• 2019-10-19, 15:41
  • 0

Måste tipsa er om pastan jag gjorde igår. Älskar blåmusslor! Skulle kunna äta det till allt. Som de är, smaker av vitlök, persilja och vitt vin, lägg till krispiga pommes och aioli så har du Moules frites! Bästa som finns.

Igår blev det en pasta med blåmusslor, antingen gör du på grädde eller olja med vitlök, persilja, lök. Jag hade grädde igår, vänd ner musslorna försiktigt eller lägg dem över.

Var och hjälpte min kompis Helené med sitt hår för hon har opererat handen så hon kunde inte tvätta det själv, sedan bjöd jag hem henne på lite champagne, älskar när det blir spontant!

Vi satt i flera timmar och pratade om livet, sedan kollade vi på Idol med tjejerna, mysig kväll!

Vad och tränade innan hon kom och fick kaos med tid, så blev bara dusch men inget smink eller fix, skönt det med.

Skinnbrallor finns HÄR. Ni är många som frågat.

Här kommer tips på pastan med musslor, så gott!

 

Pasta med blåmusslor och grädde 4 portioner 

1 kg blåmusslor
3 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
2 dl vitt vin
1/2 pressad citron
2 msk hackad bladpersilja
nypa chiliflakes
2-3 dl grädde
olivolja
ca 400 gram spagetti

Gör så här:

Skölj musslorna i kallt vatten , knacka dem mot kanten i diskhon så stänger de sig.
Släng alla som inte slängt sig eller som är trasiga.

Koka pastan enligt anvisningar. Jag har alltid en stor gryta, salta och häll i lite olivolja. Hacka lök och vitlök, fräs i en gryta i olivolja. Häll i vinet, hälften av persiljan, låt koka ca 5 minuter. Lägg i alla musslor och lägg på ett lock. Låt musslorna koka i minst 2 minuter på hög värme, tag kastrullen av sidan.

Ta upp musslorna, släng de som inte öppnat sig. Häll spadet i en stor stekpanna eller gryta, häll i grädden, citronsaft,  koka ihop, salta, peppra och krydda med chiliflakes efter smak. Häll i persiljan. Smaka av.

När pastan är klar, vänd ner den i pastasåsen och blanda ihop. Lägg musslorna över, vänd inte ner alla musslor i pastan, de går lätt sönder, lägg de hällre i en skål previd som inte får plats.
Strö lite färsk hackad persilja över allt, ställ fram grytan på bordet och njut av en galt god pasta!

Ps. Man använder en mussla för att nypa bort en mussla ur skalet. Så gör de i Frankrike :)

 

2019-10-19 Johanna Toftby

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

God morgon! Vilken julfeeling jag har här hemma, nu smyger jag in lite jul. Inga julsaker än men juldofter, julmusik och idag ska jag baka pepparkaksmuffins med nötkrämfrosting. Nötkräm var det bästa…

Har ju inte visat alla bilder från vår galna jeepsafari när vi var i Hurgada. Har ni varit på en jeepsafari i Öknen? Herregud, det var sjukt roligt! En fantastisk upplevelse att…

God morgon! Vilken julfeeling jag har här hemma, nu smyger jag in lite jul. Inga julsaker än men juldofter, julmusik och idag ska jag baka pepparkaksmuffins med nötkrämfrosting. Nötkräm var det bästa…