ANNONS

Kycklinggryta med saffran

/


Gillar ni saffran? Jag älskar den kryddan! Både i mat och bakverk, jag gjorde en kycklingryta igår med saffran som blev supergod. Bara skära ner och låta koka ihop. Lätt att laga och massa goda smaker, servera med ris eller klyftpotatis och en god sallad. Kanske till helgen?






Kycklinggryta med saffran 4 portioner
600-800 gram kycklingfilé (4 fileér)
1 gul lök
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
0,5 gram saffran ( ett paket)
12 babytomater
1 msk kycklingfond
1 msk tomatpure
2 msk soja
1 msk vitvinsvinäger
5 dl grädde (jag tog hälften mjölk)
1 dl creme fraiche
1 msk olivolja
fryst hackad gräslök
Gör så här: 
Förbered tillbehören. Putsa kycklingen och skär i bitar. Stek i olja så de får färg. Skär löken och vitlöken i små bitar, stek så den mjuknar, häll ner saffran och rör runt med löken.
Lägg i kycklingen och resten av ingredienserna utom tomater och hackad gräslök
Låt grytan koka ihop, smaka av. Sänk plattan och låt den småkoka lite. Det allra sista- dela tomaterna och lägg ner. Strö hackad fryst gräslök över och servera!
Tillbehör: Ris eller klyftpotatis, en god sallad till. Ta gärna fram olivolja, balsamvinäger, havssalt och färska kryddor. Trevligt att ha på bordet när ni äter oavsett om ni har gäster eller inte.

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00