• 2019-10-26, 10:57
  • 4

God morgon lördag!

Vill tipsa er om en god och superenkelt kycklinggryta jag gjorde i veckan, den är med curry och massa goda tillbehör till, den är riktigt god! Mat ska vara gott och enkelt, man behöver inte krångla till en middag. Med bra råvaror blir det bäst.

Jag serverade grytan med ris, god sallad och salta jordnötter och mango till. Det var så galet gott med alla tillbehör. Vill ni inte ha mango är ananas gott till. Även gott med blomkålsris eller klyftpotatis om du gillar det. Jag gillar all slags svamp, gör du inte det kan du ta paprika istället för svamp.

Så gott!

Kycklinggryta med curry 4 port 

4 fina kycklingfiléer
1 gul lök
250 gram champinjoner
2 msk curry
2 msk tomatpure
5 dl grädde (eller hälften mjölk och hälften grädde, så gör jag på vardagen)
1 msk soja
1 apelsin, rivet skal
1 msk smör
2 msk olivolja
salt och svartpeppar

Tillbehör: Mango, salta jordnötter, ris och sallad eller klyftpotatis som också är jättegott till.

Jag hade fryst mango som är i bitar.

Gör så här: 

Skär kycklingen i små bitar och stek så den får färg i olja eller kokosolja. Ta upp och lägg åt sidan. Hacka löken och fräs i pannan ihop med curryn och lite smör. Lägg åt sidan. Dela champinjonerna och fräs i pannan utan olja, de ska stekas på hög värme så vätskan försvinner. När de fått färg, lägg i en klick smör och kycklingen, löken och vätskan. Häll i sojan, rivet skal av apelsin, pressa även i lite saft, tomatpure, salt och peppar. Smaka av, låt grytan koka ihop ca 10 minuter.

Servera med alla goda tillbehör!

2019-10-26 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Lotta Karlholm 1 år sen

Låter fantastiskt gott, ska prova imorgon!
Gjorde din libanesiska kyckling i youghurtsås i fredags – himmelskt!
Ska prova spetten en annan dag.
Jag vill också gärna veta färgerna på Mateusporslinet.
Funderar på att köpa de stora grå Spetstallrikarna, väldigt fint med maten på.
Ha en skön söndag!

Maria 1 år sen

Åh vad gott det ser ut!! Älskar dina recept och tips! Idag har jag äntligen köpt din bok och ser verkligen fram emot att sätta mig och bläddra och inspireras.

Maja 1 år sen

Hej Johanna!
En helt annan fråga… vilka färgställningar har du på ditt Mateus porslin?
Grå och brun? Grå och aubergine?
Vill gärna veta då jag tycker kombon är så fin :).
Tack på förhand!!

Ulrika Hultberg 1 år sen

Det ser gott ut. Jag tycker om kyckling. Man kan göra så mycket med kyckling. Ha en fortsatt trevlig dag och kväll.
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…