• 2019-11-26, 16:18
  • 24

Många reagerade på texten i förrgår om galningen (HÄR) som försökte locka till sig ett barn. Så jag bad Jessica, som var den som kontaktat mig med varningen, att skriva själv om vad hon och dottern varit med om. Ju mer jag hör desto mer häpnar jag – människan verkar vara helt mammafixerad och har krävt att Jessica ska amma henne! Fattar ni hur sjukt detta är. Det är ju ett psykfall som ni ska akta er för. Hon lurar skiten av folk, bedrar och ljuger om att hon har cancer, samlar in pengar och nu även ger sig på stackars barn. 

Jessica är projektledare på Änglagården i Laholm, som ger både människor och djur en andra chans. Hon och Änglagården har nominerats till pris på Svenska Hjältar-galan och gör så mycket gott. Det är fruktansvärt att de ska behöva känna sig otrygga själva, de som hjälper så många andra! Läs mer om Änglagården på http://www.allaslikavardeidegardenhalland.se

//

Jessica: Jag tog kontakt med Johanna för att jag visste att hon råkat ut för en obehaglig person. Jag ville ha lite tips och råd. Jag och min tolvåriga dotter råkade ut för en person som försökte locka min dotter till sig genom att vilja ge henne dyra gåvor. Jag skulle även “adoptera” denna personen. Mycket mycket mer har hänt som jag inte vill skriva här öppet.

Allt detta har resulterat i att min dotter inte vågar sova ensam, hon vågar inte gå ut till sina älskade hästar själv och hon är livrädd för att gå själv till och från skolbussen. Har fått be mina vänner om hjälp så att min dotter slipper gå ensam!  Är jag arg? Ja det är jag. Såna här personer behöver vård på ett professionellt sätt så att andra oskyldiga ska slippa att vara rädda.

Jessica Enoksson på Änglagårdens Give & Get 

 

2019-11-26 Johanna Toftby

Kommentarer

Eva 10 månader sen

Men vart tar denna människa kontakt någonstans? Jag har instagram men endast mina vänner kan läsa där. Främmande människor kan ju inte ens ta kontakt.
Ha en låst instagram så slipper man väl knäppa människor.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Forum, cancergrupper, olika konton, finns alla möjliga sätt att ta kontakt på.
De som har företag har ju förstås inget privat, då faller ju hela grejen med att få kunder.
Så det finns många att kontakta….

Men till slut åker hon dit.

Annika 10 månader sen

Jag har också råkat ut för den här personen! Hon tappade väl intresset när jag sk ”dissade” henne. Hon skrev att hon hade leukemi, fått en son som hette Isak för 3 månader sen och hennes föräldrar hade dött i en bilolycka för 2 år sen….Skönt att slippa henne kan jag säga.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Ja man måste blocka, hej då. Men de är sluga…. bedrar och lurar in folk.

Så galet många som varit utsatt för denna människa så jag finner knappt ord
Så oerhört tragiskt.

Anna 10 månader sen

Hej Johanna, jag kunde inte trycka på svar på kommentar så skriver här istället.
Självklart är hon sjuk och det går inte att försvara det hon gjort, men jag tror hon är psykiskt sjuk och även psykopat. Hon är inte beräknande, bara svårt sjuk.
Har personer i min bekantskapskrets som stött på henne.
Hon behöver hjälp och jag hoppas att flera som råkat ut för henne anmäler så hon kan få den vård hon behöver.

Svar på kommentaren:
M 10 månader sen

Hon är beräknande. Har själv varit utsatt för henne och jag har träffat henne flera gånger. Hon är en slug j***l. Hon är strategisk och riktigt obehaglig.
Jag varnar stort för henne. Hon gör sjuka saker om man försöker bryta med henne och jag har kontakt med flera som blivit utsatta för denna hemska människa

Tina 10 månader sen

Hon har varit på mig också via instagram. Hon började skriva till mig och när hon fick reda på att jag läser juridik så skrev hon att hon just tagit examen i juridik.
Hon sa att hennes föräldrar dött i en bilolycka, att hon bodde med pojkvän på Lidingö och att hon var gravid.
När hon fick reda på min ålder (40) sa hon att hon var 23 år och skrev att jag kunde få bli mormor till hennes kommande barn.
Hon kallade sig för madeleine_unik och madde_heart, hon hade en instragram med många bilder på “henne och hennes kille”…
Sen blev hon helt plötsligt påkördav en bil och låg på sjukhus.. jag började ana något så bad henne lägga upp en bild på gipset, vilket hon gjorde, men jag kände ändå att det var skumt… sen ändrade hon sin instagram till läst och ändrade flera ggr sin text på instagam, skrev om cancer och skrev om sina döda föräldrar… nu såg jag att hennes instagram är tom, utan bilder, fortfarande låst och utan följare.
Hon har skrivit på flera bilder på min instagram, det finns kvar även vår meddelande konversation.

Det hon “gjorde” mot mig är ju inte brottsligt så det går inte anmäla henne för det.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Ja precis. Det är fruktansvärt. Den historien kör hon med många.
Och bli adopterad och nu vill amma. Och ger sig på barn.

Psyket måste ta in henne alltså….

Katja 10 månader sen

Men fy vad fruktansvärt!

Karin 10 månader sen

Helt sjukt, vilken psyko! Måtte den här personen åka fast och sättas dit , låter ju som det är denna Linda!

Niten 10 månader sen

Du beskriver en väldigt obehaglig situation men det knyter sig i min mage när du använder ord som ”psykfall” . Jag har varit anhörig till en person med psykisk sjukdom och det är en väldigt jobbig situation. Visst verkar personen psykiskt sjuk och jag förringar som sagt inte situationen, men ber dig ändå nyansera de begrepp du använder.

Svar på kommentaren:
Marie 10 månader sen

Knyter det sig i magen när man säger psykfall till en pedofil också ?

Ingen skillnad alls.

L 10 månader sen

Backar Johanna helt. Kallar också henne för riktigt psykfall för har varit utsatt jag med. Hemsk på alla sätt.

Anna 10 månader sen

Hej, jag förstår hur du menar, hon är jättesjuk psykiskt och behöver hjälp.
Såg kommentaren att jämföra det med pedofili. Känns okunnigt, denna människa behöver professionell hjälp m.m
Ryggar också för kommentarerna här.
Hon är inte beräknande som någon skrev, hon är psykiskt sjuk och behöver vård.
Hoppas någon anmäler henne till sjukvård och polis så hon kan få vård.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Jo dessvärre är hon mycket beräknande. Jag vet….

Sussi 10 månader sen

Ja tyvärr så är det ju så med många med psykiska åkommor och diagnoser. De kan manipulera och de tror på det själva tyvärr. Har man inte jobbat med detta så är det svårt att förstå.
Detta ter sig för mej som en person med personlighetsstörning och som behöver vård.
Vad `psykfall`är vet jag inte riktig. Då är väl min son ett psykfall oxå då med autism…..

Maria i Kalmar 10 månader sen

Till Jessica!
All heder till dig som trots allt hemskt ni har råkat ut för inte kallar den här personen för en massa nedlåtande ord. Personen mår uppenbarligen mycket dåligt och behöver absolut hjälp. Inget snack om den saken. Hoppas innerligt att ni får hjälp med att bli av med denna mycket sjuka person.

Svar på kommentaren:
Carina Persson 10 månader sen

Hade du bara vetat vad denna människa ställt till med för så många människor så hade du nog inte tyckt att det är så konstigt att folk kallar henne för olika saker. Hon ÄR sjuk och störd men inte så sjuk som många tycks tro. Hon är snarare väldigt beräknande och vet precis vad hon gör. En dag får ni alla veta mer och då kommer ni att förstå.

Annika 10 månader sen

Tycker det är bra du varnar alla nu Johanna- den här personen har jag hört mycket om på Facebook.
Förstår också att du inte kan skriva vem detta är….

men man ska vara försiktig och berätta för sina barn att inte skriva med någon de inte känner.

Liselotte 10 månader sen

Alltså, det här har eskalerat till en nivå, som jag aldrig trodde personen skulle överskrida! Jag mår riktigt illa över att läsa om allt sjukt hon gör. Men framförallt blir jag så ledsen över att, vederbörande börjar blanda in barn i sitt sjuka beteende.

Hon går ju hela tiden från ont till ännu värre!! Hon har ju överskridit alla gränser för länge sen.

Anna 10 månader sen

Men jag kräks vad hemskt.
VAR bor den här hemska människan? Eller är det den du varit utsatt för Johanna?
Gud vad hemskt.

Carina Persson 10 månader sen

Detta är så sjukt och jag fattar inte hur personen vågar hålla på så här. Finner inga ord.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Nej det är ofattbart. Barn liksom?! Mår illa.
Men tids nog åker hon in.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg