ANNONS
Integritet på Tailsweep

20 Extraslag i minuten!

/

Extraslagen är tillbaka. Som värst hade jag 20 extraslag i minuten och det skrämde slag på mig. Men nu har jag hittat ett sätt att själv ha koll på dem och att ta reda på vad de beror på. Många av er som har samma problem har undrat hur det gått och nu hoppas jag kunna hjälpa er!

Först och främst, kontakta läkare. Gör EKG och allra helst ultraljud. Jag gick till en hjärtspecialist på Calanderska i februari. Gjorde ultraljud hos en fantastisk duktig hjärtläkare.

Hur många bra knep vi än kan komma på själva så kan vi inte ersätta en riktig läkare. Men jag har också fått vara min egen doktor nu eftersom det senaste besöket hos hormonläkaren var en så stor besvikelse.

För mig har det hjälp att anteckna varje dag om jag har mycket extraslag, några få eller inga alls. Nu ser jag mönstret. Äntligen! Jag har haft slagen exakt likadant i flera månader i rad nu. De smyger sig på efter ägglossning, håller på i tio dagar och sedan klingar de av. När mensen kommer är de borta.

Alltså har det inget med stress att göra. När jag släppte min senaste bok, var med i Nyhetsmorgon och hade en stor releasefest på några dagar hade jag knappt tid att andas, men fick inte ett enda extraslag. 

Det är hormonerna som styr. Det tog ett och ett halvt år för mig att få veta och har orsakat så mycket ångest, tårar och rädsla. En enda person har nämnt att det kan vara så, en underbar sjuksköterska på vårdcentralen som jag fick kontakt med sist när jag fick psykbryt och inte orkade med mina extraslag, det var i september.

Hon förklarade att när östrogenet minskar så minskar också ett slags skydd för hjärtat. När hormonerna spökar så kan det ge hjärtklappning – eller massor av extraslag. 

Varför är det ingen som skriver om detta? Varför har ingen läkare sagt det till mig när jag varit så rädd? Kan extraslagen påverka kroppen på något sätt, även om de i sig inte är farliga. 

Jag fattar inte att detta är så svårt att få hjälp med, varför kan vi inte läsa om detta på nätet?
Nu tränar jag mycket och struntar i extraslagen när de slår till. Det som är jobbigt är att känna av hjärtat hela tiden, det är en stress hur man än gör, men det går mycket bättre nu. Jag har bestämt mig för att strunta i dem, att inte bli rädd.
Berätta hur ni har det, hur går det för er? Vet det är många läsare som haft samma bekymmer.

//

Första inlägget om extraslag, när jag var jättesjuk, kan du läsa HÄR. 

Andra inlägget i maj kan du läsa HÄR, där konstaterade jag att extraslagen försvann när mensen kom.

Tredje inlägget efter att jag varit hos doktor Sokolova-besviken efter besöket som du kan du läsa om HÄR. 

29
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00