• 2019-12-14, 08:52
  • 6

Jag älskar tipsa er om massa goda recept till middagar och kalas som även genererade i en bok Middag hos mig! Enkla, goda recept för alla middagar och högtider.

Men jag gillar även att tipsa er om sånt som går supersnabbt om man inte hinner eller kan laga från grunden. Innan vi åkte till alperna ville jag testa göra Rocky road på annat sätt men på Almondys goda daimtårta.

Så gott detta blev. Snabbt och enkelt! Jag hade salta jordnötter, minimarshmallows, egen kolasås och pekannötter. I rocky road är det pistagenötter och dumlekolor men jag gjorde lite annorlunda. Ta pistage om ni hellre vill men detta blev himmelskt. Kolasåsen med salta nötterna blir magiskt på den här tårtan.

Eller varför inte som julgodis? Busenkelt men väldigt lyxiga små godisbitar. Om ni inte tar daimtårtan skulle garanterat tobleronetårtan också bli bra till, eller kanske vanlig kladdkaka.

Rocky road på daimtårta eller som julgodis 

1 daijmtårta eller annan fryst tårta
0,5 dl salta jordnötter
0,5 dl pekannötter eller pistagenötter
0,5 dl mini marshmallows

Gör så här:
Ta fram daimtårtan. Grovhacka nötterna, inte för smått. Klipp marschmallows i mindre bitar, jag blandade och klippte hälften. Ringla kolasåsen först på tårtan och strö sedan nötterna och marshmallows över allt. Ringla även lite mer kolasås över nötterna. Ställ gärna fram en liten skål med kolasås om du ska servera som tårta. Ska du ha julgodis skär du i fyrkantiga bitar!

Kolasås:
2 dl grädde
0,5 dl ljus sirap
2 msk socker
1 msk smör

Gör så här: Häll grädde, sirap och socker i en gryta, rör om, koka upp på ganska hög värme, rör så det inte bränns. Det ska koka kraftigt så den blir ljusbrun och tjocknar. Ca 10 minuter.
Ta av från plattan och lägg i smöret och låt kolasåsen svalna något.

 

 

 

2019-12-14 Recept

Kommentarer

Cicci 9 månader sen

Å detta blir perfekt men gjorde med kladdkaka jag hade i frysen hackade Dajm å la på också plus allt annat gott, gick lite allin blev väldigt smaskigt gott 👌🏼👍🏽

Tack för en så rolig och uppiggande blogg
Gillar speciellt det du skrev om överviktiga.. finns så många som har det väldigt jobbigt utan att frossa 😥

Lena M 10 månader sen

Tack för att du gör världens bästa härligaste blogg!!
Här blir det saffranstryffel och ischoklad idag.
Kram

Svar på kommentaren:
Barbro 10 månader sen

Låter spännande med saffranstryffel och har du provat ischoklad smör i?
Ha en bra kväll alla vi som gillar Johannas blogg.

Ann Bengtsson 10 månader sen

Blir så glad över sådan tips. Gillar ju tårtorna i sig själv men blir ju mycket festligare så här. Tack så mycket. Ska absolut testas!

Ulrika Hultberg 10 månader sen

Hej!
Detta måste jag testa . Det ser super gott ut. Va mysigt ni har det. Och så mycket snö. Jag förstår att du gillar åka utför. Det har jag aldrig testat men längskidor har jag åkt . Vi ses i nästa inlägg i din blogg. Ha det så bra så länge.
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…