• 2019-11-17, 19:09
  • 51

Jag fick ett brev från någon jag inte känner. Åtminstone antar jag att det är från någon jag inte känner, folk som jag känner brukar skriva vem det är ifrån. I stället fanns det bara en bild på mig själv och en kort text: “Vet du att vi tycker att du var mer naturlig och snygg innan du gjorde fillers och läppförstoring. Det är inget bra budskap till unga tjejer att man ska se tillgjord ut tyvärr.”

Förlåt! Du eller ni som jag aldrig träffat, förlåt! Jag menade inte att få er att må så dåligt med lite filler att ni måste kolla upp min adress, skriva ut en bild på mig, klippa och klistra, köpa frimärke och kuvert och gå till brevlådan för att skicka det. Det måste kännas hemskt för er att det inte finns någon lättare lösning, som att låta bli att läsa min blogg eller sluta följa mig på sociala medier för att slippa se mig. 

Jag är så tacksam att ni tog er tid och besvär för att berätta att jag ser tillgjord ut. För att inte fler ska bli lika sårade över mitt utseende tänker jag stanna hemma i fortsättningen. Vi lever verkligen i en underbar tid när anonyma människor är så hjälpsamma att de berättar för andra hur de ser ut. Tala om för andra vetja att det var bättre förr. 

För säkerhets skull kör jag nu bilder på bloggen där jag har en påse över huvudet så inte fler känner sig illa till mods över hur jag ser ut. Än en gång- Förlåt! 

 

2019-11-17 Johanna Toftby

Kommentarer

M 5 månader sen

Säger som Aschberg : Offerkoftan kliar säkert lite,men den är lönsam

Malin 8 månader sen

Läskigt hur “konstiga” människor det finns där ute … eller det är rätt tragiskt för det ligger förmodligen en psykiskt sjukdom bakom det beteendet. Jag tycker du hanterade brevet på ett perfekt sätt, ironi är bästa svaret!

Johanna, förstår inte hur du orkar ha detta yrke.

Saknar du inte ditt lugna liv innan “Ensam mamma söker” och framgången med bloggen, där du levde anonymt och var frisör? Men det går ju inte vrida tillbaka klockan och jag kan tänka mig att det finns många fördelar också med att vara en offentlig person… Men när det kommer sådana här saker, usch det är för jävligt rent ut sagt. Du förtjänar inte detta!

Hoppas lilla Lucy repar sig snart!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Hej Malin!

Ja herregud ingen frisk människa beter sig så här.

Det går hur bra som helst att ha detta yrke, det finns ju alltid något i alla yrken. Jag saknar inte det gamla alls, det jag saknar är mina kunder men kan inte jobba med fler yrken, jag jobbade dubbelt i många år- tillslut kunde jag leva på bloggen vilket är fantastiskt.

Vill aldrig vrida tillbaka klockan. Man ska aldrig ångra något, man ska inte tänka så. Utan allt har sin tid.

Jag tjänar så mycket mer nu, kan ta ut det dre dubbla i månaden mot vad jag tjänade innan så det klart jag tycker detta är bättre och jag dessutom älskar mitt jobb och alla roliaa uppdrag.

Jag svarade den här märkliga läsaren med stor ironi och humor, är inte det minsta ledsen. Det finns värre saker.
Men visst, något galet är det ju om man gör så…

Lucy är bättre nu men extremt hängig och trött, men går framåt och vi har full koll så hon får i sig vätsekersättning mm.

Kram Johanna

Malin 8 månader sen

Härligt att det går så bra med bloggen, förstår att det är skönt med mer pengar på kontot och allt det andra som kommer med att vara en duktig influencer/bloggerska.

Dock tänkte jag mer på anonymiteten … och slippa behöva “deala” med psykiskt sjuka människor som din stalker, hen som skrev brevet … det har ju påverkat dig mycket negativt vad jag har förstått. Lite mer så jag tänkte, men som du säger man kan ju ändå inte blicka bakåt så framåt är ju enda vägen! Tur att du är en stark kvinna, boom! ♥

Tack för att du svarade, gjorde mig glad! ♥

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Tack Malin! För mig handlar det inte bara om bra inkomst, men det klart det är väldigt bra, skönt och roligt att kunna göra saker man gillar.
Har levt utan pengar och tagit hand om mina barn helt själv för deras pappa var sjuk under flera år så jag har levt det livet också.
Aldrig mer säger jag. Pengar är inte allt. Men väldigt mycket.

Jag mår bra med mitt yrke och mitt liv, det har inte påverkat mig mer än om någon kund någon gång var tex psykiskt sjuk, eller saker som inträffade som är mindre roliga.

Sånt händer i alla yrken. Konflikter kanske på en arbetsplats, illa bemöt osv osv.

Jag älskar mitt jobb, mina uppdrag och att jag kan leva ett bra liv nu. Hon som skrev brevet påverkar mig inte ett smack. tyckte det var kul att lägga upp på bloggen med påsen för det är min humor. Man vänjer sig vid galenskap, och det är precis var det var.

Klart jag svarar dig :-)
Ha en fin kväll, dags att gå ner till gymet!

Lotta 8 månader sen

Hahaha du är för skön. Och påsen va jäkligt snygg!
Folk har alldeles för mycket fritid.
Tänk om de använde den lite vettigare, typ fila på sin svenska!
Ha en bra dag.
Kram

Anette 8 månader sen

Hej Johanna! Skrev en kommentar, som ser ut att du tagit bort. Har inte sagt något fel, utan förstår inte att de hackar på dig så mycket.

Kram till dig

Anne Lindfors 8 månader sen

Att bara ORKA ta sig besvär. 🙄
Är det svenska avundsjukan som slagit till……..igen?😠
Jag vet att du är en fin människa Johanna. 🌹
Ta hand om er

Kram 🌺

Carina H 8 månader sen

Oj Oj att folk bara orkar skriva och skicka hem till dig. vore bättre om personen i frågan slutade läsa Din blogg. Ha en bra måndag. Hälsn från ett regningt Upplands väsby-

Camilla 8 månader sen

Du har humor och bjuder verkligen på dig själv :)
Den personen som skrev det måste ha mindervärdeskomplex ;)
Kram <3

Lena M 8 månader sen

Du är en strålande vacker människa, både inre och yttre. Trist att människor värderar andras utseende, och skriver nedsättnande om det. Trodde att vi hade kommit längre än så.
Heja dig Johanna och alla som ser människans värde i annat än ansikte och yta!
Stor Kram

Petronella 8 månader sen

Jättefin påse *lol*

Ann-sofie 8 månader sen

Har så svårt att förstå hur människor tänker.jag läser din blogg för jag tycker om läsa det du skriver:)Jag skulle aldrig få för mig och kommentera ditt utseende eller ifrågasätta något du gör.väljer ju själv om jag vill följa dig så förstår inte de som ska komma med negativa kommentarer.Önskar dig allt gott kram

Torbjörn Åkerlund 8 månader sen

Nä det var en dum och sårande kommentar. Tycker du ser riktigt bra ut vid din ålder,
snygg och vältrimmad. Snygga döttrar har du också.
Kör på som vanligt Johanna! Tycker “Tobbe” 71 år.

Anna 8 månader sen

Tycker det här är ledsamt faktiskt! Du tar ju det bra och skönt det <3 men undrar så hur en människa kan vara så elak mot en annan medmänniska, samhället har blivit så hårt! Såg en så bra intervju med en polis i helgen som uppmanade/bad föräldrar att sätta betydligt hårdare gränser och tydliga regler till barn. Detta är ett annat exempel som inte bör "skojas bort". Det ska vara noll tollerans mot sånt här beteende! Kram på dig och ha en fin dag

Helene 8 månader sen

Så fruktansvärt elakt, tycker synd om dem, de behöver hjälp.
Du är jättefin Johanna och har en enorm utstrålning och verkar vara en glad och härlig person. Kan vara det som stör??
Stor kram

Agneta🌹 8 månader sen

Ha ha😂 snygg påse på ett vackert huvud.
Ha en fin måndag Johanna🌺

L 8 månader sen

Tycker du skulle ignorerat brevet totalt. Brevskrivaren blev ju nöjd nu när du lägger ut det på bloggen. Uppmärksamhet är väl något en sådan människa gillar. Din blogg vänder sig väl kanske inte heller till tonåringar och unga människor. En sak är ju säker, man gör precis som man vill.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Absolut inte tystas ner.
Skiter i om personen blir nöjd.
Jag skrattar åt den här personen.
Och bjuder på lite humor istället. 😊

CHRISTEL 8 månader sen

Wow vilken grann påse vilka människor det finns avundsjuka när den är som värst .Fortsätt att vara som du är vi tycker så mycket om dig många kramar . Tur att du kan skoja om det ändå

Elsa 8 månader sen

Ska man skratta eller gråta!?
Blir ledsen över det elaka brevet, men måste samtidigt le över ditt foto med påsen. Fin påse förresten, passar perfekt till små presenter åt nära och kära.
Jag skulle också bli sårad och kränkt över att få ett sånt brev. Men vi vet ju att den personen som skickat inte är normal i skallen nånstans!
Ha en fin adventstid som är på kommande. Julen är min favorithelg över alla andra.

Eva 8 månader sen

Du är så fin som du är! Skit i dumma kommentarer! Kram!❤

Annette 8 månader sen

Snygg påse, vilket märke kommer den ifrån? Jag vill också ha en😘😂 lite mera allvarligt, den vita blusen är jättefin, hittar jag den i butik nu? Och det är väl upp till var och en att avgöra om man vill hjälpa naturen på traven o fixa ngt, själv sparar jag för att kunna tatuera mina ögonbryn för 3:e gången😊

Frida 8 månader sen

Jag tycker inte att man ska kommentera andras utseende.
Och jag tycker det är sorgligt när människor inte är nöjda med sina utseende utan känner att de måste förändra det för att bli nöjda!

Svar på kommentaren:
Nonno 8 månader sen

Du tycker inte man ska kommentera andras utseende och så gjorde du precis det!?

Åsa 8 månader sen

Men, hjälp! Den anonyme brevskrivaren ifrågasätter dig som förebild och så skickar denna någon ett brev anonymt. Någon har fått det där om bakfoten vad förebild är🤔 Kram Åsa

Carolin König 8 månader sen

Tråkigt med sådana brev:(

Inget att bry sig om ..

Lena Gustafsson 8 månader sen

Vilken sjuk människa… förmodligen jävligt ful själv och mår dåligt över att se hur vacker du är❤️
Vart har du köpt den fina vita toppen du har på bilden?
Johanna-du är vacker!!!! Lyssna inte på den sjuka personen som skriver sånt elakt…. kram på dig❤️❤️

Mona 8 månader sen

H.e.r.r.e.g.u.d, den siste idioten är uppenbarligen inte född!

Maria i Kalmar 8 månader sen

Det ska till en speciell idiot för att lägga ner tid på att göra en sådan grej 🙄

😂 😂 Det var iaf en jäkla “granner” påse du fixat 😂 glamour när den är som bäst 😂 matchar dina glittriga klänningar 👍🏻 folk ska inte säga att du inte kan klä dig iaf 😂

Ha det gott och le stort 😄 då är du jäkla fin oavsett vad en del andra stör sig på 😊

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

😂😂😂

Jessica 8 månader sen

Var har du köpt den snygga silverpåsen?😉
Fortsätt vara du 💪🏼

Karin 8 månader sen

Alltså herregud så mycket sjuka, avundsjuka människor det finns! Idioter! Du är jättesnygg Johanna!

Caroline 8 månader sen

Man blir då aldrig förvånad! Puss o kram fina underbara Johanna :)/carro

Marita 8 månader sen

Du är fin tro inget annat ♥️
Den som skrev detta brevet måtte va riktigt jäkla avundsjuk och bitter
Men det är bra att du tar det med en klackspark ( påsen 😂🙈😍

Carina Persson 8 månader sen

Tror att brevet kan komma från en person som äntligen fattat att det som man skriver på nätet kan spåras och anmälas. Men samtidigt kan personen inte hålla tyst för då spricker röven och hen skickar då brev istället.

Wilma 8 månader sen

Och du Vi…Det heter “innan du gjorde”…inte innan du gör….

Och Johanna 👍👍👍🌟🌟🌟

Ninni 8 månader sen

Vilket fantastiskt innehållsrikt liv denna ”medmänniska” måste ha…NOT! Nej du ”anonyma brevskrivare”,skaffa dig en hobby och en bra psykolog. Det behöver du!!
Vi andra som gillar dig Johanna fortsätter att följa dig och läsa👍🏻❤️

Maria 8 månader sen

Ha ha du är så fantastisk och rolig Johanna!!!
Vilka jävla nötter som tror att bara för man är en offentlig person får man bete sig hur som helst mot den personen!
Dom ifrågasätter vilka signaler du sänder ut till unga……. Ursäkta, vad sänder ni ut för signaler som kritiserar någons utseende?!? Det är visst okej att skicka anonyma otrevliga brev, men inte att se ut som man vill, hur tänker ni??

Annika 8 månader sen

Hahaha – bästa du! Hahaha – påsen! You go girl!

Magdi 8 månader sen

Alltså på riktgt?! Att du ni hen eller mupp orkar lägga sån energi på Johanna?! Galet. För ärligt , Johanna är ingen man bråkar med, hon är dessutom ärlig i allt hon gör så även fillers & botox.
Ni/ hen/ du/ mupp måste känna sån enorm avundsjuka , stackars dig/ er/ hen/ mupp tycker enormt synd om er…
Johanna , du är grym, du är vacker inifrån & ut, du är rak ärlig härlig & har humor. Fortsätt att vara du!!
Tack för ett roligt & ironiskt inlägg med påsen på huvudet , du fick mig att le!

Helen 8 månader sen

Hahaha du är för rolig, underbart inlägg. Hur orkar folk, begriper faktiskt inte. Lite nyfikna på dig måste dom ändå vara eftersom dom tar sig den tiden att kika in på blogg/insta etc
Du är bäst!👊🏼🌷

Ulrica 8 månader sen

Men alltså,hur orkar människor. Du är vacker och en god inspiratör.

Cissi 8 månader sen

Har man inget snällt att säga kan man lika gärna vara tyst har jag lärt mig – kanske vore bra även för andra att ”ta till sig”.
Gillar ditt bemötande Johanna. 😊

Ann Bengtsson 8 månader sen

😂😂😂😂 härligt inlägg från dig!!!

Marika Bergman 8 månader sen

Det borde vara direkt straffbart att skriva så! Inte klokt – och enbart avundsjuka – annars blir det många dom får skriva till – och många som får gå runt med en påse över huvudet (: – just keep up your good work ! Tack vare dig och ditt provande av kläder tex är det enkelt att handla kläder numera – bra smak 👏🏻👏🏻- så tack 😘

Pia 8 månader sen

Hahaha att dom orkar…!

Mona 8 månader sen

Men gode gud!

Allvarligt, har en person skrivit ut en bild på dig?

ORKA!

Men påsen var kul, haha

Caroline 8 månader sen

Gahhh att folk bara orkar…..

Linda 8 månader sen

Hahahahahahha du är underbar! Älskar din ironi.

Vilket jävla miffo, ta sig tiden att göra allt detta.
Sjukt.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…