• 2019-10-28, 21:15
  • 9

Jag älskar att gå på event, det är alltid roligt att kunna fira när någon annan har gjort något bra. Men jag hatar att bli lurad. Alldeles för många försöker locka folk med champagne och snittar, men “glömmer” att berätta vem som ligger bakom. Då är det nästan alltid något skumt på gång. Som alla dessa säljtrick som är rena pyramidspelen.

De bjuder in till spännande event och lockar med massa gott, men berättar inte vad det är för företag eller märket på produkterna. Sånt är det värsta jag vet.

Jag vet inte hur många det finns med samma upplägg. Rekrytera nya säljare och få delar av det de säljer för också. Ju högre upp i toppen du är, desto mer tjänar du. Ju längre ned… ja just det. Du sliter halvt ihjäl dig för att någon annan ska kunna bli rik. Det kanske är okej som anställd när man vet vad man tjänar, men som ett extraknäck är det livsfarligt, massor med jobb för knappt några pengar alls. Pyramidspel är förbjudna i lag, men det finns alltid sätt att komma runt det. Jag glömmer aldrig när jag  gick på en grej för ganska många år sen. Ett stort skämt. Där bestämde jag mig- aldrig mer! 

För att det ska funka så måste det hela tiden rekryteras nya säljare och därför är bloggare som jag ofta utsatta för de här företagen. Skulle jag få alla er att börja sälja deras skräp så vore det jackpot för dem. Och katastrof för både mig och er. Därför kommer det massor med inbjudningar till event där jag ska få så mycket att äta och dricka som jag vill. Men varför de vill att just jag ska komma dit och vem som bjuder, det får jag inte veta. Bara att det är en ny produkt, som visar sig vara samma gamla produkt med samma gamla säljknep och samma sektliknande människor som försöker få in mig.

De är duktiga på sina inbjudningar, det ser festligt ut och det är roligt folk som ska vara på samma event. För bara ett tag sedan höll jag på att gå på det, måste jag erkänna. Men jag kan lova att jag aldrig kommer att försöka få er att köpa skräp – eller sälja skräpet vidare. 

Tvinga dem att berätta vad det är för märke eller produkt innan ni tackar ja till ett event.

2019-10-28 Johanna Toftby

Kommentarer

Linda.S 9 månader sen

Tack för detta Johanna.
Tänker visa en person detta.
Vill inte ha fler hemliga event på Facebook.

Katja 9 månader sen

Håller med dig!

Stella 9 månader sen

Helt rätt, Fitline är psykfall!

Svar på kommentaren:
Monika 9 månader sen

Jag har misstänkt många event på facebook är fitline men ingen skriver att det är det.

Obehagligt.

Camilla 9 månader sen

Ja Fitline kommer jag ihåg när nu förespråkade Johanna. Men tar du det fortfarande?

Anna 9 månader sen

Måste vara många år sedan, jag drack också fitline. Populärt 2012,
Bra hon varnar för dessa event som sprids på Facebook överallt.
Usch!

M 9 månader sen

Johanna sålde inte fitline, jag gjorde det däremot och mailade och tjatade, minns att hon drack det ibland och många ville nog hon skulle börja sälja.
Jag slutade ganska snart..

Eva 9 månader sen

Håller med dig!

Mona 9 månader sen

Äntligen någon som vågar säga ifrån.
Har också fått event på facebook, allt verkar lyxigt och roligt. Men hemliga märken.
Usch!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…

Innehåller annonslänk till Ioaku Vilket kalas det blev i lördags! Inte mycket som slår västkusten, sol och härliga vänner. Magdalena hörde av sig och var i stan och skulle ut och äta…