ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kycklinggryta med mango och jordnötter

/


God morgon lördag!
Vill tipsa er om en god och superenkelt kycklinggryta jag gjorde i veckan, den är med curry och massa goda tillbehör till, den är riktigt god! Mat ska vara gott och enkelt, man behöver inte krångla till en middag. Med bra råvaror blir det bäst.
Jag serverade grytan med ris, god sallad och salta jordnötter och mango till. Det var så galet gott med alla tillbehör. Vill ni inte ha mango är ananas gott till. Även gott med blomkålsris eller klyftpotatis om du gillar det. Jag gillar all slags svamp, gör du inte det kan du ta paprika istället för svamp.

Så gott!
Kycklinggryta med curry 4 port 
4 fina kycklingfiléer
1 gul lök
250 gram champinjoner
2 msk curry
2 msk tomatpure
5 dl grädde (eller hälften mjölk och hälften grädde, så gör jag på vardagen)
1 msk soja
1 apelsin, rivet skal
1 msk smör
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
Tillbehör: Mango, salta jordnötter, ris och sallad eller klyftpotatis som också är jättegott till.
Jag hade fryst mango som är i bitar.
Gör så här: 
Skär kycklingen i små bitar och stek så den får färg i olja eller kokosolja. Ta upp och lägg åt sidan. Hacka löken och fräs i pannan ihop med curryn och lite smör. Lägg åt sidan. Dela champinjonerna och fräs i pannan utan olja, de ska stekas på hög värme så vätskan försvinner. När de fått färg, lägg i en klick smör och kycklingen, löken och vätskan. Häll i sojan, rivet skal av apelsin, pressa även i lite saft, tomatpure, salt och peppar. Smaka av, låt grytan koka ihop ca 10 minuter.
Servera med alla goda tillbehör!

4

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00