ANNONS
Integritet på Tailsweep

Rocky road på daimtårta

/


Jag älskar tipsa er om massa goda recept till middagar och kalas som även genererade i en bok Middag hos mig! Enkla, goda recept för alla middagar och högtider.
Men jag gillar även att tipsa er om sånt som går supersnabbt om man inte hinner eller kan laga från grunden. Innan vi åkte till alperna ville jag testa göra Rocky road på annat sätt men på Almondys goda daimtårta.


Så gott detta blev. Snabbt och enkelt! Jag hade salta jordnötter, minimarshmallows, egen kolasås och pekannötter. I rocky road är det pistagenötter och dumlekolor men jag gjorde lite annorlunda. Ta pistage om ni hellre vill men detta blev himmelskt. Kolasåsen med salta nötterna blir magiskt på den här tårtan.
Eller varför inte som julgodis? Busenkelt men väldigt lyxiga små godisbitar. Om ni inte tar daimtårtan skulle garanterat tobleronetårtan också bli bra till, eller kanske vanlig kladdkaka.


Rocky road på daimtårta eller som julgodis 
1 daijmtårta eller annan fryst tårta
0,5 dl salta jordnötter
0,5 dl pekannötter eller pistagenötter
0,5 dl mini marshmallows
Gör så här:
Ta fram daimtårtan. Grovhacka nötterna, inte för smått. Klipp marschmallows i mindre bitar, jag blandade och klippte hälften. Ringla kolasåsen först på tårtan och strö sedan nötterna och marshmallows över allt. Ringla även lite mer kolasås över nötterna. Ställ gärna fram en liten skål med kolasås om du ska servera som tårta. Ska du ha julgodis skär du i fyrkantiga bitar!
Kolasås:
2 dl grädde
0,5 dl ljus sirap
2 msk socker
1 msk smör
Gör så här: Häll grädde, sirap och socker i en gryta, rör om, koka upp på ganska hög värme, rör så det inte bränns. Det ska koka kraftigt så den blir ljusbrun och tjocknar. Ca 10 minuter.
Ta av från plattan och lägg i smöret och låt kolasåsen svalna något.


6
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00