• 2019-11-06, 18:49
  • 1

Gillar ni saffran? Jag älskar den kryddan! Både i mat och bakverk, jag gjorde en kycklingryta igår med saffran som blev supergod. Bara skära ner och låta koka ihop. Lätt att laga och massa goda smaker, servera med ris eller klyftpotatis och en god sallad. Kanske till helgen?

Kycklinggryta med saffran 4 portioner

600-800 gram kycklingfilé (4 fileér)
1 gul lök
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
0,5 gram saffran ( ett paket)
12 babytomater
1 msk kycklingfond
1 msk tomatpure
2 msk soja
1 msk vitvinsvinäger
5 dl grädde (jag tog hälften mjölk)
1 dl creme fraiche
1 msk olivolja
fryst hackad gräslök

Gör så här: 

Förbered tillbehören. Putsa kycklingen och skär i bitar. Stek i olja så de får färg. Skär löken och vitlöken i små bitar, stek så den mjuknar, häll ner saffran och rör runt med löken.
Lägg i kycklingen och resten av ingredienserna utom tomater och hackad gräslök

Låt grytan koka ihop, smaka av. Sänk plattan och låt den småkoka lite. Det allra sista- dela tomaterna och lägg ner. Strö hackad fryst gräslök över och servera!

Tillbehör: Ris eller klyftpotatis, en god sallad till. Ta gärna fram olivolja, balsamvinäger, havssalt och färska kryddor. Trevligt att ha på bordet när ni äter oavsett om ni har gäster eller inte.

 

2019-11-06 Johanna Toftby

Kommentarer

Ulrika Hultberg 1 månad sen

Det såg väldigt gott ut. Saffran är gott i maträtter. Ha en trevlig resa.
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hoppas ni har en riktigt fin andra advent! Jag sitter på tåget och är snart framme i Stockholm och ska direkt bort till TV4 och förbereda i studion inför morgonens sändning. Jag…

Hoppas ni har en riktigt fin andra advent! Jag sitter på tåget och är snart framme i Stockholm och ska direkt bort till TV4 och förbereda i studion inför morgonens sändning. Jag…