• 2019-11-07, 23:15
  • 7

Sent inlägg men ville bara säga god natt och hoppas ni har haft en fin torsdag.

Ni är många som frågar efter mer träning här inne, så roligt att ni blir peppade. Ni frågar efter övningar och mer tips, jag ska försöka få Janne filma tänkte jag när vi är på gymet nästa gång, enkla men bra övningar som även funkar hemma i vardagsrummet.

Jag älskar vara på gymmet däremot för jag blir mer motiverad och trivs där. Alla är där för samma sak. Jag kör styrketräning minst 4 gånger i veckan nu och utöver det springer jag och är ute och går. Spinning och Bodypump är också pass jag gillar.

Det ger mycket bättre resultat om ni tex ska ner i vikt om ni tränar regelbundet, ni kommer märka att ni orkar mer, blir smidigare och sover bättre. Ni får bättre hållning, kläderna sitter bättre.

Ut i skogen är ju också helt underbart, nu ser jag fram emot både längdskidor och utförsåkning. Åker ni skidor?

Luciahelgen ska vi ner till Alperna, då blir det utförsåkning och ompa ompa! Älskar alperna både vinter och sommar.

Gissa om Lucy var helt överlycklig när det var snö på berget igår när vi gick, hon är lika tokig i snön som jag.

Är ni ute och går? Försök komma ut minst 30 minuter- 1 timma varje dag, det är en bra start om ni tappat kondition och vill börja springa. Öka farten genom småjogga, jogga så länge du orkar, sedan gå rask. Öka farten igen, sen kommer du märka att nästa gång orkar du springa ännu längre.

Jag älskar ha bra kondition. Jag vill inte få blodsmak i munnen om jag ska springa 1 km, eller springa till tåget… blir helt knäckt om jag inte orkar. Jag vill orka och känna mig stark- nu märker jag så stor skillnad bara på två månader sedan jag ökade farten.

Det går snabbt, jag lovar! Nu njuter jag av att träna för jag mår bra, gått ner mycket i vikt och musklerna börjar komma tillbaka.

Har kört ben varannan dag och överkropp varannan dag, testa tex att göra utfall med hantlar- du får träna balansen, samtidigt som benens stora muskler får jobba och du får med armar på köpet. Bra övning är även att gå stora kliv framåt, 12 utfall men du går samtidigt. Håll i två hantlar samtidigt. Bra övning! Rak i ryggen, gå rakt ner.

Skönt efter varje träningspass, eller hur?

Idag körde jag triceps, biceps och mycket magövningar, har några riktigt bra övningar som biter-Ska visa er.

Hoppas ni får en riktigt bra fredag, kanske ett träningspass på lunchen eller en löparrunda? Det viktiga är att man tränar när det passar in i sitt liv. Jämför inte med andra.

God natt och stor kram!

 

 

 

2019-11-07 Johanna Toftby

Kommentarer

Sussie 7 månader sen

Åhhh vad kul med mer träningstips!
Det gillar vi☺ Nu ska rumpan upp och låren tightas till, magen ska bort….. YEEEY!!!!
Du är så grym på pepp!!

Anonym 7 månader sen

Drömmen vore ju om du gjorde en dvd med övningar man kan göra hemma. Kanske något att fundera på 😊

Tanja 7 månader sen

Vad kul med med mer träningstips! Skulle du rekommendera periodisk fasta och styrketräning på morgonen? Jag vill börja med periodisk fasta men vill gärna styrketräna på morgonen. Tack för en bra blogg!

Kajsa 7 månader sen

Bra att fokus är att röra på sig varje dag och även lagad mat från grunden. Enligt min erfarenhet så går jag inte ner särskilt mycket i vikt av mer träning men kroppen blir mer definierad och kläderna sitter bättre så stirra er inte blind på vågen!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 månader sen

Man behöver röra på sig av många olika anledningar, man går ner i vikt om du tränar för att du äter bättre, kroppen utsöndrar måbra hormoner och du kommer få mycket bättre resultat, kroppen blir fastare- sen klart man inte kan vräka i sig kakor och skräpmat om man vill gå ner i vikt, men det hänger ihop- bra mat och träna.

kram!

Anneli 7 månader sen

Åh, vad kul! Detta ser jag fram emot!! Jag kör både kondition och styrka på gymet, men känner att jag står still och behöver förnya mina övningar, kroppen vänjer ju sig vid det gamla efter ett tag. Jag ser verkligen fram emot dina kommande inlägg 👍😊

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 månader sen

Härligt! 👏🏻😘

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk till Ellos Sommaren är här! Hurra! Har varit ute på en runda med Lucy, det är riktigt skönt idag. Kanske lite båt i eftermiddag? Tacksam vi har den i sommar…

Innehåller annonslänk till Ellos Sommaren är här! Hurra! Har varit ute på en runda med Lucy, det är riktigt skönt idag. Kanske lite båt i eftermiddag? Tacksam vi har den i sommar…