• 2019-10-28, 17:07
  • 0

Har ni en fin måndag? Skumt med vintertid nu när det blir mörkt så fort, men skönt med sol mitt på dagen. Vi har varit uppe på berget och gått en runda, vilket väder. Sol och kallt, skönt!
Ska köra ben på gymet strax men ska skriva färdigt detta inlägg bara.

Däremot ska det bli skönt med sol och bad, nästa fredag åker vi till värmen, jag gör ett roligt samarbete igen med Apollo och den här resan kommer bli underbar på alla sätt. Ska visa var vi ska sen.

Idag lagade jag mustig köttfärsås med parmesanstuvad vitkål, min kompis Linnies som tipsade för ett par år sedan och sen dess är det en stor favorit här. Mycket smaker, jag älskar vitkål och parmesan, vad kan gå fel. Köttfärsåsen låter jag koka en timma så blir det mustig och supergod. Kör quorn för vegetariskt!

Mättar riktigt bra, kommer inte behöva äta mer idag, haha.

Mustig Bolognese: 4 portioner
500 gram kalvfärs/nötfärs eller guornfärs
400 gram krossade tomater
1 dl rödvin eller 3 msk vitvinsvinäger (jag tog båda men minskade på rödvinet)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk oxfond
2 msk ketchup eller 1 msk sweet chili (Går utan om du vill ta bort det söta)
1/2 tsk paprikapulver
1 msk soja
salt och peppar
1 dl vatten (fyll på under koktiden)
riven parmesan över

Sallad, jag hade tomater och ärtskott 

Gör så här:

Skär löken i mindre bitar och hacka vitlöken, fräs i pannan i olivolja eller smör. Fräs färsen, koka ihop allt och låt stå på spisen och koka i ca 1 timma på låg värme. Funkar kortare tid också förstås, men blir riktigt gott när det får koka länge.  Fyll på med vatten under koktiden.

Det blir en mustig god bolognese!

Parmesanstuvad vitkål 4 portioner
1 litet vitkålshuvud
3 dl grädde
1 dl parmesan
salt, peppar
(ev strö lite mjöl över)

Gör så här:

Strimla kålen, förbered allt under tiden färsen kokar, görs stuvningen när köttfärsen stort sett är klar.
Fräs kålen med lite smör, rör i grädden och parmesanosten med lite salt och peppar. Koka ihop på svag värme så det blir en stuvning.

 

2019-10-28 Recept

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Kladdkakans dag idag, ska ni baka någon god kladdis? Kan det vara bland det godaste fikat som finns? Unna er en bit kladdis efter träningen idag, det ska jag göra. Jag har…

Har ju inte visat alla bilder från vår galna jeepsafari när vi var i Hurgada. Har ni varit på en jeepsafari i Öknen? Herregud, det var sjukt roligt! En fantastisk upplevelse att…

God morgon! Vilken julfeeling jag har här hemma, nu smyger jag in lite jul. Inga julsaker än men juldofter, julmusik och idag ska jag baka pepparkaksmuffins med nötkrämfrosting. Nötkräm var det bästa…