• 2019-11-04, 09:47
  • 12

Innehåller annonslänkar

Det ska snöa i veckan, åh den här tiden är helt underbar! Tänk att det är några veckor kvar till advent. Gillar ni den här tiden eller tycker ni det är en jobbig tid?

Jag älskar allt kring julen och börjar fixa och förbereda redan nu. Det är pysslet innan jag gillar, att förbereda, handla det som saknas och planera. Jag mår bra av att baka, pynta och göra fint. Som terapi. Men så har det inte alltid varit. Minns känslan när vi skulle gå isär, ångesten över att sitta själv kring jul är tortyr. Men det går att komma genom det. Har skrivit massor om detta i min bok Middag hos mig.

Ni har även massor med tips inför advent och jul, hur du kan duka och mina favoriter på julbordet.

Boken hittar ni HÄR. Julklappstips!

Vet att många frågade var jag har köpt mina hängande ljusstakar när vi fotade studenten till min bok, visst är de söta? De har jag på jul men kan även använda till när du ska duka till sommarfest, sätt små blommor i när du ska ha studenten, det blir så fint. Till advent och jul sätter du tallris eller eucalyptus.

Och så här hade vi det på studenten. Visst är det gulligt? Du hittar dessa hängande ljusstakar HÄR. Väger knappt något så de är enkla att sätta upp.

Världens godaste juldoft. Slut överallt men nu finns den HÄR! Jag beställde ett direkt som kommer i morgon.

Älskar Christmas Eve! Doftar jul och vinter, inte starkt. Gran, bakning, öppen spis… den där perfekta juldoften. Locket har jag köpt i en butik för längesen men brukar finnas där de säljer doftljus. Fint att ha locket på ljuset när man har det tänt.

Mina fällar frågar ni ofta efter, de finns HÄR. 

Kanske sista julen vi firar hemma hos oss i Skövde, kommer båda tjejerna in på högskolan i januari flyttar jag ner till Janne i Göteborg. Ny fas i livet!

Nu ska jag sätta fart här, ut på en runda med Lucy och ser fram emot ett pass på gymet.

2019-11-04 Johanna Toftby

Kommentarer

Mia 11 månader sen

Verkar inte finnas med locket du har…😢

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Nej locket är köpt i helt annan affär…

jen 11 månader sen

Vad är det tjejerna sökt för utbildningar?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Ett par olika. Inom psykologi, även polis januari.

Ulrica 11 månader sen

Så kul med inspiration 😊
Din bruna klänning med brodyr vart kommer den ifrån?

Ann-sofie 11 månader sen

Är inte riktigt samma känsla nu som när dottern var liten.Får dottern barn så kommer känslan säkert tillbaka:)

Katja 11 månader sen

Tycker mycket om julen men är också van att arbeta när det är jul. Är sjuksköterska. Ofrivillig ensamhet vid jul är inte kul för de som upplever det, som du så fint skrivit om förut. Tycker om pynt, ljus och julstjärnor i alla fönster i mörkret.
Ha en fin dag!

Maria 11 månader sen

Fantastiskt välarbetat och genomtänkt blogg du har. Klapp på axeln till dig!
Keep up the good work!

Annika 11 månader sen

Jag älskar ditt julpynt en masse!! Jag går inte fullt lika all in då vi aldrig här hemma på julafton samt varit bortresta resten av jullovet under några år. Pyntar gör jag dock såklart, blommor, tomtar och ljusstakar.

Anneli 11 månader sen

Välkommen hit till oss i Göteborg, så kommer det säkert att bli 👍😁
Staden som alltid ler 😍

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Tack!
Känns ändå som jag redan bor där eftersom jag är mycket hos Janne.
Särbor är riktigt bra men börjar bli trött på pendla.
Kramar

Lena M 11 månader sen

Så himla mysigt du gör det, blir väldigt inspirerad.
Jag älskar också julen och alla förberedelser med pynt och fint. Har också en barnslig förtjusning i adventskalendrar.
I helgen var jag på lunch hos en väninna, och vad låg så vackert på hennes soffbord? Din fina bok. Jag bläddrade inte i den för jag har önskat den i julklapp av dottern. Vill spara spänningen.
Ha en fin vecka!
Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…