• 2019-12-09, 16:50
  • 25

Innehåller annonslänkar till Ellos och reklam för min bok Middag hos mig 

Vilken mysig morgon när jag gästade Soraya och Jesper i Nyhetsmorgon på TV4 i morse. Temat var juldukning och inspiration inför helgerna vi har framför oss. Julen betyder mycket för mig och jag älskar traditionerna och alla barndomsminnen. Sedan kan man skapa egna traditioner förstås!

Missade du inslaget kan du se klippet HÄR! Jag har dessutom ett stort julkapitel i min bok HÄR! Massor med recept och tips! Boken är en uppskattad present så passa på att ge bort en i julklapp.

Jag är mycket för att duka maffigt med mycket grönt, det ska vara mycket känsla men det funkar med små medel. Jag har lärt mig små knep under åren och det pratade jag mycket om i morgonens program i Nyhetsmorgon. Det går att göra fint utan att det kostar massor.

Min fina vän Mona hämtade mig på centralen igår kväll och var med mig och dukade hela kvällen inne i studion-Vilken ängel hon är alltså. Jag och barnen körde upp allt till dekorationen med bil i torsdags så det var redan på plats men det är alltid något som saknas eller som man glömt och Mona åkte runt som en galning i morse för att hjälpa mig fixa det sista. Så tacksam och så roligt vi har när vi grejar och fixar.

En tom TV4-studio igår kväll före 22-nyheterna. Det är mycket förberedelser inför ett sånt här inslag, så det är skönt att bära in och fixa allt ett par timmar kvällen före.

Jag köpte alla vackra Amaryllis på Blomsterhallen i Skövde, ville köpa dem hos den bästa blomsterbutiken jag vet- de är så duktiga och gulliga. Jag tycker man ska gynna sin lokala blomsterhandlare!

Mycket av min dukning kan man även plocka i skogen. Men köper du hem en gran så klipp bort lite grenar i bak, det är ett litet smart tips ;)

Röda äpplen på ett fat är juligt och fin dekoration. Gröp ur och sätt ljus i så har du fina ljusstakar på julafton.

Jag älskar stora kransar man hänger i taket, det har jag haft sedan barnen var små och i kransen kan du hänga stora pepparkakor, skriv barnens eller gästernas namn, det är så fint!

Soraya älskade kransen och när programmet var slut fick hon den av mig, jag kunde ändå inte släpa med allt hem på tåget och hon blev så glad. När du binder en krans- lägg ut den utomhus så klarar den sig jättelänge, när du har en vecka till jul hänger du upp den och tar bort kökslampan eller din ljuskrona över matbordet. Finns även enkla, billiga att köpa som man kan sätta ljus i.

Pepparkakor med namn brukar jag göra till jul, eller varför inte till adventsmiddagen eller julfesten. Det är trevligt att sätta sig till bords om det är en välkomnande dukning. Lägg ut gran, ris, tall eller vad du har på bordet, stoppa i lite Eucalyptus mellan allt. De har en kallare grågrön snygg färg som blir en fin brytning med den mörkgröna granen.

Hyacinter är både billigt och snyggt på bordet. Glöm inte fråga om någon är allergisk. Hyacinterna skakar du av jorden av, klipp/skölj av rötterna. Ta ett glas eller liten skål, sen ställer du bara ner hyacinten som jag visade i TV i morse. De behöver knappt vatten, ju mer du vattnar desto snabbare växer de upp så 1 msk räcker då och då. Jag lägger även i lite glasstenar men det är fint utan också.

Dr Mikael och GW kunde tyvärr inte komma på middagen i morse, hehe. Men fick placeringar ändå.

Ta linneservetter och knyt band runt om, sätt i någon grankvist eller pepparkakor, finns med hål om du vill knyta bandet i pepparkakan. Ska du skriva med vit kristyr, blanda även i lite citronsaft så kommer den hålla sig kritvit och inte bli gul.

Allt du ser på bordet och runt omkring är mitt privata som jag tog med hemifrån. Fällarna är mysigt och gör det vintrigt, dessa har jag köpt HÄR. 

Världens bästa Mona som var med och bar och slet med mig i studion.

Blanda gammalt och nytt, ta fram era vackra gamla ljusstakar, visst är den fin den gamla kärven som är min mammas, har alltid funnits sedan vi var barn.

Polkagrisar hänger jag på glasen, julstjärnor tipsade jag om i inslaget i morse. Du behöver inte köpa dyra snittblommor- köp en enda julblomma- klipp av blommorna, sätt de i vatten över natten för de “blöder” lite. Sedan tar du små shotsglas eller vad du tycker passar och sätter blommorna i. Det är fint att ha låg dekoration på matbord, då ser gästerna varann.

Örhängen köpte jag på Deisys på Humlegårdsgatan i Stockholm, helt underbara smycken i den butiken. Kolla deras instagram!

Är nermailad var klänningen kommer från jag hade i TV, jag köpte den på NK och märket är By Malina. Älskar den gröna färgen.

Soraya älskade även kolasnören så jag lämnade även kvar marsinpangrisarna som låg på “halmbädden” Alltså klippta kolasnören.

Tomtenisse lämnade en liten lapp till henne när hon var på möte efter sändningen ;)

 

2019-12-09 Johanna Toftby

Kommentarer

Emma 4 månader sen

Så fin sminkning! Vet du vad det är för läppstift/läppglans (märke o nyans).
Tack på förhand!

Annika 4 månader sen

Underbar dukning! Om vi någon gång bor så stort att vi kan bjuda in hela familjen till jul ska jag ha det så här på bordet.

Maria B 4 månader sen

Inspirerande, ska nog försöka mig på en sån krans & hänga i taket…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Tack! Ja gör det, helt underbart vackert. Jag har gjort det många år, när barnen var mindre skrev jag deras namn och de bara älskade den gröna vackra kransen. Inte alls svårt!

Maria B 4 månader sen

Åh nu sitter den uppe, var lite pyssel men är sjukt nöjd vart riktigt fint,
Så nu har jag ny tradition tack vare dig, här hemma ska de vara så mysigt de bara går i år….
Extra viktigt…

Eva 4 månader sen

Jag försöker också alltid i möjligaste mån alltid välja våra lokal butiker. Elaffären, klädbutiken, blomsteraffären.
Såå viktigt!
Såklart man vill ha dom kvar🙏

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Ja det är viktigt!

Daniela 4 månader sen

Vilken fantastisk juldukning!!! Du är så duktig Johanna, och dessutom en fröjd att titta på! Får jag fråga var de snygga skorna kommer ifrån?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Tusen tack! Vad glad jag blir!

De är från Twist and Tango.
Kramar

Lajnda 4 månader sen

Du är verkligen duktig på att få till extra fina dukningar!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Tack snälla! Det är ju så roligt <3

Kristina 4 månader sen

Fin dukning 🎄

Har tittat på lika grå Mateus tallrikar, men tycker dom är så ojämna i färg
Är dina oxå det eller har du lyckats få tag i samma nyans ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Tack Kristina! Det är meningen för de är handmålat, alla är olika.
Så det är det som är charmen, men jag vill heller inte att det skiljer för mkt så jag brukar välja liknande nyans, alltså inte en mörk och en ljus bredvid varann.

De är väldigt fina att duka med!

Helene 4 månader sen

Superfin juldukning du gjorde.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Tack Helene!

Anette 4 månader sen

Helt fantastisk dukning!! Wow vad duktig du är Johanna!
Beställde din bok nu och ska ge bort i julklapp, ska härma dig tror jag på julafton med det fina gröna och julblommorna.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Tack Anette, jag älskar detta!

Vad roligt att du beställde min bok <3

Barbro 4 månader sen

Vilken dukning du visade imorse på morgonteve.
Ha nu en bra kväll.
Kram på dej.m

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Tack Barbro! Vad glad jag blir! Kramar

Karin 4 månader sen

Åh vilken dukning, så fint du gjort!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Tusen tack Karin, det är så roligt gästa Nyhetsmorgon!

Mia 4 månader sen

Tack johanna för din inspiration, du var så bra i TV i morse. Har nog aldrig sett så vacker dukning.
Duktig!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Tusen tack Mia! Kramar

Ulrika Hultberg 4 månader sen

Jag såg dig på teve idag . Det var väldigt fin juldukning du hade gjort. Man blev så glad att se det . Nu längtar man ännu mer till jul .

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Tack Ulrika!
Vad glad jag blir, jag hoppades kunna sprida lite julstämning genom rutan till er alla.

Kramar

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  I dessa tider är det viktigare än någonsin att ta vara på de små sakerna i tillvaron. Det som gör mig glad utan att egentligen vara någon stor grej. Här…

Innehåller annonslänkar  I dessa tider är det viktigare än någonsin att ta vara på de små sakerna i tillvaron. Det som gör mig glad utan att egentligen vara någon stor grej. Här…

Innehåller annonslänkar Solen skiner! Nu är nog värmen på väg, tror ni inte det? Vi ska ha 17 grader på måndag, tror ju nästan inte det är sant. Man måste njuta och…