• 2019-12-04, 20:30
  • 10

Dessa små pepparkaksmuffins gjorde jag till första advent, de blev så goda! När jag var liten älskade jag Nöt-Creme men tycker fortfarande det är gott, ihop med pepparkakskryddor blir det amazing. Ni måste bara göra dem!

Jag valde göra i miniformar så blir det en liten muffins istället, den är ganska mäktig ändå med frosting med nötkräm över.

Receptet hittade jag för flera år sedan på ett paket nötkräm.

ca 15 pepparkaksmuffins
100 gram smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl gräddfil
2 tsk mald ingefära
2 tsk malda nejlikor
2,5 tsk kanel
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, vispa ägg och socker, tillsätt smör och gräddfil. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i smeten. Klicka ut smeten i dina muffinsformar. Grädda i övre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Frosting:
60 gram smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram Philadelphiaost
1 paket Nöt-Creme 175 gram (står på bakhyllan)

Gör så här:

Vispa rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker krämigt. Vispa i Philadelphiaosten och Nöt-Creme. Bred eller spritsa frostingen på dina pepparkaksmuffins, jag gjorde små toppar, se bilderna men man kan ju även breda på om man vill. Garnera med ev strössel.

Riktigt goda och doftar himmelskt av kryddorna.

2019-12-04 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Anna 10 månader sen

Tycker alltid du får upp håret så snyggt! Hur gör du? haha
Har ungefär lika långt hår som dig men min toffs blir inte så ledigt snygg ;-) Du får jättegärna visa på stories!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Haha ja de kan jag göra! SÅ enkelt!

Kan visa i helgen.

Kramar

Nettan 10 månader sen

Dessa blir perfekta till helgens 2:a adventsfika!
La märke till på bilderna att dina tidigare stolar är tillbaka runt matsalsbordet…?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Ja gör det, de är så goda!

Haha de andra står i annat rum, har bara inte bytt tillbaka efter helgens kalas när vi var 17 gäster, när vi är många byter jag alltid till dessa beiga för man får plats med fler stolar runt bordet.

Helene 10 månader sen

Låter och ser supergoda ut, dessa ska jag också testa och göra.
Kram och tack för alla härliga recept du ger oss.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Vad kul, tack för din kommentar!

Dessa är så goda och doftar jul!
Kramar

Ulrika Hultberg 10 månader sen

Dessa ska jag baka till jul . De ser goda ut.
Kram Ulrika

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Ja gör det, hoppas du gillar dem!
Kram på dig

Maria 10 månader sen

Hej
Tänkte bara fråga hur du/ni upplevde maten när ni var i Egypten?
Kunde man beställa A la carte , så det inte bara vara buffé? Hur var det med vin? Var det bara typ box viner?
Mvh Maria

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Hej!

Vi bodde på Steigenberger Pure Life och de hade många ala carte restauranger också, men vi åt buffe en kväll och den var jättebra!

Vinet är ju alltid så där tycker jag på all inklusive… jag köpte bubbel som inte ingick och tog någon öl då och då.
Men det finns ju bättre viner också som nog var jättebra.

Vi var jättenöjda med hotellet, klimatet i Egypten är magiskt!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Har ni haft en skön helg? Här har det varit full fart med 50-årsfest, träning och Janne har kört The Distinguished Gentlemans Ride idag. Ska visa bilder sen. Men först ska jag…

Har ni haft en skön helg? Här har det varit full fart med 50-årsfest, träning och Janne har kört The Distinguished Gentlemans Ride idag. Ska visa bilder sen. Men först ska jag…