• 2019-11-20, 15:27
  • 8

Vad äter ni till frukost? När vi var på semester i Hurgada förra veckan åt vi en god omelett varje dag. Mer behövs inte även om det är en gigantisk frukostbuffé. Helt övertygad om att man lätt överäter bara för att det finns massor att välja på. En god fralla till tog vi däremot, äter inget bröd alls här hemma så det unnade vi oss. Och blev proppmätta så varför trycka ner massa som man inte orkar?

När jag är hemma äter jag ofta gröt på rågflingor. Tränar jag som jag gör nu varje dag behöver jag den energin. Ibland ägg till.

Idag åt jag frukost 11.30 och står mig bra med kaffe innan. Lisa-Marie gjorde gröten och hon har alltid i kardemumma. Blir supergott. Även lite salt förstås.

Jag hade blåbär, flagad mandel och en klick mandelsmör. Blir mätt och står mig! Hade ingen bättre bild men man kan ju ta vad man har hemma. Frysta lingon brukar vi alltid ha som är gott till också. Skippa sylten så får en nyttigare frukost utan socker.

Körde benpass igår på gymmet, alltid börjar med styrkan och efter springer jag eller går fort med lutning på bandet. Blev 1,5 timmas träning och jag flög ut på gymet av energi och en glädje i kroppen.

När jag jobbade som frisör och hade andra arbetstider tränade jag ofta på lunchen. Perfekt med ett intensivt 30 minuters pass än att inte träna alls.

Så anpassa er träning efter era tider. Ska ni gå ner i vikt går viktnedgången så mycket lättare om du även rör på dig. Kosten är A och O, det går inte unna sig saker hela tiden för då står vågen still. Men vid rörelse utsöndrar kroppen må bra hormoner- du vill äta nyttig mat.

Ofta är man extremt trött med kraftig övervikt, man mår inte bra. Jag lovar er att ni kommer orka och må bättre om ni bestämmer er. Jag lovar.

2019-11-20 Johanna Toftby

Kommentarer

Evelina 9 månader sen

Säg det till Kissies kompis Linda marie då, öga mot öga.

Svar på kommentaren:
Lotta 9 månader sen

Vem Är Linda marie och vem ska säga vad?

Linda 9 månader sen

Linda-Marie är en influencer som är kraftig överviktig och står upp för hur hon ser ut.
Jag gillar det men tror nog läkare har sagt ett och annat för hon är farligt överviktig.

Sia 9 månader sen

Varför denna kroppshets?

Svar på kommentaren:
Anette 9 månader sen

Var är kroppshetsen? Johanna tipsar oss om bra mat och motion. Har flera på mitt jobb som skulle behöva träna, farligt överviktiga och vräker i sig av allt dom kommer över.
Bjuds det på fika som det för ett par gånger i veckan är dom först att äta. Inte lite heller.

Hemskt att se när någon förstör sina kroppar både inre och yttre.

Så jag hejar på dig Johanna.

Sofia 9 månader sen

Jobbar du som PT? För visst läste du utbildningen?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Nej det finns inte en chans över till det. Gick kursen för att kunna dela med mig här inne till er :-)

Lena 9 månader sen

Jäklar vad snygg och stark du ser ut!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Nu är vi i Göteborg efter några mysiga dagar i Varberg. Älskar hänga med tjejerna, vilka mysiga dagar vi haft. Det är inte så lätt att få till datum som passar alla,…