• 2019-11-18, 21:29
  • 5

Den här lövbiffgrytan lagade jag idag och måste tips er direkt. Den var så galet god! Smakrik med dijonsenap som jag tycker är den bästa ingredienserna i en mustig gryta, hade även vitlök, syltlök och små färska champinjoner. Sedan färskriven pepparrot över det allra sista. Så gott! (Skippa pepparroten om du inte gillar det)

Vi hade ris till men också gott med klyftpotatis till helgen eller pressad potatis. En festlig god gryta som är enkelt att förbereda om ni ska ha många på middag. Har förresten många recept i min bok Middag hos mig som passar just om du ska ha många på middag. Massor med budgettips.

Bara älskar mustiga grytor med syltlök! Hade även champinjoner men de minsta, vill alltid ha färska men gärna små fina.

Och det bästa- riven färsk pepparrot! Slurp. En mustig men syrlig gryta är bland det godaste som finns. Salladen måste man ringla olivolja och vitvinsvinäger över, passar perfekt.

Lövbiffgryta 4 port 

800 gram lövbiff
200 gram små fina färska champinjoner
2 stora vitlöksklyftor
3 msk tomatpure
3 msk dijonsenap (smaka av, något mindre eller mer. Jag tog mer)
2 msk soja
2 msk oxfond
1/2 tsk paprikapulver
1 dl syltlök
2 dl creme fraiche
3 dl grädde, ta mer om du vill ha mer sås.
1 dl vatten
3 msk hackad färsk persilja
salt och peppar
1 msk smör

Färsk pepparrot

Gör så här:

Strimla lövbiffen i strimlor, ca 1 cm breda. Stek snabbt i olivolja eller smör. Salta, peppra. Lägg åt sidan. Fräs svampen, de ska krympa och ha därför inte smör eller olja i så de inte kokar. När de fått färg, lägg i en klick smör. Fräs en stund. Lägg i hackad vitlök och lägg över köttet, svampen och vitlöken i en större gryta. Häll i grädde, creme fraiche , vatten, och senap, tomatpure, oxfond, soja och kryddorna. Sänk plattan och låt grytan stå och koka ca 15 minuter.

De sista minuterna lägger du i syltlöken och rör om. Hacka färsk persilja och strö över, ställ fram grytan och njut.
Glöm inte lägga fram en skalad färsk pepparrot och litet rivjärn så kan gästerna riva lite pepparrot över. Blev så gott.

Fräsch sallad och ris hade vi.

 

 

 

2019-11-18 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Stina 3 veckor sen

Provat ikväll och en riktigt lyxgryta.

Mona 3 veckor sen

ÅH vad gott! Älskar dina recept!

Lotta 3 veckor sen

Men mums va gott😋 Den ska jag nog prova till helgen med klyftpotatis!

Annika 3 veckor sen

Låter som mums!!

Karin 3 veckor sen

Mums, så gott det ser ut! Måste provas!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller reklam och annonslänkar till Jotex  Hoppas ni har en fin onsdag, blåser nästan bort idag. Har suttit med revisorn och fixat bokföringen och nu ska jag packa ihop väskan och snart…