ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pasta med bacon och pesto

/


Älskar pasta och det är vår lyxmiddag på helgerna, har ni testat denna med bacon, pesto och tomat? Så gott!


Den här är med bacon, svamp och pesto, lite vitlök och tomat. Mycket olivolja måste det vara i god pasta.


Snurra pastan och ställ den på tallriken som på restaurang.
Vill man ha vegetariskt tar man bort bacon och bra parmesan och olivolja är viktigt.

Pasta med pesto och bacon 4 portioner 

1 paket bacon 140 gram
200 gram champinjoner
2 vitlöksklyftor
2-3 msk pesto med basilika
2 dl grädde
3 msk olivolja
1,5 dl pastavatten
10 babytomater
nypa salt och peppar
riven parmesan

ev färsk basilika till dekoration

Gör så här
Sätt på vattnet till pastan, koka den medan du gör pastasåsen. Stor rejäl gryta, 1 msk olivolja i vattnet och ett par msk salt. (ska smaka saltvatten) Ta upp pastan något tidigare innan den är klar så den blir al dente.

Skär bacon i mindre bitar. Fräs i torr stekpanna på medelvärme, akta så det inte bränns. Lägg baconet på hushållspapper. Dela champinjonerna i bitar och fräs på hög värme utan smör eller olja. Lägg i lite olivolja i slutet. Hacka vitlöken och fräs det sista med svampen, häll lite olja i pannan. Sänk värmen. Lägg i baconet i stekpannan, häll på grädden, ta 1,5 dl av pastavattnet, 2 msk olivolja, peston, salt och svartpeppar och vänd ner i såsen.

Låt pastasåsen puttra en stund så det tjocknar. Dela tomaterna och lägg i det sista någon minut. När såsen tjocknat och du smakat av, stäng av plattan, vänd ner pastan och blanda ihop allt. Strö rikligt med parmesan över och njut!

26
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00