• 2019-11-20, 16:41
  • 13

I lördags kom vi hem från en härlig vecka i Hurgada i Egypten! Jag bloggade varje dag från resan och alla inlägg ligger i ett flöde så det är bara att skrolla ner så hittar ni allt. Är ni sugna på att resa till Egypten? Solsäkert, snorkla i turkost klart vatten, äta god mat och få se delfiner, åka på jeepsafari i Öknen till solnedgången?

Skriv koden JOHANNAIEGYPTEN vid bokningen så dras 500kr av per person! Bokning gäller till sista november och resan gäller till 31/3 2020! Gör en del när ni är flera stycken så missa inte skriva i koden så ni får rabatt på Apollos alla resor till Egypten.

Läs om när vi snorklade och åkte till magiska Mahmya HÄR! Så häftigt att få se så mycket fiskar och delfiner.

Vi bodde på lyxiga Steigenberger Pure Lifestyle och var så nöjda med allting. Ett vackert nybyggt hotell som bara är ett år gammalt, inga röriga buffér utan många ala carte restauranger där allt ingår. Premiumdrycker ingår, minibaren fylls på varje dag med drycker, kex och bars, nötter och sånt som är perfekt att ta med ut på utflykterna.

Hotellet tog all inclusive till en helt ny nivå! Här blir du riktigt bortskämd. Här är vår lilla mysiga pool vid vårt rum.

Hotellet är från 16 år, ni skulle se stranden. Inga trångt och jobbigt med solsängarna, här hade alla gott om plats, ett eget vindskydd vid varje säng.

Här är en av alla ala carte restauranger som ingick. En enda kväll åt vi på buffén då det var orientaliskt. Men vi äter hellre på ala carte restaurang.

Det finns två hotell som ligger precis i anslutning som man även kan äta på, och där kan man bo med barn under 16 år. Det ena heter Steigenberger Aqua Magicoch det andra heter Steigenberger Al Dau beach som är superfina, vi såg båda hotellen och det är riktigt fina hotell för barn också. Annars rekommenderar jag Apollos Aqua Vista som är ett riktigt lyxigt träningshotell! Man kan bo där utan att träna alltså men det är tydligen ett superbra hotell om du vill köra mycket pass.

Vi var supernöjda med vår vecka. Vi åt flera gånger på Alex restaurang vid stranden, så god pasta om ni bor på samma hotell som oss. Även sushirestaurangen var grym! Missa inte inte cold and hot desserten. Godaste jag ätit men så älskar jag kokos.  En glassbomb med friterad kokostäcke. Valde den två kvällar i rad, haha. Så god. Den desserten finns på Sushirestaurangen och asiatiska som ligger bredvid.

 

 

 

 

 

 

2019-11-20 Johanna Toftby, Resor

Kommentarer

Monica Johannesson 8 månader sen

Hej! Spännande blogg du har! Jag hittade hit efter att läst kommentarer på Åses 56kilo om resa till Egypten! Kanske rabattkoden slutat gälla men vill ändå fråga eftersom jag just sitter och står inför bokning av resa? Hotellet ni bodde på verkar vara något du rekommendera; eller har du andra förslag i Hurghada?
Tack på förhand!

Annika Jansson 9 månader sen

Tack för rabattkod och din fina blogg Johanna.
Var går nästa resa? Ska i till USA igen? Vi är så sugna på Florida!

Nu myser jag med lite julbak, kunde inte låta bli hehe

Carina 9 månader sen

Har följt er resa med glädje, har nog varit 8 gånger i Hurgada, ett paradis.
Va noggrann som du skriver med hygien och magtabletter, undvik buffeér.
Man blir lättare magsjuk på buffé för det är mycket människor och alla är inte lika noggranna.

Vart går nästa resa Johanna? :-)

Ninni.S 9 månader sen

Såg din kollega Åse också var i Egypten och samma som ni var i Hurgada men barnhotell.
Är sugen på at boka, var det bra restauranger på ert hotell?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Jajamen! De gör samma resa, ett samarbete med Apollo.

Nej, de reser ju med yngre barn, vi reste utan barn. Mina skulle följt med men de är ju 20 och 22 ;-) Men de kunde inte komma iväg nu även om jag tjatade så nu planerar vi vår resa till USA i mars som vi gjort varje år! Apollo har även resor dit!

Om du skrollar i flödet hittar du massor från Hurgada- vi hade det helt fantastiskt. Så skönt slippa alla röriga buffér, det finns om man vill och de stod och grillade överallt, men det ingår att äta på alla ala carte restauranger, inte bara på hotellet alltså.
Utan utanför på två andra hotell. Grym Sushi och en jättefin asiatisk. Även egyptisk mat, jag älskar orientaliskt!

Hoppas du hittar något!

Anette 9 månader sen

Har bokat! Tack för rabattkoden. Även flera på jobbet som ska åka nästa vår, tack för alla dina resetips Johanna! Hotellet verkar lyx!

Önskar dig en fin dag.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Vad kul, ni kommer få det fantastiskt!

Ha en fin torsdag, ska packa lite här, åker till London över helgen!

kramar

Anneli 9 månader sen

Brukar inte fråga, men någon gång kan man väl göra ett undantag… :)
Tredje bilden, den vackra klänningen/tunikan! Finns den online?

Svar på kommentaren:
Anneli 9 månader sen

Alltså, den rödbruna, mönstrade, är kanske fjärde bilden…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Den är så fin! Finns hos Blueco.se men ska leta upp allt jag hade på resan för flera har frågat.

Lena 9 månader sen

Försökt boka en resa till egypten med apollo 1v med avresa den 18/12 men när jag provar skriva in din kod står det att den är ogiltig?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Den gäller från 6/1 2020
Har skrivit det i alla inlägg men har jag missat det här ber jag om ursäkt!

Anneli 9 månader sen

Tackar 👍😁

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…