Grönkålshjärtan med ädelost och granatäpple


Innehåller reklam för min bok Middag hos mig 
Dessa små underbara julhjärtan blir succé på glöggfesten! Här kommer tips på supergoda hjärtan med frasig grönkål med ädelost och granatäpplekärnor. Perfekt till första advent eller varför inte på buffén. Jag köpte färdiga hjärtan från Polarbröd men man kan ju även göra egna av tex mandelmjöl som pizzan jag ofta gör och ta ett pepparkaksmott.
Frasig grönkål är så gott! Längtar till mammas stuvade grönkål efter farmors recept som ni även hittar i min bok Middag hos mig! I boken finns massor med recept inför jul HÄR, en perfekt julklapp!


Lägg ut grönkål utan kvistar på en plåt, ringla olivolja, havssalt och lite citronpeppar. Stek i ugn på 200 grader ca 10 min tills de får färg. Öppna och vänd då och då med en slev.


Bred ut färskost på brödet och lägg på grönkålen efter den varit i ugnen.


Riv ädelost och strö över. Lägg på pinjenötter, ringla pyttelite honung på varje, behövs inte alls mycket, gratinera i ugnen ca 10 minuter tills osten smält.


När du tagit ute dem från ugnen lägg på granatäpplekärnor och ställ fram på en bricka och njut.

Recept Frasiga grönkålshjärtan med ädelost 6-8 stycken 
Pågens julhjärtan eller baka egna
en plåt färsk grönkål utan kvistar (det krymper i ugnen)
1-2 msk olivolja
havssalt, citronpeppar
ca 50 gram riven ädelost
2 msk Philadelphiaost
1 msk pinjenötter
2 msk granatäpplekärnor (jag har alltid frysta hemma)
ringlande honung (jag tar pyttelite på varje hjärta)
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader, lägg ut grönkålen på en plåt och ringla olivolja över, havssalt och citronpeppar.


Sätt in i ugnen så det blir frasigt och får färg, tar ca 10 minuter. Vänd med en slev då och då på allt.
Lägg ut julhjärtan på en plåt och bred färskosten på varje. Lägg på den frasiga grönkålen, riv ädelost och riv över på varje hjärta. Jag river direkt över, tar man i osten med händerna blir det lätt klumpigt.
Strö lite pinjenötter på varje och ringla pyttelite honung över, det får inte vara för mkt menen liiiten smak blir gott ihop med ädelosten. Gratinera i ugnen ca 10 minuter tills osten smält och brödet fått lite färg. Det går fort.
Ta ut plåten med dina vackra hjärtan och strö lite granathjärtan över.
Ställ fram direkt och njut till första advent eller glöggfesten i december. Lovar det blir succe!
3
2

Mer om galningen som försöker locka till sig barn

Många reagerade på texten i förrgår om galningen (HÄR) som försökte locka till sig ett barn. Så jag bad Jessica, som var den som kontaktat mig med varningen, att skriva själv om vad hon och dottern varit med om. Ju mer jag hör desto mer häpnar jag – människan verkar vara helt mammafixerad och har krävt att Jessica ska amma henne! Fattar ni hur sjukt detta är. Det är ju ett psykfall som ni ska akta er för. Hon lurar skiten av folk, bedrar och ljuger om att hon har cancer, samlar in pengar och nu även ger sig på stackars barn. 

Jessica är projektledare på Änglagården i Laholm, som ger både människor och djur en andra chans. Hon och Änglagården har nominerats till pris på Svenska Hjältar-galan och gör så mycket gott. Det är fruktansvärt att de ska behöva känna sig otrygga själva, de som hjälper så många andra! Läs mer om Änglagården på http://www.allaslikavardeidegardenhalland.se

//

Jessica: Jag tog kontakt med Johanna för att jag visste att hon råkat ut för en obehaglig person. Jag ville ha lite tips och råd.

Jag och min tolvåriga dotter råkade ut för en person som försökte locka min dotter till sig genom att vilja ge henne dyra gåvor. Jag skulle även ”adoptera” denna personen. Mycket mycket mer har hänt som jag inte vill skriva här öppet.

Allt detta har resulterat i att min dotter inte vågar sova ensam, hon vågar inte gå ut till sina älskade hästar själv och hon är livrädd för att gå själv till och från skolbussen. Har fått be mina vänner om hjälp så att min dotter slipper gå ensam!  Är jag arg? Ja det är jag. Såna här personer behöver vård på ett professionellt sätt så att andra oskyldiga ska slippa att vara rädda.

Jessica Enoksson på Änglagårdens Give & Get 

24
0

Sköna och snygga skidkläder


Innehåller annonslänkar till Ellos
Om ca två veckor åker jag och darling till Ischgl i Österrike för säsongens första skidresa ner till alperna. Som vi ser fram emot detta. Det har kommit massor med snö där nere så det ser ut att bli fantastiskt! Jag gör samarbete med Österrikes turistbyrå och vi har två planerade skidresor, första går redan den 12/12 till Ischgl men i början på januari åker vi till vår älskade Serfaus-Fiss-Ladis!  Kolla denna bild vi tog i januari. Vackert som i en saga och ännu vackrare i verkligheten.


Men först blir det alltså Ischgl och det är första gången vi är där. Men jag tror redan jag älskar det stället också, kolla in hur mysigt!
Ska vara härliga nedfarter, en afterski som tydligen är något alldeles extra och dessutom michelrestauranger. Vi är så taggade på att åka skidor nu och få ännu mer julstämning före jul. Nästan pirrig av förväntan.


Har letat efter skidkläder och hittade så fint på Ellos, deras märke Ahkka har 40% rabatt så jag fyndade till pangpris.
Upp till 50% rabatt på startsidan HÄR 
Rosa skidjackan HÄR Skidbyxorna HÄR  Många storlekar. Dessa har jag köpt och ska visa när jag får hem det. 40% rabatt, skidkläder måste vara smidigt och inte tjocka jackor, det blir svårare att åka och röra sig 😉Skönt underställ är ett måste, jag har alltid underställ från Ahkka, de är väldigt bra under ett skidställ eller om man rör sig mycket, det andas och är skönt och smidigt.
Rosa underställ tights HÄR. Tröjan HÄR. Storlekar från 34-60!10
0