ANNONS
Integritet på Tailsweep

Grönkålspizza på Libabröd

/


Vet ni vad jag gjorde efter gymet igår! En supergod, enkel grönkålspizza på Libabröd. Alltså det var så galet gott, jag har mycket recept här inne med grönkål, egen botten på olika sätt men har man ont om tid tycker jag ni ska testa detta. 15 minuter tog det!
Libabröd är ett libanesiskt tunnbröd som går att ha både till pizzabotten, tunnbrödsrulle eller varför inte pensla med olja och in i ugnen så har du krispigt tunnbröd till maten. Så gott.
Förbered genom att lägga på allt, lägg plastfolie över och bara ställ in i ugnen när gästerna kommer.


Eller som den här grönkålspizzan jag testade igår. Jag tycker detta passar som snittar eller som till en buffé, ska man bli mätt räcker detta till två personer eller om man lägger på mer protein. Jag ska ha detta som tilltugg till en fest, det är både gott och vackert. Gillar ni inte ädelost (HUR man nu inte kan göra det, hehe) så kan man köra mer färskost, eller brieost, mozarella. Finns mycket annat som passar. Gott med färska fikon man kan lägga på efter också och passar den här tiden nu.


Gott till glöggfesten, eller julaftonskvällen? Passar till allt, detta blev så gott och tog bara 15 minuter att fixa.
Grönkålspizza på libabröd (1 Libabröd, gör gärna fler för det går supersnabbt)
1 libabröd
ca 100 gram philadelphiaost
2-3 dl färsk grönkål, ta bort kvistarna
100 gram riven ädelost
2-3 msk pinjneötter
2-3 msk granatäpplekärnor (finns frysta)
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader, lägg ut libabrödet på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut grönkål på en annan plåt och ringla olja och lite flingsalt över. Förgrädda endast grönkålen i ugnen ca 5 minuter. De ska bli lite krispiga.
Bred färskosten på libabrödet, strö grönkålen på hela libabrödet, jag förgräddade inte min grönkål men rekommenderar att göra det så blir det frasigare. Riv ädelosten över hela och strö pinjenötter över.
Gratinera i ugnen i mitten ca 10 minuter så osten smält. Ta ut pizzan och strö gtanatäpplekärnor över.
Njut! Doftar magiskt gott.

3
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00