ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Johanna Toftby

Grönkålshjärtan med ädelost och granatäpple

/


Innehåller reklam för min bok Middag hos mig 
Dessa små underbara julhjärtan blir succé på glöggfesten! Här kommer tips på supergoda hjärtan med frasig grönkål med ädelost och granatäpplekärnor. Perfekt till första advent eller varför inte på buffén. Jag köpte färdiga hjärtan från Polarbröd men man kan ju även göra egna av tex mandelmjöl som pizzan jag ofta gör och ta ett pepparkaksmott.
Frasig grönkål är så gott! Längtar till mammas stuvade grönkål efter farmors recept som ni även hittar i min bok Middag hos mig! I boken finns massor med recept inför jul HÄR, en perfekt julklapp!


Lägg ut grönkål utan kvistar på en plåt, ringla olivolja, havssalt och lite citronpeppar. Stek i ugn på 200 grader ca 10 min tills de får färg. Öppna och vänd då och då med en slev.


Bred ut färskost på brödet och lägg på grönkålen efter den varit i ugnen.


Riv ädelost och strö över. Lägg på pinjenötter, ringla pyttelite honung på varje, behövs inte alls mycket, gratinera i ugnen ca 10 minuter tills osten smält.


När du tagit ute dem från ugnen lägg på granatäpplekärnor och ställ fram på en bricka och njut.





Recept Frasiga grönkålshjärtan med ädelost 6-8 stycken 
Pågens julhjärtan eller baka egna
en plåt färsk grönkål utan kvistar (det krymper i ugnen)
1-2 msk olivolja
havssalt, citronpeppar
ca 50 gram riven ädelost
2 msk Philadelphiaost
1 msk pinjenötter
2 msk granatäpplekärnor (jag har alltid frysta hemma)
ringlande honung (jag tar pyttelite på varje hjärta)
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader, lägg ut grönkålen på en plåt och ringla olivolja över, havssalt och citronpeppar.


Sätt in i ugnen så det blir frasigt och får färg, tar ca 10 minuter. Vänd med en slev då och då på allt.
Lägg ut julhjärtan på en plåt och bred färskosten på varje. Lägg på den frasiga grönkålen, riv ädelost och riv över på varje hjärta. Jag river direkt över, tar man i osten med händerna blir det lätt klumpigt.
Strö lite pinjenötter på varje och ringla pyttelite honung över, det får inte vara för mkt menen liiiten smak blir gott ihop med ädelosten. Gratinera i ugnen ca 10 minuter tills osten smält och brödet fått lite färg. Det går fort.
Ta ut plåten med dina vackra hjärtan och strö lite granathjärtan över.
Ställ fram direkt och njut till första advent eller glöggfesten i december. Lovar det blir succe!




3
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00