• 2019-11-28, 19:36
  • 11

Nu har jag landat på Bromma flygplats efter en lång dag uppe i Umeå och spelat in SVT Go´kväll som sänds nu på tisdag 19.00 Så roligt och känslosamt, en fin intervju av underbara programledaren Pia Herrera, har alltid tyckt hon är fantastisk i rutan som nyhetsuppläsare och hon var grym programledare i vår intervju idag.

Men här kommer äntligen den goda italienska gratängen jag visade er på stories i veckan, ni är galet många som följer min storie och tittar mer på filmer när jag pratar än när jag fotar. Kul med mer livekänsla tycker jag också, blir tråkigt om man inte pratar med den som tittar.

Kyckling med örter, parmesansås, chili, soltorkade tomater och chili i en sås som du häller över kycklingen, gratinera i ugnen och servera en krispig sallad, strö gärna parmesan över och servera med ris eller krispiga klyftpotatis som vi ska göra i helgen.

Himmelskt gott, oh la, la!

Ett riktigt gott helgtips!

Italiensk kycklinggratäng med örter och parmesan 6 portioner

6 kycklingfiléer, dela på mitten om de är stora
8-10 soltorkade tomater i olja
2 stora vitlöksklyftor
1/2 färsk chili
1,5 dl riven stark parmesanost
1 tsk oreganokrydda
1 tsk timjankrydda
1 näve färsk bladspenat
10 babytomater
2 msk pinjenötter
2 msk kycklingfond
4 dl grädde eller valfri vätska
1 dl creme fraiche
1 msk olivolja
salt och svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingen i en stekpanna på högre värme så den får färg, salta och peppra. Ta upp kycklingen och lägg i en ugnsäker form. Hacka vitlöken i små bitar och skrapa ur fröna ur chilifrukten, skär chilin och skär ner även soltorkade tomater i mindre bitar, fräs vitlök, chili och soltorkade tomater i lite olivolja i en stekpappa så det mjuknar. Några minuter.

Det doftar magiskt.

Häll i vätskan och creme fraiche i tomatblandningen, sänk plattan. Häll i oregano och timjan, riv parmesan på rivjärn och häll i såsen med kycklingfonden. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka ihop några minuter. Kanske mer oregano eller timjan.

Sist en näve färsk spenat och babytomaterna. Dela dem på mitten.

Häll såsen du rört ihop över kycklingen i formen. Det blir fantastiska färger! Gratinera i ugnen ca 15-20 minuter så kycklingen är helt klart och gratängen fått fin färg. Det är mycket parmesan i såsen men vill du ha ett osttäcke tar du en stark gratängost och river över.

2019-11-28 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Sanna Ericson 2 veckor sen

Pinjenötterna? När skall de i?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Strö överst bara 😃
Alltså som på bilden!
Innan ugnen….

Ann 2 veckor sen

Gjorde receptet på maten idag till gubben och mig, så himla gott! Du är bäst på goda recept! ;-)

Maria 2 veckor sen

Så gott det blev! Ett nytt favorit recept😄

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Vad kul! Visst är det goda smaker!
Glad första advent!

Cecilia 2 veckor sen

Tack för ännu ett supergott recept!!❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Vad kul att du gillar det!

Trevlig första advent!

Elisa 2 veckor sen

Hej. När kommer London tipsen? Jag åker dit på måndag o skulle gärna vilja veta vad du har för något att berätta! 🙃

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Skrolla neråt så hittade du massor som jag bloggade under tiden när jag var i London, sedan kommer det fler inlägg i helgen men det finns redan massor!

Kramar

CHRISTEL 2 veckor sen

Oj vad gott det ser ut det blir lördagsmiddagen här Tack för en härlig blogg med goda recept och allt annat du delar med dig av Och tack för att du tar dig tid att svara ha en underbar första advent kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Tack, det var riktigt gott!
Vad roligt att du trivs här inne, det är så roligt när ni berättar det.

Ha en trevlig första advent!
Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller reklam och annonslänkar till Jotex  Hoppas ni har en fin onsdag, blåser nästan bort idag. Har suttit med revisorn och fixat bokföringen och nu ska jag packa ihop väskan och snart…