ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ugnsbakad lax med västerbottenost

/


Härligt med helg! Hoppas ni har en bra fredag. Om ni inte vet vad ni ska laga för mat ikväll måste jag tipsa er om den här laxen. Färsk, hel lax i ugn med västerbottenost, tomater och purjolök. Krispiga potatishalvor med timjan. Älskar fisk i alla dess former och den här är riktigt god och går snabbt att förbereda.
Helgen är det lyx med rostad potatis med goda kryddor till. Doften av västerbottenosten är himmelsk!Färsk lax i ugn med västerbottenost och tomat och purjolök 6 portioner
800 gram färsk lax eller fryst
1 purjolök
10-12 babytomater
200 gram västerbottenost
3 dl grädde
citronpeppar
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en stor form, dela tomaterna och skär purjolöken i bitar.

Lägg allt runt om laxen. Peppra med citronpeppar över laxen och salta. Vispa ihop vätskan med osten och svartpeppar, lite salt i en bunke. Häll allt över laxen. (Jag är alltid försiktig med salt även om fisk kräver en del. Hemskt med för mycket salt, bättre salta efter.)
Stek laxen i ugnen ca 20 minuter.
Tillbehör:

Krispiga potatishalvor med olivolja och timjan.
Skär potatisen i flera delar, lägg ut allt på en oljad plåt med bakplåtspapper. Ringla olivolja, havssalt och timjan över.
Kör potatisen i ugnen på samma grader som laxen, skör du potatisen i tunnare skivor går det lika snabbt som laxen men jag satte in potatisen 10 minuter före laxen. Varmluft ca 175 grader.
Njut!
19

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00