Buffé och tårtfrossa-Marilyn 20 år!


Innehåller annonslänkar 
Nu har vi haft kalas på löpande band, i söndags var det middag med släkten för att fira Marilyn som fyllt 20 år! Vi kom hem sent lördag kväll efter dopet i Stockholm och då kastade jag mig in i tårtbak och förberedde inför middagen. Vi hade satt klockan 16 på söndagen som tur var, middag för 20 personer är lite pyssel. Vi handlade allt innan och tjejerna fick städa och fixa här hemma innan så det gick ändå bra.
Min fina tjej! Det är väldigt roligt att göra fint och fixa till sina barn. Bästa jag vet.


”Varför måste du ställa till med kalas och varför inte göra det enkelt” frågade någon.
För att vi alltid har kalas med familj och släkt, för att det är väldigt roligt och för att barnen älskar det! Alla familjer gör på sitt sätt. Jag har skrivit mycket om detta i min bok Middag hos mig, då förstår ni mer hur jag gjorde även när jag var ensam med tjejerna när de var små. Jag älskar fixa till kalas och fest! Även om det var lite stressigt eftersom vi var på dop samma helg.
Marilyn älskar pajer och plock så det bjöd vi på. Hon köpte även med sig lite gott från delikatesscharken på Kvantum där hon jobbar.


Jag gjorde fyra stora pajer, två köttfärspajer och två salami och brieostpajer. (skippade spenaten) Klicka på länkarna så kommer ni till recept. Sedan lite av varje, lax och olika parmaskinkor, sallad, såser och olika ostar.


Lisa-Marie, 22 år i december. Hon har sökt högskola nu till januari och Marilyn kommer söka polis men även en till högskoleutbildning. När de flyttar iväg beroende på var de kommer in kommer jag flytta ner till Janne och Göteborg. Vi har varit ihop i snart 8 år, klarat särbolivet och pendlat för tjejernas skull men nu närmar det sig en ny fas i livet.


Alltså kolla mammas silverskor, hur coola?!


Vi var 20 personer, så roligt att ses! Mormor, barnens pappa Lasse och deras lillebror Charlie, pappa/morfar, Lena och Carl, tjejernas kusiner och mina tre systrar. Janne och Lucy också förstås. Fullt hus, jag älskar det! Så här är vi även på julen hos oss och några fler..
Pappa jobbar på operation och jobbade så han kom lite senare. Vet ni är en hel del läsare som ofta skriver att ni blivit sövda av honom på OP och är glada att han är så lugn och snäll. Han är grym.


Husmor är jag det, men fick så mycket hjälp av både Janne och Marilyn inför kalaset. De fick slita, hehe. Tur! Förklädet är Lexington, ni hittar det HÄR. Fint till jul. Min klänning hittar ni HÄR. Också fin till jul, ett rött diadem blir juligt.


Älsklingen!


Och tårtorna. Marilyns favoritsmaker är choklad och citron så jag bakade en hög chokladtårta lager på lager med nutellamousse mellan, chokladglasyr överst och toppade med chokladmacarones.

Den andra är cheesecake med smak av lime, jag gjorde dubbel sats så den blev extra hög och dekorerade med passionsfrukt, vit choklad och citronmacarones.
Mäktiga men en liten bit är smaskigt.Och 20 höga ljus förstås. Hittade fina höga smala ljus i guld och silver på Partaj.Lite smält och rasat lite, haha! Men lovar er, den här var ganska god faktiskt. Båda tårtorna ska ni få recept på. Botten är saftigt och kompakt, inte som sockerkaka som är mer luftig.


Marilyn fick så fina presenter, tack alla! Pengar, presentkort, smycken och massa skoj.
Nu dröjer det några veckor innan det är dags för nästa kalas när det är Lisa-Marie som fyller år.

Ska vila upp mig lite, men i morgon åker jag upp till Stockholm. Ska göra en intervju och reportage för tidningen Amelia och är med i Aftonbladet Morgon på TV3 på torsdag. Återkommer med tid.

Kramar


10
0

Chili con carne och yoghurtsås


Chili con carne! Hur gott är inte det? Jag minns det från skolan, älskade den här rätten! Jag har mycket vitlök och den blir ännu godare dagen efter. Jag serverar även en klick yoghurtsås med paprikapulver. Tips, gör med kycklingfärs eller vegansk quornfärs om du vill byta ut färsen.
Perfekt som lunchlåda, passa på att göra dubbel sats när du ändå håller på.


Chili con carne och yoghurtsås 4 portioner (Dubbla gärna när du ändå håller på)
500 gram nötfärs eller högrevsfärs alt vegansk quorn
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1 gul paprika
1 röd paprika
1 burk 400 gram vita bönor i tomatsås alt enbart vita bönor, ta mer krossade tomater
1 burk krossade tomater 400 gram
1-2 msk tomatpure
0,5 dl rödvin eller matlagningsvin
1 msk sweet chilisås
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 färsk chili eller 1 tsk chilikrydda
1 krm cayennepeppar
2 msk soja
1 msk oxfond alt köttbuljong
olivolja
salt och peppar
fryst hackad persilja
Skvätt vatten
Tillbehör:
2 dl matlagningsyoghurt + 1/2 tsk paprikapulver
Ris eller blomkålsris
Sallad
Gör så här: 
Förbered tillbehören när grytan kokar.
Hacka löken och vitlöken, fräs i olja i en gryta. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Hacka chilin, lägg ner detta med löken och stek så det får färg. Ta upp och lägg åt sidan. Stek färsen i olja, salta och peppra, har du quornfärs, krydda mer. Rör ner löken och paprikan när färsen fått färg.

Lägg ner resten av alla ingredienser utom vita bönorna och låt koka på svag värme i ca 10-15 minuter, det ska puttra. Späd med lite vatten om det blir för tjockt. Häll ner bönor i tomatsåsen och låt koka ca 5 minuter.
Strö lite hackad fryst persilja över.
Koka riset, blanda ihop matlagningsyoghurt med paprikapulver, gör en god sallad, servera med lite ljust bröd om ni känner för det. Så gott med alla tillbehör.
Vardagen har jag råris och utan bröd, skulle jag bjuda till middag på helgen serverar jag vitt gott bröd till också.

3
2

Träna mer när mörkret kommer och känn inte efter så mycket


Bästa starten på veckan är ett riktigt bra pass på gymmet. Då sätter du ribban, idag körde jag ett kvällspass och det blev styrka biceps, triceps, axlar och 30 minuter cardio efter. Blev en ny människa och kände mig så stark och pepp när jag kom ut från gymmet.
Gillar ni träna mer när mörkret och kylan kommer? Jag älskar det! Mörkt och ruggigt= mer pass på gymmet! Jag får mer energi och blir gladare. Sover bättre och får bättre tålamod.


Jag tror inte vi ska känna efter så mycket, klart att man inte ska träna om man är sjuk eller har ont någonstans. Men jag blir mörkrädd av hur många som hittar anledningar hela tiden att inte röra på sig. Jag tror man inte ska känna efter för mycket och inte fokusera på det jobbiga, då kommer man ju aldrig igång. Är man sjuk vilar man, men sen sätter man fart och gör det med ett jäklar anamma.
Lätt för mig att säga tänker ni, men jag vet precis hur man funkar när man hamnar i ekorrhjulet för jag har också varit lat och bekväm och känt efter för mycket.
Putta över dig själv över tröskeln och ge dig ut, belöningen kommer efteråt och sen vill du ha mer. Kroppen är finurligt smart som Anders Hansen ofta pratar om.
God natt och sov gott, i morgon blir det massor med recept!

14
0