Grötfrukost och benpass


Vad äter ni till frukost? När vi var på semester i Hurgada förra veckan åt vi en god omelett varje dag. Mer behövs inte även om det är en gigantisk frukostbuffé. Helt övertygad om att man lätt överäter bara för att det finns massor att välja på. En god fralla till tog vi däremot, äter inget bröd alls här hemma så det unnade vi oss. Och blev proppmätta så varför trycka ner massa som man inte orkar?
När jag är hemma äter jag ofta gröt på rågflingor. Tränar jag som jag gör nu varje dag behöver jag den energin. Ibland ägg till.
Idag åt jag frukost 11.30 och står mig bra med kaffe innan. Lisa-Marie gjorde gröten och hon har alltid i kardemumma. Blir supergott. Även lite salt förstås.
Jag hade blåbär, flagad mandel och en klick mandelsmör. Blir mätt och står mig! Hade ingen bättre bild men man kan ju ta vad man har hemma. Frysta lingon brukar vi alltid ha som är gott till också. Skippa sylten så får en nyttigare frukost utan socker.


Körde benpass igår på gymmet, alltid börjar med styrkan och efter springer jag eller går fort med lutning på bandet. Blev 1,5 timmas träning och jag flög ut på gymet av energi och en glädje i kroppen.


När jag jobbade som frisör och hade andra arbetstider tränade jag ofta på lunchen. Perfekt med ett intensivt 30 minuters pass än att inte träna alls.
Så anpassa er träning efter era tider. Ska ni gå ner i vikt går viktnedgången så mycket lättare om du även rör på dig. Kosten är A och O, det går inte unna sig saker hela tiden för då står vågen still. Men vid rörelse utsöndrar kroppen må bra hormoner- du vill äta nyttig mat.
Ofta är man extremt trött med kraftig övervikt, man mår inte bra. Jag lovar er att ni kommer orka och må bättre om ni bestämmer er. Jag lovar.