Tack Marie! Älskar ju duka och pynta, bästa jag vet att ha middag här hemma eller fixa fest!

Hälsa din kille att det är han som får sätta ner foten. Var och en bestämmer över sina liv.
Vet själv av egen erfarenhet. HEMSKT.

Annette Gunnesson 9 månader sen

Så fint med barndop. Underbart när alla kan umgås med varandra. Alltid skönt för barnen. Din dukning var så fin. ❤️❤️ Lillen börjar bli stor kille nu. Mycket kärlek ❤️❤️❤️

Lena M 9 månader sen

Wow, sicken liten goding, och vad stor han har blivit. Verkligen jättesöt. Det verkar ha varit ett jättemysigt kalas och vad trevligt när alla är samlade. Visst måste man bjuda till och kunna samsas när man har så mycket gemensamt, viktigt för barnen tror jag, både de stora och de mindre.
Kärlek är generös!!
Kram och ha en härlig vecka. Höststormen är här i södra delen av landet.

Anya T. Velickovic 9 månader sen

Fint dop och söt liten gosse som Janne blivit farfar till. Jag håller inte alls med om att man bör umgås med sina ex. Skulle aldrig göra det. Det är min nuvarande partner som är viktig.

Svar på kommentaren:
AnnaE 9 månader sen

Johanna menade nog när det är högtider som dop, bröllop m.m

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Det allra roligaste i detta är att Anya hade skrivit tvärtom om jag hade sagt tvärtom.

Alltid alltid alltid tvärtemot från Anya T så skit i vad hon skriver.
Stackars Annica Thimberg fick blocka henne på Facebook när hon vad dödssjuk.

Säger en del.

Anya T. Velickovic 9 månader sen

Där har du fel Johanna. Det är inte alls för att vara tvärtemot dig. Om jag hade hållit med mig så hade jag skrivit det. Ja, om det är familj och släktingar så kan väl ex komma på fester, det håller jag med AnnaE om, men man behöver inte umgås med dem för det.

Anya T. Velickovic 9 månader sen

Råkade skriva ett skrivfel – om jag hade hållit med DIG, skulle det stått.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Sitter du och bevakar min blogg varje minut? Nästan lite läskigt. Jag jobbar med bloggen, jag sitter vid admin hela tiden, men du skriver snabbare än jag själv har svarat.

Ok JA, jag tycker det är fantastiskt att barnens pappa eller mamma är med på våra kalas. Jannes ex Hege och mitt ex Lasse är varmt välkomna.

Ha en fin dag.
//

Katrin Lindenhall 9 månader sen

Grattis till intensiv men såå mysig helg. Härliga kontraster🤗 Från 20 års kalas till mysdop så vackert. Ville bara tipsa dig om nyhet från ELLOS trots sen timme men vi smärtpatienter som ändå brinner för mode så blir detta en mysstund mitt i allt. Din klänning från Clarks är så snygg men den säljs nog ingen annanstans? Otroligt fina färger. Har skrivit tidigare och tackat för tips om päls jumpsuite. Klickade nu klänningen MAGDA ELLOS egna nyhet svart botten vitt/senap/beige rak modell trekvarts ärm så fin till svarta stövlar tror du kommer gilla om du inte redan klickat😉. Passar hela året på resan till vita sneakers på vintern till svarta stövlar. Jättefina färger stilren klassiker. Tack än en gång för att du fick mig att upptäcka karamellbutiken ELLOS. Fuskpälsen är bara LOVE IT har tyvärr inte kunnat använda den många gånger men förhoppningsvis nu ända tills dunkappan från ELLOS åker fram. Önskar dig en jättefin vecka och jag ser fram emot post i postboxen🛍 Mvh Katrin Lindenhall

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…