• 2019-12-11, 18:56
  • 9

Jag har skrivit mycket om näthat de senaste åren och önskar att jag aldrig mer skulle behöva göra det. Men det enda sättet vi kan slippa detta ständiga hat är att gå samman och anmäla alla näthatare, gång på gång. Därför vill jag gärna tipsa er om internetsäkerhetsföretaget F-Secure och tjänsten SomeBuddy som hjälper med säkerhet på nätet, juridik och anmälningar.

Ibland räcker det att finnas på nätet för att bli utsatt. För min del räknar jag med det, hur hemskt det än låter. Syns man så är man en måltavla för troll och näthatare. Jag har valt det livet, men det går ändå långt över gränsen ibland, det har ni sett här på bloggen, när jag var med i Trolljägarna och snart i en rättssal. Lidandet som jag och mina nära har utsatts för är svårt att beskriva.

Många andra som drabbas är inte ens medvetna om riskerna, som jag ändå på något vis var. Det räcker att skriva en kommentar på Instagram som får någon att se rött och börja hata och förfölja. Många av mina vänner och följare har berättat om hur utsatta de har blivit för absolut ingenting. Då är det enda raka att anmäla. Inte en gång, utan gång på gång tills någon reagerar. Inte sitta och lida i tysthet och lyssna på de förnumstiga människor som säger att man ska strunta i näthatare. Det var ett dåligt råd mot mobbare när vi var små och det är lika dåligt mot näthatare när vi är vuxna.

F-Secure är ett internetsäkerhetsföretag som har arbetat med säkerhet på internet i över 30 år. Om man köper deras F-Secure TOTAL så får man en juridisk rådgivningstjänst som heter SomeBuddy, utan extra kostnad! Där kan ni fylla i och rapportera ärenden eller bilder på vad ni utsatts för och få svar på om det rör sig om ett brott samt tips och råd för hur ni kan gå vidare. Utöver det så får ni antivirus, lösenordshanterare och andra smarta tjänster som behövs för en trygg miljö på nätet! Läs mer och köp här: 

https://campaigns.f-secure.com/total/some/sv_se/?ecid=10926&smcid=10926

 

 

2019-12-11 Johanna Toftby

Kommentarer

Tina 7 månader sen

Bra skrivet.polisens uppgift i första hand😉

Svar på kommentaren:
M. 7 månader sen

Varför inte bara godkänna kommentarerna i stället?då syns aldrig de du inte tycker om för allmänheten .Ett tips för att bli av med de du inte tycker är bra

Carolin 7 månader sen

Vilken bra tjänst. När ska ditt fall upp i rätten? Heja dig!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 månader sen

Verkligen!
19/2 är det rättegång i Eskilstuna tingsrätt.

M. 7 månader sen

Går man in för att vara kotroversiell så får man räkna med käftsmällar tillbaka.Inget konstigt med det.

Carolin 7 månader sen

Så bra…då våndas hon nu… ;-)

Marianne 7 månader sen

Jag skäms över att tillhöra den generation som håller på med näthat. Jag minns med fasa hur mina föräldrar kunde sitta och kommentera personer på TV och jag är glad över att de inte hade tillgång till någon uppkoppling på den tiden.

Jag är glad över att ha fått fostra två fina tjejer med egna viljor och egna tankar och som har lyckats bättre än jag i livet. Ska jag vara avundsjuk på dem för att de tjänar mer än jag och har bättre jobb? Inte alls. Jag är så otroligt stolt över att de har lyckats. För i min värld är det ett gott betyg för att jag förmedlade en trygghet till dem att våga lite mer.

Det som gör mig mest bekymrad med ditt inlägg är att privata aktörer ska ta hand om näthatare. Det är väl ändå Polisens roll att skydda oss som medborgare? Därför är det så otroligt viktigt att göra en polisanmälan varje gång man blir utsatt.

Svar på kommentaren:
Tina 7 månader sen

Bra skrivet.polisens uppgift i första hand😉

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…

Innehåller annonslänk till Ioaku Vilket kalas det blev i lördags! Inte mycket som slår västkusten, sol och härliga vänner. Magdalena hörde av sig och var i stan och skulle ut och äta…

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…