• 2019-11-12, 18:49
  • 4

Innehåller annonslänkar Lyko 

Har precis duschat efter en helt underbar dag på stranden vid hotellet. Både jag och Janne behövde detta, vi har kommit ner i varv och bara haft det lugnt och skönt idag. Solar, badar, lyssnar på poddar, ligger och pratar om allt mellan himmel och jord, bara är. Det var längesen jag kände mig så utvilad. HÄR bor vi om ni vill se hotellet i Hurgada.

Janne ska kolla hockey snart (som slutade i katastrof!) och efter det blir det middag. Vet ni hur grymt det är på hotellet vi bor på- all inclusive men på “vanliga restauranger”. Så bra så bra så bra är det! Igår åt vi på en grym sushirestaurang, häromdagen en asiatisk med show och en dag åt vi på en mysig nere på stranden som bara har klassisk egyptisk mat.

På dagen har vi solsängar som ligger helt avskärmat från varje solstol, man har ett vindskydd mellan varje plats. De kommer och serverar allt vad du vill ha, kaffe, fika, glass, drinkar, allt ingår. Vill du inte bli “störd” lägger du en röd kudde på sängen så kommer inte ens någon fram och frågar om du vill ha något från baren.

Absolut inga försäljare eller stök på stranden. Alex bar äter vi lunch på dagarna, inga buffér men det finns om man vill. Vi behöver inte mycket alls till lunch, sushi eller fisk och något gott att dricka.

Vi är så nöjda med hotellet och allt runtomkring. I morgon blir det en spännande utflykt igen, men hinner sola på morgonen. Här är solen stekhett redan vid 08 så då är många och solar. Vi brukar gå ner vid 9 och solar fram till 16. Lunch mellan…

Vi tar ingen is alls när vi dricker cola eller vin, borstar tänder med flaskvatten, äter probiotika hela tiden och alltid noga med hygien. Inte det minsta ont i magen eller problem med något, då har vi varit på flera utflykter utanför hotellet.

Mycket fördomar om Egypten men ni måste vara smarta. Tänk er för i alla länder. Kasta inte i er vilken mat som helst, inte blanda för mycket på alla buffér, sunt förnuft. Tvätta händerna väldigt ofta, (självklarhet) och handsprit. Vem har inte känt av problem med magen på en resa men skönt slippa sånt.

 

Klimatet här är ju helt underbart. Du får inte denna värmen eller vattnet tex på Gran Canaria. Här är det 30 grader, turkost vatten!

Jag är så glad vi åkte till Hurgada i Egypten och vill tillbaka. Men nu har vi tre dagar kvar som vi ska njuta av, årets skönaste semester helt klart.

Vill tipsa er om vad jag har för produkter med mig när jag är i värmen, salta bad och massa sol torkar ut både hår och hud, jag dyker mycket och vill gärna doppa huvudet så håret blir ju katastrof. Men. Ta med er riktigt bra produkter så går det bra.

Jag älskar Kevin Murphys produkter som är det allra bästa till mitt hår. Jag har extremt lockigt och då blir det alltid krusigt och torrt. Måste ösa på med fukt.

Köpte allt hos LYKO som har det bästa priserna, HÄR.

Hydrate har mest fukt, helt magiskt blir håret. Skölj snabbt ur balsamet, lite kan vara kvar. Blir inte tungt.

Oljan Young. Again till vänster är grym! Tar alltid ett par droppar både när håret är blött och när det är torrt. Reparerar och gör det lugnt. Ni kommer älska den.

Inpackning är ett måste den här årstiden, men gör det inte för ofta för då blir det inte bättre- bara tungt och elektriskt. Jag kör en gång i veckan noggrant, låter det sitta 20 min minst. Här på semestern en gång extra.

Fuktbomb från Moroccain oil! HÄR. Är den slut, tipsar jag om Joicos Mask HÄR. Också fuktbomb. Eller Redken fuktmask dessa har jag också. Jag vet ni kommer gilla dem, det är så bra produkter.

Köpte även ett kit från Rituals. Skojar inte om detta var den bästa skruppen jag haft! Skrubbade kroppen första dagen vi kom ner, huden blev så len och skön. Ni måste testa detta. Bodylotion smörjer vi in oss med varje kväll efter en dag på stranden.

Doftar fräscht, inte starkt. Det är ett superkit! 195 kr!

HÄR. 

Har även ansiktsmasker med, hyn behöver massor med fukt.

Hoppas ni fick lite tips, kanske julklappar?

Vi hörs snart, missa inte följa oss på stories, Jannes på janne_fors och johannatoftby så vi är lätta att hitta.

KRAM

 

 

 

2019-11-12 Johanna Toftby, Resor

Kommentarer

Rosine Karlsson 9 månader sen

Vi bara älskar Egypten, har varit i Sharm Sheik, ElGouna och Hurhgada så totalt har vi varit i landet 15 gånger :) Helt underbart väder och vatten där.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Härligt! Vi är så nöjda med allt, vilket ljuvligt klimat! 30 grader varje dag, havet är turkost och varmt, solen steker men skön luft, maten är amazing!

Madeleine 9 månader sen

Ser fantastiskt ut !! Å låter jättehärligt !!
Man blir SÅ sugen på att ge sig ut å resa igen
Å snygga klänningen har du köpt !?!

Hanna 9 månader sen

Gillar ju också Egypten. Solsäkert, fint, inte allt för lång flygresa osv.
Var i El Gouna för några år sedan & vi var jättenöjda, fint hotell, fräscht, god mat osv.
Men – efter allt som händer i landet, så vet jag inte om man vill ”gynna” landet, så korrupt..
men vår semester var fantastisk & mina föräldrar har rest dit flera gånger och älskar det.
Tudelad… men härligt att få läsa om er resa!!

<3

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…