• 2019-11-11, 17:05
  • 6

Är ni i Hurgada i Egypten måste ni ta en utflykt till paradisstranden Mahmya! Igår var vi där och fick en helt underbar upplevelse. Vi åkte med Apollo och hade en så trvlig guide med oss hela dagen, inte mycket folk på båten, lugnt och skönt och inte kaos med turister som det annars kan vara på sånna här vackra platser. Mahmya är en pytteö mitt i Röda havet, kritvit sand och du tror du kommit till Maldiverna.

Har du missat var vi är finns första inlägget vilket hotell vi bor på HÄR. 

Vi blev upphämtade på hotellet vid 9 på morgonen och till båten tog det bara 15 minuters bilfärd. När vi seglade ut fick vi se massor med delfiner, dessa underbara, fantastiska djur. Jag blir nästan gråtfärdig varje gång, att se delfiner simma ute i det fria är fantastiskt. Följer ni mig på stories fick ni se mycket film på delfinerna igår, minst fem stycken simmade med oss vid båten och verkade som de ville leka i bogsvallet.

Här är vi framme, har ni sett så mysigt. Vi solade och badade en timma innan vi åkte med ut med en ny båt för att snorkla! Mitt ute i Röda havet, så mäktigt att hoppa i djupa havet och snorkla i ett helt magiskt korallrev som var det häftigaste jag sett. Som att hoppa ner i ett akvarium. Man såg allt! Så vackra fiskar, ni måste bara göra detta. Den här båtturen när man åker längre ut och snorklar ingår när ni åker med på utflykten.

Visst är det vackert? Janne hade med sig gopro-kameran och både filmade och fotade. (Ligger film på instagram)

Vågorna var starka så det är ganska tuff simning och man är ute länge, men de har flera småbåtar runt om revet där man simmar så man kan snabbt bli upplockad om man inte orkar. Jag bestämde mig för att orka, det var sjukt jobbigt att simma tillbaka, inga tuber, bara snorkel och mask, men häftigt att simma i det fria på något sätt. Och läskigt på samma gång.
Åk med på detta, ni kommer älska det. Har ni barn med funkar det men förstås inte snorkla i djupa havet, de kan vara kvar på båten för det är personal där hela tiden.

Efter den häftiga upplevelsen åkte vi båten tillbaka till Mahmya fick vi även se stora sköldpaddor simmade ute i havet, häftiga djur.

Lunch på stranden (som ingår) och ett par timmars bad och sol innan vi seglade hem igen- till solnedgången!

Klänningen finns HÄR. Skönaste på resan.

 

Solnedgången från båten var så vackert, tack till vår härliga guide som hjälpte oss med allt, så snäll och duktig. Kunde flytande engelska, tyska, ryska och förstås arabiska. Så trevliga människor vi mött under dessa dagar!

Så många som frågat efter klänningen- den finns HÄR. Lätt att rulla ihop och bara dra över. Ljuvlig på.

Ska hoppa in i duschen, ikväll blir det en sushirestaurang. Hoppas ni mår bra, sett det kommit snö i Skövde. Mysigt!

 

 

2019-11-11 Resor

Kommentarer

Gunilla 9 månader sen

Jag har fobi för djupt vatten så det låter läskigt att hoppa i djupa havet o simma o stora vågor men det måste vara en häftig upplevelse!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Ja det är helt fantastiskt!
Men förstår vad du menar-
Men man kan snorkla även på grunt vatten, finns massor att se på även runt stranden.

Anneli 9 månader sen

ok, blir plötsligt lite feg när jag läser om vågorna 😮 men försöker peppa mig själv att jag ska fixa att hoppa i nu när vi kommer till Mahmya på söndag och ska med ut och snorkla 😁, hur svårt kan det vara 🤪!?!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Ja!! Klart du fixar det-
Det är så kul, bara hoppa upp i en båt, de har flera småbåtar som åker runt och har koll på alla som snorklar till 100%!

Ni kommer ha det fantastiskt!

Siw andersson 9 månader sen

Visst är det fint med delfiner . Tyvärr snorkla ja inte.nåt ja tror janne skulle tycka om jeepsafari. En av många utflykter. Ja har ridit på en kamel. Häftigt men väldigt högt.. Ha nu en trevlig vecka. Kram siw

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk till Ellos Sommaren är här! Hurra! Har varit ute på en runda med Lucy, det är riktigt skönt idag. Kanske lite båt i eftermiddag? Tacksam vi har den i sommar…

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…