ANNONS

Julsmörgås och periodisk fasta

/

Julskinka med senap på knäckemacka- hur gott?! Jag tycker det är allra godast så här innan, på julen är det så mycket annat gott, haha.


Var på Kvantum och handlade och min Marilyn jobbar i delikatesscharken så var förstås tvungen köpa deras goda julskinka, ska göra julskinka hemma här för doften när man griljerar är underbar men den här ska ni köpa om ni handlar på Kvantum. Finns i deras chark.Jag äter sällan frukost direkt när jag vaknar. Man måste inte det, det är en vanesak och en myt. Sen är alla olika. Men jag äter betydligt mindre under dagen om jag äter en sen frukost. Idag tog jag kaffe vid 8 och inget mer. Skinksmörgås och ett ägg klockan 12.20. Inte det minsta hungrig innan, då blir det många timmar från det sista målet man ätit dagen innan och man äter alltså maten under dagen på ca sju-åtta timmar.


Ska ni gå ner i vikt är detta riktigt bra! Ni har säkert gjort misstaget när ni tex ska på julbord? Äter minimalt innan för att ”orka” mer av det läckra julbordet. Men orkar ni mer? Nej. Man äter mindre!


Ha det i åtanke om ni vill ha stabilt blodsocker och om ni ska gå ner i vikt. Ju mer onyttigt jag äter, desto mer åker blodsockret berg och dalbana. Ju mer snabba kolhydrater, ju sämre blodsocker. Långsamma kolhydrater och näringsrik kost.


Jag älskar goda kakor, choklad, pizza, pommes, men bara ibland. Äter jag på veckorna blir jag smällfet. Säger ju sig själv. Man måste inte vräka sig en stor bit av tårtan på kalas, man måste inte äta 10 mackor till frukost eller kakor för det är buffé på semestern. Ät lagom. Njut, men är det värt det?


Vill jag ha en stor bulle tar jag det, men har inget dåligt samvete. Ät med måtta. Välj ditt tillfälle och njut!

5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00