• 2019-11-19, 13:15
  • 5

Julskinka med senap på knäckemacka- hur gott?! Jag tycker det är allra godast så här innan, på julen är det så mycket annat gott, haha.

Var på Kvantum och handlade och min Marilyn jobbar i delikatesscharken så var förstås tvungen köpa deras goda julskinka, ska göra julskinka hemma här för doften när man griljerar är underbar men den här ska ni köpa om ni handlar på Kvantum. Finns i deras chark.

Jag äter sällan frukost direkt när jag vaknar. Man måste inte det, det är en vanesak och en myt. Sen är alla olika. Men jag äter betydligt mindre under dagen om jag äter en sen frukost. Idag tog jag kaffe vid 8 och inget mer. Skinksmörgås och ett ägg klockan 12.20. Inte det minsta hungrig innan, då blir det många timmar från det sista målet man ätit dagen innan och man äter alltså maten under dagen på ca sju-åtta timmar.

Ska ni gå ner i vikt är detta riktigt bra! Ni har säkert gjort misstaget när ni tex ska på julbord? Äter minimalt innan för att “orka” mer av det läckra julbordet. Men orkar ni mer? Nej. Man äter mindre!

Ha det i åtanke om ni vill ha stabilt blodsocker och om ni ska gå ner i vikt. Ju mer onyttigt jag äter, desto mer åker blodsockret berg och dalbana. Ju mer snabba kolhydrater, ju sämre blodsocker. Långsamma kolhydrater och näringsrik kost.

Jag älskar goda kakor, choklad, pizza, pommes, men bara ibland. Äter jag på veckorna blir jag smällfet. Säger ju sig själv. Man måste inte vräka sig en stor bit av tårtan på kalas, man måste inte äta 10 mackor till frukost eller kakor för det är buffé på semestern. Ät lagom. Njut, men är det värt det?

Vill jag ha en stor bulle tar jag det, men har inget dåligt samvete. Ät med måtta. Välj ditt tillfälle och njut!

2019-11-19 Johanna Toftby

Kommentarer

Karin 9 månader sen

Tänker börja smyga in julen på fredag, eller har redan börjat med en amaryllis. Till helgen åker stjärnorna upp i fönsterna, julmusik och kanske glögg. Blev också sugen på julskinka . Äter på samma sätt som du, man behöver inte trycka i sig en massa mat och sötsaker hela tiden! Kram

Marita 9 månader sen

Mmmm så gott med knäckebröd skinka och senap nu blev jag sugen 🤗 jag äter heller aldrig direkt på morgonen mår hur bra som helst 😊ha en fin dag ♥️

Karin 9 månader sen

Julskinka är gott men inte nu.Jag väntar in julen tills det är dags.Men det är ju en vanesak.
Koka fdu skinakr själv eller köper du färdigkokt.Smaken blir så god om man kokar själv.
Man kan koka på många sätt.
Har kokat som Nigella med koka cola.jag vet att det låter konstig men det blir ingen smak av det mer än
första dagen.Mer smak av köttet

Svar på kommentaren:
Anonym 9 månader sen

Jodå, colakokad skinka a’ la amerikan is fantastik!
Rekommenderar fulcolan, den billiga.

Anita 9 månader sen

Oh det är så gott med julskinka o senap på macka.Jag har också köpt o äter det till frukost.
Har också smygt lite med julen idag har jag gjort lite godis det är ett måste i detta regna tråkiga vädret .
Julmys med musik och ljus lite glögg och titta i dina bok.
Ha det gott
Anita

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…