• 2019-10-17, 19:30
  • 12

Jag läser i Aftonbladet om hur Alexandra Nilsson, eller Kissie, hoppat av en reklamresa till Kina för att hon inte kan stå för det hon skulle marknadsföra. Och jag blir så glad! Fler av oss, ja alla, borde vara lika modiga och inte bara ta pengar för att pusha fram vad som helst. Läs här: https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/wP5Lgn/alexandra-nilsson-staller-in-reklamresa-till-kina

Jag har själv vägrat en massa samarbeten av olika skäl. Att göra reklam för en diktatur är förstås omöjligt, det säger sig självt. Men också mer oskyldiga saker som bara känts fel. Som att skriva om hur jag använder en dejtingsajt trots att jag och Janne varit ihop i många år nu, det vore att ljuga för alla mina läsare. Dessutom skulle Janne nog inte bli så glad.

Andra har försökt få mig att ljuga om produkterna, att ha gett effekter som bara är påhitt. Jag vägrar, bråkade med ett företag alldeles nyligen för de ville jag skulle ha ”ont och mer besvär”. 

Ska jag tipsa om att något får mig att må bättre så ska jag göra det också. 

Svårast var det när jag blev erbjuden en massa pengar för att skriva om en hårprodukt för flera år sedan. Jag jobbade fortfarande som frisör och brukade råda mina kunder att aldrig använda just den produkten eftersom den var kass. Det tog emot att säga nej, jag hade verkligen behövt pengarna då. Men att vara ärlig är alltid viktigast. 

Bra jobbat Alexandra! Hoppas verkligen att det blir fler av oss som går på vad hjärtat säger i stället för plånboken.

 

2019-10-17 Johanna Toftby

Kommentarer

Lotta 4 månader sen

Finns många bloggar därute som mest fungerar som reklamforum. Såå tröttsamt. Det är därför man gillar din blogg, ärligt & lite av varje. Ha en härlig fredag!

Tina 4 månader sen

Såå jäkla bra!
Vissa KÖPER ju tom sina följare på Instagram för att komma upp i ett visst antal för att verka mer populära än dom är och på det sättet få samarbeten. Sjukt.

Ann-sofie 4 månader sen

Hej johanna:)tänkte göra din chili idag ser så gott ut:)har en liten fråga står 1 msk Oxfond eller köttbuljong är det en msk buljong du menar då eller en buljongtärning?kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Ja antingen en msk fond, alltså flytande oxfond man köper på flaska. Står vid kryddorna.
Eller en köttbuljongtärning man alltså smular ner.

Märker att det blir mer förfrågningar när jag skriver alternativ, men jag gör det för att man ska “slippa” åka och handla.

Man kanske ha buljongtärningar i skafferiet, men inte Oxfond på flaska osv…..
;-)

Lycka till, det blir nog jättegott!
Kramar

Ann-sofie 4 månader sen

Tack för jättesnabbt svar:)tycker det är jättebra med olika alternativ:)här puttrar chilin på spisen luktar så gott:)tog högrevsfärs idag har aldrig ätit det förr men nån gång ska ju vara den första haha ha en trevlig helg

Eva 4 månader sen

Måste ju vara en självklarhet givetvis! Annars är man inte trovärdig!
Känns helt konstigt om man väljer att jobba på nåt annat sätt.
Pengar kan inte vara allt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Nej absolut inte. Men det som stör mig är företag som vill att vi ska låtsas eller hitta på.

Jessica 4 månader sen

Snyggt Johanna, helt rätt inställning!

Eva.S 4 månader sen

Gillar att du står för dina åsikter och vågar.
Inte bara mat och bak och kläder.

Lotte 4 månader sen

Så skulle fler agera :)

Anki 4 månader sen

Helt rätt Johanna. Hoppas ingen åker till Kina för att göra reklam.

Mona 4 månader sen

WORD!!!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Vänner! Den här krämiga oxfilepastan lagade jag idag, gillar ni pasta med oxfile, gorgonzola- gör denna. Oh my god! Jag hade ostronskivling som är gott ihop med kött men funkar även med…

Har ni ätit någon semla idag på Fettisdagen? Jag har faktiskt inte gjort det men smakade lite på den här himmelskt goda semmelglassen jag gjorde i helgen. Fick se Jessica Frej förra…