ANNONS
Integritet på Tailsweep

Yoghurtmarinerad kyckling, hummus och Tabbouleh

/


Igår lagade jag orientalisk här hemma och ni var väldigt många på instastories som hörde av er att ni vill ha tips och recept.
Jag älskar den här maten! Kan leva på hummus som är bland det godaste jag vet, älskar smakerna i libanesisk, orientalisk mat jag passar ofta på att laga den maten och även indiskt när inte Janne är med, det är inte hans favorit (han äter om det serveras) men jag och tjejerna älskar detta- Så goda smaker!
När vi var i Egypten åt jag hummus nästan varje dag, haha!
(Vill ni skriva ut recepten kopiera och sätt in i word! Så slipper ni bilderna..)


Den här maten är nyttig och smakrik, den yoghurtmarinerade kycklingen kallas för Shish Taouk- mat från mellanöstern.
Jag skippade bulgur i Tabbouhlen för vi hade ris som tillbehör istället.







Yoghurtmarinerad kycklingfile 4 portioner 
4 kycklingfileér (dela varje file på hälften)
Marinad: 
2 dl turkisk yoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
1-2 msk ajvar
1 msk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1 tsk salt
1/2 tsk kanel
1/2 dl olivolja
Gör så här: 
Dela fileérna i två delar. Rör ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen. Blanda ordentligt och ställ i kyl minst en timma.  Gärna flera timmar så blir kycklingen så mör!
Sätt ugnen på 220 grader och lägg kycklingen i en form och ugnstek i ca 20 minuter.
//
Hummus 4 portioner 
400 gram kikärtor (utan vattnet) 
3 vitlöksklyftor
4-5 msk tahini(sesampasta)
1-2 msk citronjuice
3/4 dl vatten eller mer
2 krm spiskummin
2 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
olivolja
Gör så här: 
Häll ärtorna i ett durkslag och skön med kallt vatten. Skala och finhacka vitlöken och mixa med ärtorna i en bunke och tillsätt salt, citronsaft, vatten, spiskummin, svartpeppar. Tillsätt sesamoastan, mixa lite till. Är den för tjock, häll i någon msk vatten.
Smaka av, rör så det blir en fin konsistens. Häll i en skål, ringla över lite olivolja innan servering.
//
Så här gör jag min Tabbouleh!
Tabbouleh 4 port Utan bulgur
ca 100 gram bladpersilja
1 gul lök, jag tog rödlök istället
3 stora tomater
1 dl olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1/2 dl pressad citron
1 tsk salt
nypa svartpeppar
Gör så här: (Vill du ha bulgur tar du 1 dl bulgur i)
Finhackacka persiljan, ta bort de grova stjälkarna. Skala och finhacka löken och skär tomaterna i små bitar. Blanda ihop i en skål. Pressa citron och häll i, olivolja, äppelcidervinäger, salt och peppar.

6
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00