ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Johanna Toftby

Pepparkaksmuffins med Nöt-Cremefrosting

/


Dessa små pepparkaksmuffins gjorde jag till första advent, de blev så goda! När jag var liten älskade jag Nöt-Creme men tycker fortfarande det är gott, ihop med pepparkakskryddor blir det amazing. Ni måste bara göra dem!
Jag valde göra i miniformar så blir det en liten muffins istället, den är ganska mäktig ändå med frosting med nötkräm över.








Receptet hittade jag för flera år sedan på ett paket nötkräm.
ca 15 pepparkaksmuffins
100 gram smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl gräddfil
2 tsk mald ingefära
2 tsk malda nejlikor
2,5 tsk kanel
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, vispa ägg och socker, tillsätt smör och gräddfil. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i smeten. Klicka ut smeten i dina muffinsformar. Grädda i övre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
Frosting:
60 gram smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram Philadelphiaost
1 paket Nöt-Creme 175 gram (står på bakhyllan)
Gör så här:
Vispa rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker krämigt. Vispa i Philadelphiaosten och Nöt-Creme. Bred eller spritsa frostingen på dina pepparkaksmuffins, jag gjorde små toppar, se bilderna men man kan ju även breda på om man vill. Garnera med ev strössel.
Riktigt goda och doftar himmelskt av kryddorna.

10
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00