ANNONS
Integritet på Tailsweep

Goda kladdkakor-mina fem bästa!

/


Kladdkakans dag idag, ska ni baka någon god kladdis? Kan det vara bland det godaste fikat som finns? Unna er en bit kladdis efter träningen idag, det ska jag göra.
Jag har samlat ihop mina fem bästa, kanske någon passar idag på kladdkakans dag, eller varför inte bjuda pappa på farsdagfika på söndag- umgänge är den bästa presenten.
Extra hög kladdkaka med  Toffifee och Ferrero Rocher- så god så man ramlar baklänges. Succe på kalaset. Recept HÄR Saffranskladdkaka med mandelmassa! Den är ljuvlig, jag älskar mandelmassa och ihop med saffran- magisk kombo. Recept HÄR. Kladdig kladdkaka med nougat, den talar för sig själv. Gillar du nougat? Gör denna! Recept HÄR. 


Citronkladdkaka med vit choklad och hallon, syrlig och söt, underbar kaka- recept HÄR. Hög kladdkaka med tryffel och noblesse- chokladälskarens kladdis! Vacker med band runt om, recept HÄR. Kom på en till, så det blir sex stycken! Marilyns goda kladdkaka hon gjorde till festen när hon fyllde 20 år! Kladdkaka med smält dajmchoklad, alltså den var så galet god med chokladen över som stelnat.


Enkel kladdkaka med smält dajmtäcke 
100 gram smör
2 ägg
2,5 dl socker
3 msk kakao (siktad)
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
Smör och ströbröd till formen
200 gram Marabou dajm
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader, smält smöret på låg värme i en kastrull. Ta åt sidan. Rör ner ägg, socker, mjöl, vaniljsocker och rör ihop allt. Smöra och bröa en löstagbar form, häll i smeten och grädda kakan i mitten av ugnen ca 15 minuter, kakan ska vara kladdig.
Smält dajmchokladen i vattenbad, bryt chokladen och lägg i en skål, sätt den över en gryta med vatten och koka upp. Rör så chokladen smälter, låt den svalna något och häll på kladdkakan och bred ut allt. Sätt i kylen.
Servera med lösvispad grädde och jordgubbar eller hallon. Galet gott!


Nu ska jag packa det sista här hos Janne, ikväll flyger vi till Stockholm för tidig morgonflight från Arlanda i morgon bitti.
Kramar

3
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00