• 2019-10-15, 12:23
  • 3

Chili con carne! Hur gott är inte det? Jag minns det från skolan, älskade den här rätten! Jag har mycket vitlök och den blir ännu godare dagen efter. Jag serverar även en klick yoghurtsås med paprikapulver. Tips, gör med kycklingfärs eller vegansk quornfärs om du vill byta ut färsen.

Perfekt som lunchlåda, passa på att göra dubbel sats när du ändå håller på.

Chili con carne och yoghurtsås 4 portioner (Dubbla gärna när du ändå håller på)

500 gram nötfärs eller högrevsfärs alt vegansk quorn
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1 gul paprika
1 röd paprika
1 burk 400 gram vita bönor i tomatsås alt enbart vita bönor, ta mer krossade tomater
1 burk krossade tomater 400 gram
1-2 msk tomatpure
0,5 dl rödvin eller matlagningsvin
1 msk sweet chilisås
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 färsk chili eller 1 tsk chilikrydda
1 krm cayennepeppar
2 msk soja
1 msk oxfond alt köttbuljong
olivolja
salt och peppar
fryst hackad persilja

Skvätt vatten

Tillbehör:
2 dl matlagningsyoghurt + 1/2 tsk paprikapulver
Ris eller blomkålsris
Sallad

Gör så här: 

Förbered tillbehören när grytan kokar.
Hacka löken och vitlöken, fräs i olja i en gryta. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Hacka chilin, lägg ner detta med löken och stek så det får färg. Ta upp och lägg åt sidan. Stek färsen i olja, salta och peppra, har du quornfärs, krydda mer. Rör ner löken och paprikan när färsen fått färg. Lägg ner resten av alla ingredienser utom vita bönorna och låt koka på svag värme i ca 10-15 minuter, det ska puttra. Späd med lite vatten om det blir för tjockt. Häll ner bönor i tomatsåsen och låt koka ca 5 minuter.
Strö lite hackad fryst persilja över.

Koka riset, blanda ihop matlagningsyoghurt med paprikapulver, gör en god sallad, servera med lite ljust bröd om ni känner för det. Så gott med alla tillbehör.
Vardagen har jag råris och utan bröd, skulle jag bjuda till middag på helgen serverar jag vitt gott bröd till också.

 

2019-10-15 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Lina 1 månad sen

Tack för recept var riktigt gott 🤗

Nina 1 månad sen

Sååå gott! Vita bönor is da shit! Älskar’t :)

Ha en go vecka :)
Kram/ Nina

Ulrika Hultberg 1 månad sen

Visst är det gott med chili con Carne . Jag har också ris till. Sen har jag också fransbröd till . Det är supergott. Mums mums.
Ha det så bra. Vi ses i nästa inlägg på bloggen. Jag längtar.
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

God morgon! Vilken julfeeling jag har här hemma, nu smyger jag in lite jul. Inga julsaker än men juldofter, julmusik och idag ska jag baka pepparkaksmuffins med nötkrämfrosting. Nötkräm var det bästa…

Har ju inte visat alla bilder från vår galna jeepsafari när vi var i Hurgada. Har ni varit på en jeepsafari i Öknen? Herregud, det var sjukt roligt! En fantastisk upplevelse att…

God morgon! Vilken julfeeling jag har här hemma, nu smyger jag in lite jul. Inga julsaker än men juldofter, julmusik och idag ska jag baka pepparkaksmuffins med nötkrämfrosting. Nötkräm var det bästa…