• 2019-11-18, 15:31
  • 9

Just nu sitter jag på helspänn och vill inte ha något samtal från veterinären innan tiden jag ska hämta henne… eller jo, klart jag vill men inte att något har hänt. Lucy opereras idag och jag körde in henne i morse. Lilla skruttan.

Detta är en planerad operation i Lucys mun och  de ska dra tänder som små hundar ofta har en del problem med. Men är supertrygg för veterinär Lena på Falköpings smådjursklinik är specialiserad på just tänder och opererar ofta sånna här småttingar. Lucy väger 2,5 kg och söva dessa små vill man inte göra i onödan men jag känner mig ändå trygg.

Ni är förresten många som blivit sövda av min pappa som arbetar på operation på KSS i Skövde och just narkos är alltid en risk, men måste man så måste man. Och det brukar ju gå jättebra!  Så roligt förresten att pappa är så omtyckt bland patienter, han är lugn och världens snällaste.

Idag fyller barnens fina kusin Nicole 14 år! Grattis på din födelsedag! Vi var på kalas hos dem igår och fick god tacogratäng och vit kladdkaka Nicole hade bakat. Mumsigt och mysigt att träffa familjen. Vi har mycket kalas den här tiden, pappa fyller i helgen, helgen där på, första advent fyller min Lisa-Marie år. Men kalas och middagar är så kul, barnen älskar det.

Vit kladdkaka är så gott med hallon på. Lägg i lite saffran nu till jul, finns ett gott recept HÄR om ni ska baka med saffran.

Tack för alla kommentarer sista tiden, så roligt att ni alltid engagerar er och skriver här inne. Vad gäller inlägget igår så är jag glad att ni gillar min humor. Blev inte det minsta arg över brevet, lovar er. Men klart jag undrar vad som rör sig inne i huvudet hos en människa som tar sig tiden att göra allt detta.

Får en del kommentarer från en Pia här inne som jag kom att tänka på. Elaka, hårda ord och ganska löjligt skrivet. Ser ju vart mailadressen hör hemma och ganska lustigt att det är en person jag hade i frisörstolen en gång. Tänk om jag hade vräkt ur mig på den nivån hon är mot mig här inne? För hon var extremt överviktig. Minns att hon knappt fick plats i frisörstolen ens. Fruktansvärt tjock. Hur skulle de se ut om jag sa rakt ut till henne- Men fy så ful och fet du är, usch du är en mycket dålig förebild för alla dina barn. För det är precis samma sak. Exakt samma sak om du säger så till en som är för smal. Så tänk er för.

Man lär sina barn att INTE säga så. Men undrar vad som hänt med en del vuxna kvinnor.

Nu ska jag byta om och gå ner till gymet, hinner med ett träningspass innan jag ska hämta Lucy. Skönt med lite styrketräning nu!

 

 

 

 

 

2019-11-18 Johanna Toftby

Kommentarer

Cissi 7 månader sen

Hej Johanna. Har en liten 7 månaders Pommetjej som ska dra ut mjölktänder (minst 5 😱) nästa vecka och jag undrar lite över vad du gav Lucy att äta efter operationen? Hur mådde Lucy dagarna efteråt?
Förresten, vilket foder använder du till henne? Börjar bli dax att byta ut valpfodret här och jag undrar om du och Lucy har nåt bra att rekommendera.
Kram! 🐶

I 9 månader sen

Du sjönk precis till samma nivå som henne när du vräkte ur dig din ”tänk om jag skulle säga”-kommentar. Spelar ingen roll vem som började, det där var dumt skrivet av dig.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Det får du tycka. Inte sagt det personligt till någon och det finns många Pia.

Kanske lära sig att själva se sig i spegeln innan man beter sig och vräker ur sig sin skit till mig.

Personen var så fet så hon inte kom ner i stolen. Skulle kanske sagt att hon borde banta? Nej, klart jag inte gjorde.

Men det är ganska komiskt hur vissa personer beter sig som grisar för de gömmer sig bakom datorn.
Det som är ännu roligare är att man är inte så anonym på nätet som vissa tror.

Anki 9 månader sen

Jobbigt att lämna ifrån sig sin älskling i andras händer… Vår äldre hund, en Golden har varit inne ett antal gånger. Nu fick han somna in för en vecka sedan💔 Han fick Artros, åt till slut receptbelagd medicin men det gick inte till slut.. Han vinglade, bakbenen vek sig… till slut kunde han inte hålla tätt inne.. Vi var tvungna att bestämma oss men han fick ett långt liv, 13 år och 8 månader och så himla snäll♥️ Och din Lucy är ju såååå söt!! Men vill inte ha en ny hund, vi har en Dobermann på 3.5år, han är energisk så det räcker😀 Ha det gött/Anki

Kristina 9 månader sen

Mörkrädd hur människor kan vara mot varandra. Jag har en dotter som går i tvåan och som blivit utsatt av en tjej i klassen. Blickar, elaka kommentarer, trycka till henne i magen. Vi har vänt ut och in på vad som kan utlöst detta beteende. Men här om dagen berättar min dotter att den elaka tjejen sagt bakom ryggen” vad smal hon är, vad lång hon är” så vi tror det är avundsjuka som ligger bakom allt då tjejen som är elak är tvärtemot, hon är kort och extremt överviktig. Så med detta sagt så tror jag det handlar om bittra människor som är avundsjuka. Men i stället för att säga något snällt så säger man elaka kommentarer. Jättebra att du delar med dig för ingen ska behöva utstå elakheter från andra. Vi ska glädjas med varandra.Du är fin Johanna! 🤗

Lena Gustafsson 9 månader sen

Lilla Lucy❤️
Frågade igår så frågar igen,varifrån var den fina vita toppen du hade på inlägget igår? Kram

Ann-sofie 9 månader sen

Vet exakt hur du känner när min skulle sövas o dra ut tänder var jag ett nervvrak hela dagen tills jag fick hämta honom:)hoppas allt går bra med din lilla sötnos:)

Maria i Kalmar 9 månader sen

Nej precis, aldrig aldrig kommentera någons vikt, varken över- eller undervikt. Det kan bero på sjukdom och inget man kan påverka själv kanske.
Sen tycker jag att är man ett jäkla rötägg, den där speciella idioten som finns lite varstans, har en ful insida, då spelar det fan ingen roll hur det yttre ser ut för då är man ful inifrån och ut 😡
Ha en toppenkväll med lilla Lucy 😊🍀

Lotta 9 månader sen

Stackars Lucy men klokt av dig, de kostar en hel del med tänder hos veterinären.

Angående den där PIA du skrev om.

Ja tänk om du hade sagt rakt ut att hon är fet. Blä för sånna människor, kanske se sig i spegeln?

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Nu är vi i Göteborg efter några mysiga dagar i Varberg. Älskar hänga med tjejerna, vilka mysiga dagar vi haft. Det är inte så lätt att få till datum som passar alla,…